Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samo

Marketing

U divljinu (i nazad).

Don't come closer or I'll have to go
Holding me like gravity are places that pull
If ever there was someone to keep me at home
It would be you...


Da si ti Eddie, možda bi baš takvo nešto napisao. Da sam barem lik u nekoj drugoj pjesmi, da se barem u ovoj ne mogu pronaći...
Znam, znam, i to me izluđuje, znam da moraš naći svoju Aljasku. Poznajem tvoje strahove, i baš nijedan nije veći od onog da ćeš biti prosječan.
Možda život nije blještava holivudska ljubavna komedija s napirlitanim krajem, ali meni bi baš trebalo da se nađem u jednoj. Da budem ona priglupa treperava djevojčica koja se na kraju zadovoljno iskesi, zatvori oči i poljubi svog princa. Zašto sve mora biti tako...neobično...novo...nestvarno...naše...nemoguće.
Volim što me pomalo voliš, ma da budemo potpuno iskreni...volim što te volim. I to je sve dio neke naše muzike, mi smo je odabrali. Bog tu nije d.j., bilo bi lako tražiti izlike u sudbini.
Krive su tvoje cipele.
Voljela bih im ubrzati mjerač prijeđenog puta, malo ih zavarati, kao da su već bile na Aljasci i sad mi se vraćaju, željne sivog asfalta kojeg su dijelile s mojima. One neke svakodnevice koja postaje nova ako ponekad namjerno drukčije odsviraš neki ton, tek onako, da dignem pogled u tvom smjeru i uhvatim ti oči u tajnovitom smiješku. Nitko ga ne vidi, nitko ni ne zna gdje bi ga tražio.

Ne idi, hej, ne idi, nudim ti sasvim običnu ljubav - prigovarat ću ti kad popiješ previše i stalno ću ti nabijati na nos neispunjene dužnosti. Uvijek ću nositi sa sobom i ono malo muževnije labelo. I pravit ću se da mi treba tvoja zaštita od susjedovog psa, od tv inkasatora i od znatiželjnih pitanja ljudi oko nas. Ne idi, ja ne znam što je zaleđe i zašto je Izrael napao Gazu.
Da, znam da nema Aljaske u meni.
Ali, bojim se za tebe. Znaš, ni mene nema na Aljasci...

Post je objavljen 08.01.2009. u 21:33 sati.