STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

28.09.2011., srijeda


KOLAPS PRAVNE DRŽAVE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KOLAPS PRAVNE DRŽAVE

NAČELNIK OPĆINE STANKOVCI S MIROVINOM I PLAĆOM PRIMA MJESEČNO OKO 15.000.00 KUNA

DANA 28. RUJNA 2011. GODINE ZADARSKI REGIONAL OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM:
IAKO PRIMA MIROVINU KAO RATNI VOJNI INVALID, BARADIĆ UZIMA I PLAĆU OD 8.400, 00 KUNA

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENE TEKSTOVE STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


OPĆA NESPOSOBNOST ZA RAD

Općinski načelnik


Prema ovlaštenim vještacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje načelnik općine Stankovci je opće nesposoban za rad. S tom općom nesposobnošću prima mirovinu od 8.400,00 kuna.

Žitelji općine Stankovci obraćaju se Stranci hrvatskog zajedništva i postavljaju pitanje da li sadašnji načelnik općine Stankovci kao opće nesposoban za rad može obavljati funkciju načelnika općine te druge dužnosti: predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, član Upravnog vijeća Javne ustanove park prirode Vransko jezero, član Stegovnog suda Hrvatskog košarkaškog saveza i predsjednik je Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stankovci.

Za trajanja naše samostalnosti dobio je i stan na dar u Zadru te kao opće nesposoban za rad dobio je koncesiju na državno zemljište od 7,5 hektara i obrađuje 2000 komada maslina. Dobio je od države i 291.707,00 kuna bespovratnih sredstava poticaja (za 2008. i 2009. godinu). Preko općine Stankovci dobio je i sadnice maslina.

Zbog nezadovoljavajućih moralnih kvaliteta sadašnjeg načelnika, isti je srozao sam ugled načelnika kao izvršnog tijela općine prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te su ispunjeni uvjeti da mu se zabrani daljnje zastupanje općine Stankovci.


HRVATSKA PRAVNA DRŽAVA

Općinski načelnik


U proteklih dvadeset godina hrvatske samostalnosti hrvatski narod su snašle mnoge nedorečenosti i nedoumice, kao da se pred novom državom i narodom otvorio potpuno novi i neuređeni svijet koji slovi za najstariju narodnu zajednicu - zajednicu naroda koji je imao sveučilišta i pred 400 godina te silnu plejadu istinskih znanstvenika i znalaca svih kulturnih i tehnoloških disciplina.

U ovih dvadeset godina naša politička administracija, predstavnička vlast, izvršna vlast, lopovi, pošteni, muljatori, obični građani i duhovna vlast sve češće rabe frazu «neka institucije pravne države rade svoj posao». Institucije bez poštena čovjeka su slične crkvi bez puka i popa. A tko će to u institucijama raditi svoj posao? «Pa neću valjda ja», kaže naš čovjek. Ovom frazom jednako se razmeću predsjednik države, vlade, sabora kao i sva druga administracija.

Pa pokušajmo na primjeru jednog općinskog načelnika objasniti kakav je ritam pravne države i njeno funkcioniranje, njena stvarnost. Tko može biti općinski načelnik? Prema zakonu to može biti svaki registrirani birač na području za koje se bira. Tako to može biti netko pismen ili nepismen, lopov s odsluženom kaznom, prevarant, mentalni bolesnik, 100% -tni invalid, umirovljenik i ina skupina. Jedini je uvjet da ima političkog ili drugog mentora dovoljno jaka da dobije izbore. To može i prevarom i trgovinom.

Ne znam kako je zakonodavac mislio i gdje mu je bio mozak kad je glasovao da nepismen čovjek može imati ovlasti suspenzije protuzakonitih akata kad ni čitati ne zna.
Općinski načelnik sam odlučuje hoće li zasnivati radni odnos ili će funkciju obavljati volonterski. Važno je da sluša svoga mentora.

Ne vjerujete? Evo vam primjer, a nije jedini:
Načelnik općine Stankovci, rođen 1965. godine je tokar po zanimanju, sa 100%-tnom općom nesposobnošću za rad s mirovinom od 8.400,00 kuna od 1995. godine (ako ga Bog poživi, mirovinu će uživati preko 55 godina).
Funkciju općinskog načelnika obavlja, kaže, volonterski. Ovo ne znači besplatno. Dapače, i dvostruko skuplje nego da je profesionalac. Istovremeno sa 100%-tnom općom nesposobnošću za rad obrađuje 7,5 hektara maslina (2000 komada).
Nadzire i rad nekoliko tvrtki i javnih ustanova. Osim funkcije načelnika općine Stankovci, obavlja i sljedeće poslove: predsjednik je Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, član Upravnog vijeća Javne ustanove park prirode Vransko jezero, član Stegovnog suda Hrvatskog košarkaškog saveza i predsjednik je Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stankovci.

Pitate se kako sve to stigne? Stigne, stigne, i više od toga. A odgovor se krije u hrvatskoj šutnji kao zlu te frazi «nek pravna država funkcionira».
On je za trajanja naše samostalnosti dobio i stan na dar u Zadru te koncesiju na državno zemljište od više od 7,5 hektara. Dobio je od države i 291.707,00 kuna bespovratnih sredstava poticaja. Preko općine Stankovci dobio je i sadnice maslina.

Pitate se kako je sve to moguće? Pa lijepo. Vi samo šutite i šutite, a on kaže «nek pravna država radi svoje».

SHZ raspolaže dokazima da su žitelji općine Stankovci izvještavali državne institucije o nepravilnostima i protuzakonitim radnjama načelnika općine Stankovci, 2009. godine. Međutim, iste nisu reagirale protiv počinitelja kaznenih djela.

Sada se čovjek treba zapitati jesmo li svi jednaki pred zakonima kao politička bića. Pa, prekrstite se i idite loviti gušterice sve dokle god niste spremni javno kritizirati i reći istinu i samo istinu pa kako ona bila bolna. Možda da prestanete šutjeti tek kada ostvarimo približno jednaka prava pred tijelima pravne države koja za sada vašom šutnjom funkcionira kako je navedeno u našem primjeru.

Bog nam je svjedok da mnogi od vas znaju kako je naš primjer postao invalid (prevrtanje u osobnom automobilu «Peglica») te mnoge druge istine u vezi s njim. Postavljamo pitanje: ako je sto posto nesposoban, kako je kao takav dugi niz godina igrao za košarkaški klub Croatia Stankovci.

U Stankovcima ima akademski obrazovanih ljudi spremnih raditi barem jedan posao koji obavlja umirovljeni načelnik i to im treba omogućiti radi zajedničkog napretka i dobra.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH
4. Ministarstvu uprave RH
5. USKOK-u




U Stankovcima, 28. rujna 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.