STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

20.09.2011., utorak


KAKO JE NESTALO VIŠE OD SEDAMSTO MILIJUNA KUNA U IZGRADNJI ZADARSKOG MEHANIČKO-BIOLOŠKOG PROČIŠĆIVAČA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR



PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KAKO JE NESTALO VIŠE OD SEDAMSTO MILIJUNA KUNA
U IZGRADNJI ZADARSKOG MEHANIČKO-BIOLOŠKOG PROČIŠĆIVAČA



Mnogi projekti u gradu Zadru su loše zaključeni i precjenjeni te ne mogu opravdati velika uložena financijska sredstva osim što su bili pogodni za potkupljivanje. Takav je slučaj s izgradnjom zadarskog mehaničko-biološkog pročišćivača čija investicija stoji oko 700.000.000 kuna sa PDV-om i zemljištem (sedamsto milijuna kuna.).

Ugovori koji su sklapani za izgradnju navedenog pročišćivača predstavljaju znatan izdatak za grad Zadar i državni proračun Republike Hrvatske. Prema procjeni stručnih vještaka i stajališta dobavljača oprema, vrijednost navedene investicije je trebala biti za 50 posto manja.

Potkupljivost i pranje novca kroz izgrađeni pročišćivač najbolje potvrđuju stanovnici gradskog naselja Ričine koji učestalo prosvjeduju zbog nesnošljivog smrada od strane istog. Da bi se prikrila «napuhana» investicija, sada jedan od direktora gradskog javnog poduzeća Odvodnja smiruje stanovnike grada Zadra da vrše testiranje i pojačana mjerenja, a sve kako bi uvjerio građane u opravdanost investicije. Može se reći da ih isti ne smiruje zbog smrada već zbog prenapuhane izgrađene investicije pročišćivača, a sve da ne bi hrvatska javnost postavljala pitanja u svezi velikih financijskih sredstava investicije pročišćivača.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH
4. USKOK-u


U Zadru, 20. rujna 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.