STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

19.10.2011., srijeda


Stranka hrvatskog zajedništva osnovala mjesni ogranak Lovinac
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Stranka hrvatskog zajedništva osnovala mjesni ogranak Lovinac

Dana 19. rujna 2011. godine u Lovincu, Stranka hrvatskog zajedništva osnovala je mjesni ogranak Lovinac. Za predsjednika ogranka izabran Dragan Baljak.

Na osnivanju, uz članove ogranka, prisustvovali su mr.sc. Miljenko Marić, zamjenik predsjednika SHZ-a Hrvatske i predsjednik SHZ-a Zadarske županije, Zoran Špaleta, predstavnik zadarske podružnice i Ivica Zupčić, predsjednik ogranka SHZ-a Poličnik.

Na osnivanju mjesnog ogranka Lovinac predsjednik ogranka izvjestio je o velikim problemima u mjestu Lovinac, a to su opadanje nataliteta, neobrađena polja, droga kojom potencijalni porobljivači truju mještane Lovinca i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Hrvatska dijaspora veselila se samostalnosti Hrvatske misleći da će napokon biti prihvaćeni i moći se vratiti u općinu Poličnik, a što se do danas nije dogodilo. Kako to da njihov kapital nije mogao doći u RH i općinu Poličnik?

Naročito alarmantno stanje je u opadanju nataliteta u mjestu Lovinac. Broj stanovnika mjesta Lovinac 1991. godine bio je 617 stanovnik, 2001. godine 430 , a 2011. godine 275 stanovnika.
Dakle, 342 stanovnika je manje što je poražavajuća i zabrinjavajuća činjenica Ako se ovakav trend i dalje nastavi, za 20 godina navedeno područje će biti bez stanovništva.

Lovinac, 19. rujna 2011. godine


Predsjednik ogranka SHZ-a Lovinac
Dragan Baljak

- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.