satelitske,receiveri,dekoderi,kartice....

03.09.2007., ponedjeljak

.....

Ukratko: Privatna tvrtka Croatel koja distribuira DVB-T Mpeg4 zemaljske kanale na području Grada Zagreba, od danas pustili signal i za Grad Rijeku ...

Image Hosted by ImageShack.us


Kao što smo već više puta pisali o Croatel-ovim odašiljačima i njihovom DVB-T Mpeg 4 digitalnom zemaljskom signalu preko kojeg se mogu pratiti HRT 1, HRT 2, RTL, Nova TV, HRT Plus i Discovery HD, od danas i stanovnici Rijeke sa odašiljača Veprinac i Trsat (K 60) također mogu primiti isti signal ali naravno samo ako posjedujete DVB-T Mpeg 4 zemaljski receiver ili običnu PC DVB-T karticu ali uz softwerske modifikacije i jaču konfiguraciju PC-a.

Sada će se mnogi zapitati a što je sa ostatkom Hrvatske, odgovor je vrlo jednostavan, Croatel je privatna firma i za početak pokrivat će samo veće gradove gdje živi veći broj ljudi i na taj način pokušati dobiti svoje nove pretplatnike na programe koje će nuditi u svom DVB-T paketu (vrlo vjerojatno će imati neke PPV kanale u ponudi, kao sada npr. Discovery i to u HD rezoluciji).

Prodaja HD Ready LCD i Plazma televizora raste iz dana u dan i bez brige, imat će oni svoju klijantelu bez obzira na činjenicu da su DVB-T Mpeg4 HD receiveri vrlo skupi (2999,00.- kn Topfield TF 7700 HTCI).

Slijedeći gradovi su vrlo vjerojatno Split, Osijek i tako redom.

Zanimljivo je samo da stanovnici Zagreba zasad ipak imaju jedan kanal više, radi se o HRT-ovom HRT HD kanalu sa HRT Doma K26.

- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.