ponedjeljak, 30.01.2006.

Another broken home

Istina je kako rockere često zamijene za divljake i sotoniste,a to samo mi znamo da nije istina.Mi smo zadnji koji će napraviti kaos bilo gdje.Veći su divljaci sportski navijači koji će razbiti bilo koga i bilo šta samo zato što im naj ekipa nije pobijedila na utakmici,ali tko njima sudi?Nitko!Način na koji se ja oblačim samo odražava moju osobnost,a to je da sam tužna osoba koja je imala jadno djetinjstvo i sjebanu obitelj,uvijek sam se osjećao usamljenim..i kako bilo šta dobro može izaći iz toga?Samo ja svoju tugu držim za sebe,smijem se i zajebavam uokolo,ali uistinu iza svakog mog osmijeha krije se jad.Zato se i bavim glazbom,to je jedini način na koji se mogu najbolje izraziti.Jednog će dana valjda biti bolje...

Image Hosted by ImageShack.us

| 21:01 | Komentiraj (3) | Print this! | #

nedjelja, 29.01.2006.

Gone with the sin

I love your skin oh so white
I love your touch cold as ice
And I love every single tear you cry
I just love the way you're losing your life

Ohohohohoh my Baby, how beautiful you are
Ohohohohoh my Darling, completely torn apart
You're gone with the sin my Baby and beautiful you are
You're gone with the sin my Darling

I adore the dispair in your eyes
I worship your lips once red as wine
I crave for your scent sending shivers down my spine
I just love the way you're running out of life

Ohohohohoh my Baby, how beautiful you are
Ohohohohoh my Darling, completely torn apart
You're gone with the sin my Baby and beautiful you are
You're gone with the sin my Darling

Image Hosted by ImageShack.us

| 00:47 | Komentiraj (1) | Print this! | #

četvrtak, 12.01.2006.

Tražim bubnjara!!

Samo bubnjar fali da naš rock sastav bude potpun,tako da onaj 'ko hoce bubnjati, a da je iz Ivanić Grada ili okolice,neka se javi..naravno pod uvjetom da ima svoje bubnjeve.Nije važno iskustvo!Zasad imamo klavijature,bas i dvije električne gitare.Pozdrav!!
Image Hosted by ImageShack.us

| 20:39 | Komentiraj (4) | Print this! | #

četvrtak, 05.01.2006.

Drakula... it is not a myth... I assure you...

Image Hosted by ImageShack.us"Mali Zmaj" Vlad Tepeš rodio se u novembru ili decembru 1431. godine u rumunjskoj tvrđavi Sighisoara. Njegov otac zvao se također Vlad i bio je guverner Transilvanije i pripadnik Viteškog reda Zmaj. Vlada seniora zvali su Drakul jer je upravo "dracul" rumunjska riječ za zmaja. Njegov sin je kao svoje prezime preuzeo deminutiv te riječi - Drakula, što znači "mali zmaj", odnosno "zmajev sin". Nekoliko godina po rođenju sina-imenjaka Vlad senior postao je vladar Vlaške. Međutim, od svoje jedanaeste do sedamnaeste godine Vlad mlađi će živjeti kao turski sužanj. Naime, u spletu feudalnih intriga tog vremena on i njegov mlađi brat bit će turski taoci. Turci će sedamnaestogodišnjeg Vlada osloboditi nakon vijesti o ubojstvu njegovog oca koje je organizirao Vladislav II. Starijeg Vladovog brata, pretpostavljenog očevog nasljednika, ubojice su živog sahranile. Uz pomoć Turaka, Vlad se nakratko dočepao vlaškog prijestolja, no i njega je uskoro porazio Vladislav II. Tek desetak godina kasnije Vlad će uspjeti ubiti Vladislava II i na šesnaest godina čvrsto će zasjesti na prijestolje Vlaške. Na Uskrs 1459. pozvat će sve velikaške obitelji na gozbu. Pošto je znao da su svi oni učestvovali u zavjeri protiv njegovog oca, surovo im se osvetio. Vođe svih porodica nabio je na kolac, a i ostale je pobio na surov način. Hronike govore da je svoje žrtve osljepljivao, derao im kožu, kuhao ih, spaljivao i sahranjivao žive, rezao im uši, nos i spolne organe. Ipak, njegova najdraža kazna bilo je nabijanje na kolac. Otuda i nadimak Tepeš, što na rumunjskom znači "nabijač na kolac", a i Turci su Vlada zvali Kaziglu-beg, što u suštini znači isto.
Drakula je 1462. godine započeo rat s Turcima. Nakon što je uvidio da je poraz neminovan, naredio je da se dvadeset hiljada turskih vojnika koje je zarobio nabije na kolac. Bježeći od Turaka, Drakulina žena je izvršila samoubojstvo, a Vlad je pobjegao u Transilvaniju, gdje ga je zarobio i zatvorio mađarski kralj Matija Korvin. Pred kraj života uspio se osloboditi, no u decembru 1476. godine je poginuo: neki kažu u borbi sa Turcima, a neki kao žrtva atentata.


| 21:27 | Komentiraj (4) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Komentari On/Off

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga
My sweet 666
Image Hosted by ImageShack.us

Some facts about me:
-Ime mi je Igor
-volim rock, svoju gitaru i mistiku
-imam curu Yosipu
-naj film: Queen of the Damned
-naj bend: Static X
-imam 20. god.
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Website Counters
Free Website Counters

Copyright © spleen - Design touch by: Tri mudraca