STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

07.08.2011., nedjelja


OPĆINA POLIČNIK – ZARAZA STANOVNIŠTVA?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


OPĆINA POLIČNIK – ZARAZA STANOVNIŠTVA?

Mještani Poličnika i Suhovara u općini Poličnik sve se više obraćaju Stranci hrvatskog zajedništva zbog moguće zaraze stanovništva od ilegalnog boravka Roma na poljoprivrednom i šumskom zemljištu na području između mjesta Poličnik i Suhovare koji nemaju adekvatne uvjete za stanovanje.

Prema iskazima mještana, isti su prekršili čak tri zakonske stavke: imaju nelegalno prebivalište, nelegalni kamp te odlažu otpad na divljem i nelegalnom odlagalištu smeća. Mještane je strah da od toga smeća ne dobiju zarazu jer se ono nalazi u blizini njihovih kuća te ne žele devastaciju prostora.

Mještani Poličnika i Suhovara su zbog navedenog problema, koji općinski vlastodršci općine Poličnik nisu riješili, nervozni kao nikada do sada. Ogorčeni mještani govore kako navedenim mjestima prijeti ekološka katastrofa te da ne mogu izići iz kuća zbog smrada.

Na navedenoj lokaciji gdje sada ilegalno borave Romi, općina Poličnik planira izgraditi stambenu zonu te mještani ističu da oko «igre» s ilegalnim smještajem Roma stoji vladajuća stranka u Zadarskoj županiji.

Poslano

1. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva
2. Državni inspektorat


U Poličniku, 7. kolovoza 2011.godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.