STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

02.10.2013., srijeda


Rastrošnost u Zadru se nastavlja
NIJE KALMETA CICIJA

Rastrošnost u Zadru se nastavlja

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/289780/Rastrosnost-u-Zadru-se-nastavlja.html



Grad Zadar kupuje novi automobil putem operativnog leasinga i to u vrijednosti do 200 tisuća kuna, otkriva Plan javne nabave koji je polovicom rujna doživio svoju drugu izmjenu.

Nakon prašine koja se podignula početkom godine kada je u vozni park Gradske uprave pristigao 39 tisuća eura vrijedan Passat u Gradu su se odlučili na novo ulaganje. Tadašnji gradonačelnikZvonimir Vrančić je na pritiske javnosti odgovorio sazivanjem konferencije za novinare na kojoj je tvrdio kako nije riječ o luksuzu već potrebi. Priča o novom automobilu nadovezala se na jučerašnju o kupnji skupih zavjesa za uređenje Male vijećnice i nekoliko gradskih ureda kada su se u naslovnim ulogama našli gradonačelnik Božidar Kalmeta i njegova supruga Dolores koja je kao pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove iste naručila.

U teškim vremenima Gradu Zadru i onima koji ga vode na naplatu dolaze i propusti napravljeni u nekim kapitalnim projektima poput uređenja Trga Petra Zoranića. Staklene površine postavljene preko arheoloških iskopina od samog početka predstavljaju velik problem Zadranima jer ih nekoliko kapi kiše pretvara u klizalište. Iz gradske uprave uvjeravali su kako zamjena stakala neće donijeti značajan dodatni troška u desetak milijuna kuna vrijednom projektu uređenja javne površine. Ispalo je da nisu bili u pravu jer Plan javne nabave za dodatne radove na Trgu Petra Zoranića i obližnjoj Poljani Šime Budinića stoji nevjerojatnih 1,3 milijuna kuna.


Podsjetimo, dug Grada Zadra iznosi 69 milijuna kuna.

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.