saralara

četvrtak, 10.01.2008.

Jesu li Čučićeve kćeri Hrvatsku napustile zrakoplovom Vlade RH?

Dragi moji blogeri!

Vaša je upornost dojmljiva!

Raspon tema koje ste otvorili me iznenadjuje. Puno, puno toga znadete. Tko ste svi vi zapravo? Zaista me intrigira vaš identitet. Ima li onih koji ga žele podijeliti samnom, nek se jave na natasa.pifar@yahoo.com.

Ne mogu, zaista ne mogu komentirati sve što ste napisali. Nekoliko natuknica ipak moram dati. Gospodi koja tako znalački pronalaze stare tekstove u arhivama "Nacionala" i "Jutarnjeg lista" poručujem slijedeće: "Nacional" je osudjen na plaćanje odštete Ljubi Čučiću zbog neistinitog i senzacionalističkog pisanja, ali Županijski sud u Zagrebu već godinu i pol drži prvostupanjsku presudu u ladici i ne želi se o njoj izjasniti, požurnicama usprkos; "Jutarnji list", točnije novinarka tog lista Kristina Turčin je 2003. godine svojim medijskim napisima, zajedno s Nevom Tolle i Valentinom Andrašek koje su doslovce, uz fizičko nasilje, otele djecu iz ruku dadilje koja ih je čuvala, izravno sudjelovala u drugoj otmici Ljubinih kćeri i njihovom odvodjenju iz Hrvatske. O tome postoje pismena svjedočanstva koja će uskoro biti objavljena na webu, baš kao i presuda Općinskog suda u Zagrebu (sutkinja Sonja Vrandečić) koja je dvije potonje dame oslobodila optužne za nezakonito oduzimanje djece, usprkos nepobitnim dokazima. Jutarnji list je, dakle, via facti, morao odabrati stranu pa ga činjenice, kao i nikoga drugog iz žurnalističkog podzemlja, ne smiju zanimati.

O Opusu Dei se ne može govoriti u natuknicama. Za socio-psihološki i kvazi-religijski profil te grupacije potrebne su podrobnije analize i studije. Otvorite na webu tzv. unofficial Opus Dei homepage pa ćete doznati kudikamo više. O dokumentima koji potvrdjuju pripadnosti Magali Boers toj ekstremnoj organizaciji, tj. grupacijama iz krila tzv. pokreta karizmatičnog obnoviteljstva kojeg nadzire Opus Dei, takodjer će biti više riječi na Ljubinoj web stranici. Ovdje ću vam samo reći da je Magali na bankovne račune te organizacije u vrijeme braka s Ljubom prebacila (bez Ljubina znanja!) svotu od tadašnji 71.000 francuskih franaka ili današnjih 11.000 eura (Ljubo posjeduje potvrdu banke i Magalin pismeni nalog)! Na webu će takodjer biti objavljeni imenici članova Opusa Dei, svjedodžbe o Magalinoj indoktrinaciju u internatu Opusa Dei, snimke Ljubinih kćeri u dobi od 4 i 6 godina kako poput malih androida citiraju odabrane molitve itd.

Što se pak djelovanja institucija sustava tiče, one su ovom predmetu potpuno zakazale. Točnije, na razini prijašnje (Račanove) vlade donesena je politička odluka da se djecu otpravi u Francusku. Glavni izvršitelj tog bestidnog posla je bila Milanka Opačić te njezine kolegice iz stranke. Revanšizam zbog ostavke u Bruxellesu, animozitet prema Ljubi kao svojeglavom problem makeru i tzv. ženski interesi bili su agens takve odluke. Današnja stara (nova) vlast pak ima nove motive: udvorništvo velikoj Francuskoj, obračun sa starim neistomišljenikom (Tudjman pa potom Sanader su Čučića zvali u HDZ, ovaj oba puta odbio) te opet tzv. ženski interesi, ovoga puta, kako vi pišete, pod predvodništvom Jadranke Kosor (koju je, vjerovali ili ne, upravo Čučić lansirao u politiku dajući joj kao radijskoj novinarki nagradu "Europski krug" Europskog pokreta Hrvatska). Uostalom, novine, čak i one 'mudro objektivne', prenijele su vijest da je odluka o deportaciji Čučićevih kćeri donesena na sastanku trijumvirata Sanader - Bajić - Benko. Novinarski krugovi već mjesecima pričaju da su Sarah i Lara Čučić onog fatalnog 8. rujna 2007. Hrvatsku napustile, sa svojom majkom Magali, u službenom zrakoplovu hrvatske Vlade. Je li to istina? Tko je to odobrio?

Zasad toliko! Snaga mi se polako vraća i vjerujam da ću do kraja tjedna biti sasvim fit. Nadam se da ni vi nećete posustati. Uzgred, znade li netko zašto mediji šute o vašoj više nego zanimljivoj prepisci? Možda zato, eto, što ja više ne štrajkam. Sapienti sat!

Natasa Pifar Mihelić



- 23:29 - Komentari (149) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Sari i Lari Čučić oduzeti su otac, obitelj i domovina. Represijom, kriminalom i korupcijom!

Linkovi