samo blog https://blog.dnevnik.hr/samo

četvrtak, 08.01.2009.

U divljinu (i nazad).

Don't come closer or I'll have to go
Holding me like gravity are places that pull
If ever there was someone to keep me at home
It would be you...


Da si ti Eddie, možda bi baš takvo nešto napisao. Da sam barem lik u nekoj drugoj pjesmi, da se barem u ovoj ne mogu pronaći...
Znam, znam, i to me izluđuje, znam da moraš naći svoju Aljasku. Poznajem tvoje strahove, i baš nijedan nije veći od onog da ćeš biti prosječan.
Možda život nije blještava holivudska ljubavna komedija s napirlitanim krajem, ali meni bi baš trebalo da se nađem u jednoj. Da budem ona priglupa treperava djevojčica koja se na kraju zadovoljno iskesi, zatvori oči i poljubi svog princa. Zašto sve mora biti tako...neobično...novo...nestvarno...naše...nemoguće.
Volim što me pomalo voliš, ma da budemo potpuno iskreni...volim što te volim. I to je sve dio neke naše muzike, mi smo je odabrali. Bog tu nije d.j., bilo bi lako tražiti izlike u sudbini.
Krive su tvoje cipele.
Voljela bih im ubrzati mjerač prijeđenog puta, malo ih zavarati, kao da su već bile na Aljasci i sad mi se vraćaju, željne sivog asfalta kojeg su dijelile s mojima. One neke svakodnevice koja postaje nova ako ponekad namjerno drukčije odsviraš neki ton, tek onako, da dignem pogled u tvom smjeru i uhvatim ti oči u tajnovitom smiješku. Nitko ga ne vidi, nitko ni ne zna gdje bi ga tražio.

Ne idi, hej, ne idi, nudim ti sasvim običnu ljubav - prigovarat ću ti kad popiješ previše i stalno ću ti nabijati na nos neispunjene dužnosti. Uvijek ću nositi sa sobom i ono malo muževnije labelo. I pravit ću se da mi treba tvoja zaštita od susjedovog psa, od tv inkasatora i od znatiželjnih pitanja ljudi oko nas. Ne idi, ja ne znam što je zaleđe i zašto je Izrael napao Gazu.
Da, znam da nema Aljaske u meni.
Ali, bojim se za tebe. Znaš, ni mene nema na Aljasci...

08.01.2009. u 21:33 • 10 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga

Bez ukrasa, bez psovki, bez velikih riječi, bez koncesija, bez prevare, bez mržnje, bez umjetnih aroma, bez PDV-a. S vjerom u Boga, život i ljude. I s morem ljubavi.

Zahvaljujući ovom ovdje odsad me možete kontaktirati na adresi maja.dr@gmail.com

posjetitelja unikatnih komada web statistics


Blogovlje i linkovlje

Arhangel
Marisi
Xiola
Pegy
Dr. Luka
Georg
Pero Panonski
Poliglotna
Jazzie
piskinja


Blog.hr
katolička stranica
brojač posjeta
riječi pjesama
BBC Science and Nature
Scientific American
zdravlje
British Medical Journal
vijesti
darujmo krv
Le Monde
The LA Times
The Daily Telegraph
Medscape

Arhiva

Neki od uradaka koje i danas volim možete pronaći u arhivi mog starog bloga, s desne strane na popisu. Otkad je ovog bloga, bilježim postove koji su bili dragi ili meni ili blogopučanstvu (što zaključujem po interesu za komentiranje):

Početak
o IVF-u
o sportu
o životu
pjesma
bolan post
Turkmenistan
MOJ NAJDRAŽI POST
novogodišnje odluke
ja sam ZA Crkvu
o nekom "liječniku"
o skakavcima, leptirima i siru
o Srebrenici
neka tamo ljubav
o prvom rođendanu
o religiji
o glumljenju mehaničara
o Katrini
oprost
rođendan
ratna uspomena
jutra
neke iz branše
GMO prvi dio
o branjenju svetinja
obiteljsko nasilje
o ratu
o braku

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Gospodine, Ti si svoju Crkvu kroz vjekove očuvao od raspada, dao si joj čvrste temelje svoje ljubavi da je vrata paklena ne bi nadvladala. Hvala Ti na tome daru.
Pomozi Gospodine da snagom svetih sakramenata i neprekidnom molitvom ponovno procvjetaju kršćanske obitelji, izvori duhovnih zvanja. Pozovi u ovu žetvu novih radnika, koji će iz ljubavi prema Tebi dati svoj život u službu drugih.
Čuvaj Gospodine, po zagovoru Blažene Djevice Marije i sviju svetaca, čistoću srca svojih svećeničkih i redovničkih kandidata - da molitvom, siromaštvom, postom i radom u sebi hrane taj oganj ljubavi koji si Ti zapalio.
Blagoslovljeno budi ime Trojedinog Boga - Oca, Sina i Duha Svetoga.
Blagoslovljeno Ime Djevice Marije, Majke Crkve i Kraljice neba i zemlje. Amen.