satelitske,receiveri,dekoderi,kartice....

10.06.2008., utorak

.....

Ukratko: Digitalizacija Hrvatske se nastavlja, u rad pušten drugi odašiljač sa tornja Sljeme na kanalu 42...

Image Hosted by ImageShack.us


Digitalizacija Hrvatske u punom je jeku! Nakon što su prošlog tjedna aktivirani brojni novi digitalni odašiljači (prije svega za prijem kanala HRT HD) u gradovima Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, digitalizacija je nastavljena i ovaj tjedan.

Gledatelji u zapadnoj Slavoniji, Podravini i Posavini sada napokon mogu uživati u DVB-T zahvaljujući aktivaciji digitalnog multipleksa sa odašiljača Psunj i Papuk na kanalu CH 23. Psunj i Papuk rade u SFN modu (Single Frequency Network), a zahvaljujući njima DVB-T signal znatno je proširio svoju dostupnost.

Osim sa Psunja i Papuka, DVB-T signal od danas je aktivan i preko odašiljača Sljeme na kanalu CH42. Istodobno je ugašen analogni signal Nove TV sa odašiljača Sveta Nedjelja koji se emitirao na istom kanalu (UHF-42). Nova TV je migrirala na novi kanal- CH47 gdje će se nastaviti emitirati do daljnjega. DVB-T signal sa odašiljača Sljeme na kanalu 42 pokriva znatno veći teritorij nego onaj sa kanala 27, a koji se eksperimentalno emitira već dugi niz godina. Dojave o prijemu signala sa Sljemena stižu i iz susjedne Slovenije i sa područja Varaždina. Testovi se nastavljaju.

Izvor: SateliTV.net

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2008., nedjelja

.....

Ukratko: U novom broju časopisa Sat-Multimedia pročitajte ...

Image Hosted by ImageShack.us


Sat Multimedia, časopis za satelitsku i prateću multimediju, u novom broju donosi:

- Satelitski prinemnik Megasat 4000 na testu
- "Engel" head-end stanica - stanica za zajedničke antenske sisteme
- Otkrijte što je multiplex i čemu zapravo služi
- Protoci MPEG i AVC preko IP-a
- Quo Vadis "IPTV"

- Posjetili smo najveći satelitski sajam u Europi - ANGA sajam. Pročitajte što smo izdvojili kao najzanimljivije vijesti sa sajma.

- Satelitski savjeti

- Testovi TV i projektori; ovaj mjesec izdvojili smo Viewsonic Pro8100


Nogometna groznica je počela. U pauzama između utakmica prisjetite se najpoznatijih filmova posvećenih nogometu.

Sve to i puno više pročitajte u časopisu Sat-Multimedia,
ovog mjeseca od 5. lipnja na kioscima.

- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2008., srijeda

.....

Ukratko: Odašiljači i Veze pustili u pogon nove odašiljače za prijem HRT HD programa na području Splita, Rijeke i dodatno za Zagreb sa Sv.Nedjelje ...

Image Hosted by ImageShack.us


HRT-ov kanal u visokoj razlučivosti HRT HD započeo je jučer (3.6.2008) u suradnji sa OiV-om eksperimentalno emitiranje u još dva hrvatska grada - u Splitu na kanalu UHF 46, odnosno sa odašiljača Marjan, te u gradu Rijeci sa odašiljača Veprinac i Pulac na kanalu UHF 36.

Odašiljač sa Marjana je snage 250 W dok su odašiljači Veprinac i Pulac (kanal 36) u SFN modu i snage 100 W. Tako je kanal HRT HD neposredno prije početka Europskog prvenstva u nogometu u Austriji i Švicarskoj koje kreće ove subote značajno proširio svoju dostupnost koja je dosad bila ograničena isključivo na uže područje grada Zagreba.

Prema nekim izvorima, HRT HD bi od sutra trebao postati dostupan i gledateljima u gradu Osijeku i to preko odašiljača na Hotelu Osijek gdje će kanal emitirati na kanalu UHF 47. Odašiljač Hotel Osijek biti će snage 100 W.

Spomenimo i to da je DVB-T odašiljač Sveta Nedjelja danas aktiviran i radi u SFN modu sa odašiljačem Prisavlje na kanalu CH56. Zahvaljujući odašiljaču Sveta Nedjelja, sa signalom HDTV promo kanala su pokriveni zapadni dio grada Zagreba, te sasvim izgledno gradovi Zaprešić i Samobor.

- 19:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.