satelitske,receiveri,dekoderi,kartice....

26.09.2007., srijeda

......

Ukratko: Kupili ste veliku plasmu ili LCD TV sa HD Ready naljepnicom, i razočarani ste slikom koju Vam pružaju vaši standardni programi, e pa onda Vam treba High Definition TV program...

Image Hosted by ImageShack.us


Mnogi od Vas su se razočarali kada su doma iz dućana donijeli novi, ne tako ni jeftini tanki veliki televizor, stavili ga na zid, svejedno radi li se o plasma ili LCD televizorima, namjestili HRT 1 program i nakon par minuta gledanja sami sebi rekli UŽAAASSS, pa što sam ja to kupio.

Prvo i osnovno. sve te televizore morate namjestiti na 4:3 format jer gotovo 99% SD (Standard Definition) programa emitira u tom formatu, a tek nekolicina specijaliziranih filmskih kanala, spomenut ćemo najpoznatiji Premiere, svoje programe emitira u širokom 16:9 formatu!

No vratimo se temi, uglavnom svi takvi televizori imaju naljepnicu HD Ready, što to znači, da je Vaš televizor pripremljen na programe koji emitiraju u višoj rezoluciji, neki samo za tzv. HD 1 (720p/1080i), dok oni skuplji za HD2 (1080p/1920i) rezolucije. A da bi pratili HD programe na tim rezolucijama naravno potreban Vam je HD uređaj, mi ćemo se pozabaviti satelitskim HD receiverom.

Ukoliko posjedujete neki od HD satelitskih receivera i naravno preporuka, motoriziranu satelitsku antenu možete uživati u slijedećim slobodnim FTA HD programima:

1. Satelit BADR 26 East - HD Visio TV (test-Cipar)
2. Satelit Astra 3A 23,5 East - HD 2 (razno-Belgija), HD 5 (test-Belgija)
3. Satelit Astra 1 19,2 East - ProSieben HD (razno, serije, filmovi-Njemačka), Sat 1 HD (razno, serije, filmovi, sport-Njemačka), Anixe HD (putovanja, serije-Njemačka), Astra HD Promo (test-Luksemburg)
4. Satelit Eurobird 9 East - Venice HD (putovanja-Italija)
5. Satelit EutelsatW3 7 East - Luxe TV HD (prodaja kuća, putovanje-Francuska)
6. Satelit Sirius 5 East - HD 1 (povremeno slobodan, razno-Belgija)
7. Satelit Thor 1 West - Canal+ HD (povremeno slobodan, filmovi-Švedska)
8. Atlantic Bird 5 West - Rete4 HD (razno, show spektakli-Italija)
9. Hispasat 30 West - Canal AD HD (test-Španjolska)

Za kraj ćemo spomenut i Premiere HD (filmovi, sport-Njemačka) i Discovery HD (edukacijski-Njemačka) sa satelita Astra 19,2 East, kodirani u Nagravision2 sistemu kodiranja ali dostupni preko Diablo, T-Rex i Dragon CAM-a sa internim EMUlatorom.

10. Zemaljski Croatel DVB-T Mpeg4 odašiljač za područje grada Zagreba i Rijeke, Discovery HD (edukacijski-Engleska) i samo za grad Zagreb HRT HD (zasad test-Hrvatska)

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.