saralara

srijeda, 16.01.2008.

Rasprava o "otmici djece" odgodjena za lipanj 2008!?


Sjećate li se panike koju su sijali žrtvotvorni mediji u rujnu kada je Saru i Laru trebalo istjerati iz Hrvatske? Sjećate li se svjetine koja je krkljala u vlastitom bjesu? Sjećate li se sudova koji su pod oznakama 'žurno da žurnije ne može biti' pokretali procese protiv otmičara. Sjećate se, zar ne? Kako je krenulo svi smo mi već trebali izaći iz zatvora. A onda?

Tajac. Magali Boers Čučić poručila preko odvjetnice Višnje Drenski Lazan da ne može doći u Hrvatsku svjedočiti o "otmici" (jer bi tada morala nešto reći i o stvarnim otmicama) pa joj je sutkinja nadležnog suda prihvatila ispriku i odgodila raspravu, 'žurnu da žurnija ne može biti', za šest mjeseci. Jer, da ona, sutkinja želi saslušati Magali Boers, da treba vremena za dostavu itd. Znate li u čemu je kuriozitet? U tome što nitko, ni obrana, niti optužba uopće više ne traže da se sasluša Magali Boers Čučić. I u tome što svi osumnjičeni uopće ne poriču navode iz optužnog prijedloga - da su zadržali djecu, već samo tvrde da su to učinili na temelju pravomoćnih hrvatskih presuda i pozitivnih propisa. tj. da nisu učinili nikakvu protupravnost!

Ti kurioziteti nisu baš slučajni.

Catch je u tome da je slučaj u kojem se ionako nema što više utvrdjivati već potpuno sazrio da se izrekne presuda. Medjutim, proglasiti Čučića, Natašu Pifar i Marijanu Pekas krivima značilo bi prekršiti zakon jer su djeca u Hrvatskoj bila zakonito. No osloboditi ih još je veća muka. Oslobadjajuća presuda značila bi da, ako nisu krivi Čučić, Nataša i Marijana, onda su krivi svi ostali koji su djecu otpremili u Francusku, od Centara za za socijalnu skrb, medija i policije sve do državnog odvjetništva, dakle svi, baš svi od Marijana Benka, ravnatelja policije do Mladena Bajića, glavnog državnog odvjetnika. A budući da su kaznene prijave protiv svih tih ljudi već podnesene prije četri mjeseca (nitko ne postupa po njima, naravno), onda bi suci koji bi sudili o tome tko je kriv za odlazak Čučićeve djece u Francusku morali, via facti, presuditi i Bajići i Benku i svima oslailma. A budući da je zalogaj prevelik, najbolje je, je li, odgadjati ročišta sve dok... "vuk ne pojede magare". Eto, hrvatske šutnje, eto opstrukcije, eto hrvatskog pravosudja. Do tada, do lipnja svšta se može dogoditi, zar ne?

Okončanje postupka u Sisku poradi "otmice" je važno da djeca mogu ponovo u Hrvatsku, da Čučić može raščistiti situaciju u Francuskoj, da istina napokon izadje na svjetlo dana, da se spere ljaga sa oca koji svoje kćeri želi izvući iz stiska pomahnitale sekte... No, do tada, do lipnja Čučić će već ionako biti u zatvoru, zar ne, pa sve to neće biti potrebno, pa se onda može i zaključiti postpak 'žuran da žurniji ne može biti".

Jeli nam svima sve jasno?

Nataša

- 22:08 - Komentari (197) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Sari i Lari Čučić oduzeti su otac, obitelj i domovina. Represijom, kriminalom i korupcijom!

Linkovi