STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

12.01.2013., subota


EKSPLOZIJE U ZAGREBU SU POSLJEDICA NE RJEŠAVANJA OZBILJNIH PROBLEMA I DESPOTSKOG MANIPULIRANJA SA HRVATSKIM NARODOM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

EKSPLOZIJE U ZAGREBU SU POSLJEDICA NE RJEŠAVANJA OZBILJNIH PROBLEMA I DESPOTSKOG MANIPULIRANJA SA HRVATSKIM NARODOM



Eksplozije u Zagrebu su posljedica nesposobnosti vladajuće oligarhije da krene u rješavanje ozbiljnih problema u Republici Hrvatskoj kao što velika nezaposlenost i zbog toga što nije zaživio dijalog jer čovjeku samokritika – proporcionalno pomaže koliko sudjeluje u dijalogu, a kritikom se proturječi tendenciji monologa despota.

Dakle, samokritički dijalogom brani se život, vlastiti dom i domovina, što može vrjednovati i cijeniti uredan pojedinac, kojem je stalo do reda u vlastitoj zajednici. Pomoću dijaloga u životu čovjek se izdiže iznad tijela, spoznaje da je slobodan, izlazi iz okova stvaranih po osjetilnim zakonima kao uzrocima svoje sudbine.

Kao što je dijalog način koji potiče na spoznaju radi života koji teče, tako je monolog stil i uzrok tendencioznog zaustavljanja života, pa zastupnici monologa naročito kao vlastodršci pomoću tehnike, tj. njihovih sredstava za javno priopćavanje, plasiraju uglavnom „istine“ koje se ne poklapaju sa stvarnošću, a sve zbog osobne koristi, jer takvom stilu smetaju vrijednosti i dijalog.


Zagreb-Zadar, 13. siječnja 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.