STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

11.09.2011., nedjelja


NEPOSTUPANJE INSTITUCIJA PO IZVJEŠĆU DRŽAVNE REVIZIJE ZA NEPRAVILNOSTI I PROPUSTE U OPĆINI STANKOVCI ZA 2009. GODINU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NEPOSTUPANJE INSTITUCIJA PO IZVJEŠĆU DRŽAVNE REVIZIJE ZA NEPRAVILNOSTI I PROPUSTE U OPĆINI STANKOVCI ZA 2009. GODINU

http://www.revizija.hr/izvjesca/2011-rr-2009/02-lokalne_jedinice/13-zadarska_zupanija/346_opcina_stankovci.pdf

OPĆINA STANKOVCI

Poslovi se povjeravaju bez provedbe postupka javne nabave i zaključivanja pisanog ugovora i bez općinskih odluka?


Državni ured za reviziju utvrdio je nepravilnosti i propuste u općini Stankovci za 2009. godinu. Odgovorna osoba za izvršenje proračuna je Željko Baradić, načelnik općine Stankovci.

Utvrđene su sljedeće nepravilnosti i propusti:

1. Voditelj za financijsko upravljanje i kontrolu nije imenovan i nije donesen plan uspostave financijskog upravljanja i kontrole, što nije u skladu s odredbom članka 8. Zakona o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru.

2. Unutar materijalnih rashoda evidentirani su rashodi za održavanje komunalne infrastrukture u iznosu 788.014,00 kuna (za održavanje javne rasvjete 313.031,00 kuna, javnih površina i groblja 251.416,00 kuna i nerazvrstanih cesta 223.567,00 kuna.
Općinska odluka, kojom je prema odredbama članka 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine 26/03 – pročišćeni tekst, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09 i 79/09) trebalo odrediti komunalne djelatnosti od lokalnog značaja, nije donesena.
Program održavanja komunalne infrastrukture za 2009. nije donesen što nije u skladu s odredbom članka 28. Zakona o komunalnom gospodarstvu prema kojoj se program održavanja komunalne infrastrukture donosi svake kalendarske godine sukladno predvidivim sredstvima i izvorima financiranja i obvezatno sadrži opis i opseg poslova održavanja s procjenom pojedinih troškova po djelatnostima i iskaz financijskih sredstava potrebnih za ostvarivanje programa s naznakom izvora financiranja.

3. Rashodi za održavanje nerazvrstanih cesta izvršeni su u iznosu 223.567,00 kuna. Poslovi održavanja nerazvrstanih cesta povjereni su dvjema pravnim osobama bez provedbe postupka javne nabave i bez zaključivanja pisanog ugovora o povjeravanju komunalnih poslova što nije u skladu s odredbom članka 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu prema kojoj predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave određuje komunalne djelatnosti čije se obavljanje može povjeriti pravnoj osobi na temelju pisanog ugovora te utvrđuje uvjete i mjerila za provedbu prikupljanja ponuda ili javnog natječaja za njihovo povjeravanje, a ugovor o povjeravanju komunalnih poslova, koji se može zaključiti najdulje u vremenu od četiri godine, mora sadržavati djelatnost za koju se zaključuje, vrijeme na koje se zaključuje, vrstu i opseg poslova, način određivanja cijene za obavljene poslove, te način i rok plaćanja i jamstvo izvršitelja o ispunjenju ugovora.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državno odvjetništvo RH
4. USKOK-u



U Stankovcima, 11. rujna 2011. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.