Opet malo o Japanu

30.04.2021.

Ne mogu ja bez Japana zato svako malo napišem koji post o toj divnoj Zemlji izlazećega Sunca. Ovo je kritično vrijeme za Morskog i mene jer smo se uvijek, do prije dvije godine, uvijek spremali za put u Japan.

Sjećam se kad smo se prvi put spremali za taj daleki put. Gdje god smo mogli prikupljali smo podatke t.j. o običajima, bitnim izrazima i općenito o načinu ponašanja. Pisali smo svoj vlastiti rječnik a Morski je proučavao sve u vezi prometa a na meni je bilo da nabavim povoljne avionske karte i rezerviranje hotela.Svugdje smo naišli na podatak da je itekako poželjno da se čuje dok jedete špagete iliti nudle jer time odajete čast kuharu za ukusan ručak. Ovo spada u istiniti podatak. Moram priznati da nam je to u početku bilo malo neobično ali brzo smo se privikli. Bilo nas je čuti nadaleko i naširoko, hehehehe.

Isto tako željela bih savjetovati onima koji žele otputovati u tu divnu zemlju nemojte baš slušati svakojake savjete jer nije sve baš istina što neki savjetuju. Tako npr. neki upozoravaju da se ne smijete držati za ruke a kamoli poljubiti. Naravno, to je potpuna neistina.

Najsmješnije mi je kad neki kažu da u Japanu ne smijete brisati nos maramicom jer to se smatra nepristojnim ali curenje šmrklja iz nosa je ok. Dakle, jasno vam je da je to prava glupost. Eto, to bi ukratko bilo to, za sada.

h v a l a___n a___p o s j e t i

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.