Još malo o Japanu
16.09.2019.
Danas imam neodoljivu želju za slatkim pa sam se prisjetila kako smo u Tokyu uživali u slatkim delicijama. Samo da se zna, Morski još više od mene obožava slatko!
Iako sam dosta putovala po Europi i sama Češka je poznata po izvrsnim kolačima moram priznati da se nigdje nisam tako dobro sladila kao u Japanu.
Posebno sam uživala i limunadi zaslađenoj medom i s ledom i čak mislim da je bilo u njoj đumbira (komadi limuna znam da su bili) koji je dao još više poseban okus limunadi.
Morski me iznenadio u jednom kafiću s prekrasnim manjim peharom punim fine kreme od vanilije i na njoj svježim jagodama...njaaaaaaaaaaaam! Bilo je osvježavajuće i tako fino. Ne volim kad je kolač presladak a čini mi se, na moju sreću, da to ni Japancima ne odgovara.
Treba li uopće spomenuti kako je bio fini kolač imenom - "francuski sendvič" koji je bio poslužen sa sladoledom i šlagom? Nešto fantastično! U biti to je bio biskvit natopljen limunovim sokom i vanilijom, predivno sočan!
S obzirom na to da najpoznatiji cheesecake imenom Rikuro proizvodi se samo u Osaki u Tokyu smo tražili zamjenu. Ok pronašli smo ga ali koliko god je bio dobar taj kolač nije se mogao usporediti s originalom. Pa ipak, pojeli smo ga u nekoliko minuta hehehehee.