STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

20.10.2013., nedjelja


Otvoreno pismo Arsenu Bauku, ministru uprave Republike Hrvatske
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Otvoreno pismo Arsenu Bauku, ministru uprave Republike Hrvatske



Poštovani gospodine ministre Bauk!

Europski parlament donio Rezoluciju o europskoj savjesti i totalitarizmu, 02. travnja 2009. godine, koja je dostavljena i Republici Hrvatskoj kao za ulazak u Europsku uniju.

Pri donošenju navedene rezolucije Europski parlament pozvao se na Univerzalnu dekleraciju o ljudskim pravima UN-a, Rezoluciju 260 (III) o genocidu (od 9. prosinca 1948. godine, koje je donijela Generalna skupština UN-a), članke 6. i 7. Ugovora o Europskoj uniji, Povelju o temeljnim pravima Europske Unije, Okvirnu odluku Vijeća 2008/913/JHA (od 28. studenog 2008. godine o suzbijanju određenih obrazaca i izraza rasizma i ksenofobije putem kaznenog prava), Rezoluciju 1481 o Parlamentarnoj skupštini Vijeća europe (od 26. siječnja 2006. godine o potrebi međunarodne osude za zločine totalitarnih komunističkih režima, Deklaraciju Europskog parlamenta o proglašenju 23. kolovoza kao Europskog dana sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma (usvojena 23. rujna 2008. godine) i druge odluke koje se odnose na demokraciju i poštivanje temeljnih prava i sloboda.

Unatoč navedenom, Ministarstvo uprave RH je dozvolilo registriranje nove stranke pod nazivom Komunistička partija Hrvatske. Dana 20. 10. 2013. godine njezin predsjednik Radoslav Ilić je izjavio da žele raditi po uzoru na Titove ideje. Dakle, proizlazi da su Titovi sljedbenici odraz neznanja, tj. mraka, kako o njima i njihova djela svjedoče - njihova Jugoslavija – velika Srbija, koja kako god je u krvi nastala tako se u krvi raspala, a poznato je da vampirima nikada dosta krvi. Samo lopovi žele da im se povijest ponavlja, i to razdoblja koja njima odgovaraju, koja oni smišljeno propagiraju i veličaju, zato su zbog privida i zatvoreni u krugu u kojem i okončaju, dok čistim dušama život teče dalje u beskonačno, što se zarađuje - zaslužuje u skladu sa Stvoriteljem, koji je uzor za sve mogućnosti radi spoznaje i zadovoljstva.

Poštovani ministre, kao što je poznato Češka je prije sedam godina zabranila rad Komunističkog saveza mladih jer program saveza nije bio u skladu s temeljnim demokratskim principima – tražio je ukidanje privatnog vlasništva. Također i Poljaci su 2009. zabranili komunističke simbole kako bi oslobodili Poljsku ostataka komunizma, a i mađarski parlament ove je godine usvojio zabranu javnog pokazivanja komunističke simbolike. Vaše ministarstvo je trebalo voditi računa o navedenom da se onemogući registracija KPH.


Poslano


1. VIVIANE REDING, Vice President of the European Commission



Zagreb-Zadar, 20. rujna 2013. godine



Zamjenik predsjednika SHZ-a
mr.sc.Miljenko Marić

- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.