STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

19.03.2011., subota


OPĆINA SUKOŠAN 35 NEZAPOSLENIH OSOBA S VIŠOM I VISOKOM STRUČNOM SPREMOM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA SUKOŠAN

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



U Zadarskoj županiji niknule su ni manje ni više nego 74 zone malog gospodarstva u prostornim planovima samouprave, koje je potvrdila Županija i ministarstva.

Ukupan prostor rezerviran za zone u prostornim planovima prelazi 2.400 hektara (dvije tisuće četiri stotine hektara) ili 24.000.000,00 metara kvadratnih (dvadeset četiri milijuna metara kvadratnih). Ovdje pak nisu predviđeni i prostori namijenjeni ugostiteljstvu, turizmu i golfu.

Prostor zona je šest puta veći od obrađivanog polja vranskog bazena ili dvanaest puta veći od Bokanjačkog blata (polja). Kad se navedeni prostor podijeli s brojem nezaposlenih Zadarske županije, to ispada 2.259 metara kvadratnih po nezaposlenom. Dajmo nezaposlenima zemljište navedeno u zonama i svi će potpisati trajno brisanje iz evidencije nezaposlenih!

Kad su pak u pitanju pojedine samouprave, situacija je posve drugačija. Rekorder u planiranju prostora zona po nezaposlenom je Općina Sukošan sa svojih 17.632 metra kvadratna po nezaposlenom.

Čelnici općine Sukošan u Zadarskoj županiji svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima. Posljedica takve vladavine je velika nezaposlenost u općini Sukošan što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama. Sada je u općini nezaposleno 388 osobe, a od toga 35 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Obrazovani mještani u općini Sukošan drsko se odbacuju (kao za vrijeme Jugoslavije), tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“.



U Sukošanu, 19. ožujka 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA SUKOŠAN


- 21:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.