Image Hosted by ImageShack.us


mi nismo ali...ladies and gentlemen they are the winners!!

RUKOMETNA ABECEDA:
A-Alilovic Mirko-smjestio se Mirko uz Loserta na vrata našeg gola i ne da svoju mrežu!!
Image Hosted by ImageShack.us


B-Balić Ivano-svaka rijec o njemu je suvisna.dosta je pogledati jednu utakmicu i na sva pitanja cete dobiti odgovor. Igrac koji svaku i najmanju pogresku protivnicke ekipe kaznjava pogotkom....
Buntic Denis-sjajan desni vanjski. Ljevak. Tesko mu je protiv Metlicica, ali kad dobije priliku, uvijek je iskoristi.
Image Hosted by ImageShack.us


C-crveni karton-khm.. zuti i 3 puta po 2 min i odo ti van...ili ako direkt dobijes crvenog ili...
Image Hosted by ImageShack.us


Č-Červar Lino-izbornik koji se usudi igrati s dva pivota..kada ostale repke to počnu oponašati, on će bez pivota.. pun čudnih ideja,u nekom svome svijetu..ali dok s kaubojima donosi medalje, sve super:))
Čupić.nakon što je ostao bez gotovo cijelog prsta pucačke ruke prije OI u Pekingu, vratio se u sjajnu formu. Odlično igra na poziciji desnog krila.
Image Hosted by ImageShack.us


D- Dominiković Davor-čovjek iz obrane! Jako dobar u obrani. Cesto blokira, cita igrace...nažalost, ozlijedio se prije SP-a.
Duvnjak Domagoj-mlada nada naše repke. Svi mu već predviđaju uspješnu budućnost i nazivaju nasljednikom Balića..vrijeme će pokazati svoje:)
Damir Bičanić-mlada nada hrvatskog rukometa koja je ostala bez Linovog poziva za pripreme.
Image Hosted by ImageShack.us


-Džomba Mirza-igrač s dugim stažem u našoj repki. Ipak, zbog nekakvih prepirki s Červarom i lošim tretmanom s Červarove strane, napustio je repku prije SP 2009.
Image Hosted by ImageShack.us


E-euforija- kad se ide na utakmicu naših dečkiju, uvijek vlada neka posebna euforija.
Image Hosted by ImageShack.us


F-finale-ono što mi nakon pobjede protiv Srba, Slovenaca, Francuza i Španjolaca najvise volimo.

G-golmani-za dobar rezultat potrebni su i dobri golmani. S Alilovićem, Losertom, Somićem..ne trebamo se bojati za poziciju vratara.
Image Hosted by ImageShack.us


H-Hrvatska-naša domovina. Zemlja koju u svijetu predstavljaju naši rukometaši.
Hrvatin-još jedan od igrača koji je dobio svoju priliku u Splitu.
Image Hosted by ImageShack.us


I-Igor Vori-naš pivot! Dvometraš koji se vrlo dobro snalazi na crti. Jedan od najboljih svjetskih pivota kojemu nije rijetkost u utakmici imati 100% realiziranog šuta.
Image Hosted by ImageShack.us


J-Jakov Gojun-i on je dobio priliku na pripremama za SP 2009. Ima još vremena za njega..
Josip Valčić-još jedan dobar mladi igrač koji ima peh pozicije. Igra na srednjem vanjskom koji je ˝rezerviran˝ za najboljeg svjetskog rukometaša Ivana Balića.
Image Hosted by ImageShack.us


K-Kaleb Nikša-sjajno lijevo krilo. Sitan, ali dinamitan. Njegova sinhronizirana rukometnastika iz Atene se ne zaboravlja. I iako se je oprostio od reprezentacija, Nikšu nismo zaboravili.
Image Hosted by ImageShack.us


L-LACKOVIĆ BLAŽENKO-igrač nebeskog skoka i preciznog jakog šuta. Svoje bombe ispaljuje s pozicije lijevog vanjskog. Igra u jednoj od najjačih rukometnih liga-u Njemačkoj.
Image Hosted by ImageShack.us


Lj-Ljubo Vukić- lijevo krilo! Super igrač! Simpa i s obožavateljicama. Na čuđenje cijele nacije nije pozvan na pripreme za SP 2009.
Image Hosted by ImageShack.us


M-Metličić Petar- desni vanjski. Naš kapeten. To dovoljno govori o njegovoj igri. Uvijek se bori za pravdu na terenu zbog cega cesto bude i kaznjen!
Image Hosted by ImageShack.us


N-Norveška-zemlja u kojoj je Hrvatska osvojila srebro na EP.
Image Hosted by ImageShack.us


O-Olimpijske igre-vjerojatno najdraze sportsko natjecanje i san svakog sportaša. Naši dečki 2004. u Ateni, bili pobjednici!U Pekingu 2008.godine osvojili četvrto mjesto.
Image Hosted by ImageShack.us


P-Pakleni- Hrvatska muška rukometna reprezentacija!
Image Hosted by ImageShack.us


R-reprezentacija-mislim da nismo mogli poželjeti bolju reprezentaciju. Na svakom natjecanju daju sve od sebe, a njihovu je igru posebno lijepo gledati:)
Image Hosted by ImageShack.us


S-Sulić Renato-sjajan pivot. I on je jedan od velikana hrvatskog rukometa koji se oprostio od reprezentacije.
Image Hosted by ImageShack.us


Š-Špoljarić Denis- jaako dobar u obrani (ministar obrane :p), ali i kad mu se pruži prilika u napadu, vrlo često je iskoristi.
Šprem Goran-naše jako dobro lijevo krilo.Jako se dobro snalazi i ćesto pronalazi pravi kut,no zna ga katkad uhvatiti kriza, kao i sve igrace. Kralj kontri:)
Image Hosted by ImageShack.us


T-Tonči Valčić-lijevi vanjski-povratnik nakon dosta vremena. Jako dobar igrač uz kojega se i Blaž Lacković stigne odmoriti.
Image Hosted by ImageShack.us


U-upad u teren-mislim da je svakome tko je bar jedanput bio na njihovoj utakmici došla želja da im upadne na teren.heh:p

V-Vedran Zrnić-desno krilo. Nakon odlaska Džombe, na krilu je ostao uz Horvata i Čupića. Odličan igrač i dobar izvođač sedmeraca:)
Vuković Drago-srednji vanjski-i on je poput Vukića i Bičanića, na opće iznenađenje otpao za SP 2009.
Image Hosted by ImageShack.us


Z-zlato-svi su gladni zlata, a naši ih rukometaši imaju već nekoliko:)
Zlatko Horvat-uz Čupića čini sastav Mali i manji kako ih rukometaši zovuxD
Image Hosted by ImageShack.us


Ž-žuti karton-mislim da svi znate cemu sluzi.
Image Hosted by ImageShack.us


ISKORISTI ŽIVOT-PRATI RUKOMET!

subota, 29.11.2008.

DRUGA POBJEDA RUKOMETAŠA NA TURNIRU 4 NACIJE

29/11/2008
Turnir 4 nacije
Graz, Messe dvorana, gledatelja: 1500
Suci: Nenad Krstič i Petar Ljubič (Slovenija)

AUSTRIJA - HRVATSKA 21:29 (13:15)

Utakmica, prije koje su naši rukometaši opravdano nazivani favoritima, na početku i nije izgledala kao da će biti jednostavna priča. Fölser je utakmicu otvorio pogotkom, a Čupić je nekoliko sekundi nakon njega bio precizan za 1-1. Vori i Bičanić uz pomoć Alilovića u nekoliko minuta podižu naše vodstvo na 1-4 nakon čega loptu u svoje ruke uzimaju Szilagyi za Austriju i Buntić za Hrvatsku te je u 13.minuti rezultat 5-6 za nas. Čupić zatim pogađa iz kontre za 5-7 a minutu kasnije mu Marinović brani sedmerac. Wilczynski i Szilagyi ulaze u seriju te u 20.minuti kontrom Wilczynskog Austrija prelazi u vodstvo od 9-8. Zatim je dva puta precizan bio Bičanić za 9-10. Friede u 24.minuti pogađa za 11-11, a nakon sedmerca za Austriju u 26.minuti u igru ulazi Kapular i postiže svoj prvi gol, a već u 29.minuti zbog prigovora sucima odlazi na odmor od 2 minute. Posljednji je pogodak u prvom poluvremenu postigao Bičanić za 13-15.

Drugo poluvrijeme započinje greškama obiju reprezentacija, a onda se diže Bičanić i snažnim šutom pogađa za 13-16, na što minutu kasnije uzvraća Fölser koji i u 38.minuti postiže gol za 16-17, nakon čega slijedi trinaestominutna serija naših rukometaša od 0-6 nakon čega Weber iz kontre pogađa za 17-23. Naši rade prekršaj u napadu što Posch i Szilagyi kažnjavaju pogocima. U 54.minuti Weber ponovno kreće u kontru koju mu brani i danas sjajni Mirko Alilović. J.Valčić postiže dva pogotka za redom, Alilović skida zicer a u 57.minuti akcija utakmice- cepelin Horvat-Vori za 19-26. Do kraja je utakmice Austrija postigla još dva gola, a za Hrvatsku su precizni bili Buntić, Horvat i J.Valčić. Utakmica koja je završila 21-29 obilježena je mnogim gubljenjima lopti, ali i s 9 isključenja. Glavnu su ulogu, za razliku od jučer kad su krila punila mrežu Egipćana, odigrali vanjski igrači, a najučinkovitiji su bili Josip Valčić i Damir Bičanić.

Sutra je u 15.35 posljednja utakmica Kupa 4 nacije Danska-Hrvatska, a u 14.00 svoju utakmicu počinju Austrijanci i Danci. Europski su prvaci danas svladali Egipat s 30-26.


ZA HRP i rukometanu by:anchi

- 22:46 - ..baci koment.. (0) - ..dodaj malo boje.. - by:rukometana

utorak, 25.11.2008.

TURNIR ČETIRI NACIJE U GRAZU

Uoči svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine kojemu je domaćin Hrvatska, posljednju provjeru će naši rukometaši imati ovog vikenda. U Grazu se od 28. do 30. studenog održava Turnir četiri nacije na kojem će nastupiti Hrvatska, Egipat, Danska i domaćin Austrija. Izbornik Červar je objavio popis igrača na kojemu je izostavio udarnu vanjsku trojicu Balića, Lackovića i Metličića, ali je popisu dodao brojna nova imena željna iskazivanja. Među novopečenim reprezentativcima su porečki vratar Ivan Stevanović, rukometaši Zameta Ivan Pešić, Jakov Gujon i Mateo Hrvatin.
Hrvatska prvu utakmicu otvara s Egiptom, a turnir će prenositi RTL televizija što će im poslužiti kao dobra uvertira u najvažniji sportski događaj sljedeće godine.

Raspored utakmica:
28.11, PETAK:
17:45h Egipat - Hrvatska
20:15h Austrija - Danska
29.11, SUBOTA:
16:10h Danska - Egipat
20:00h Austrija - Hrvatska
30.11., NEDJELJA:
14:00h Austrija - Egipat
15:35h Danska - Hrvatska

Za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL i rukometanu Ivana :))

- 23:06 - ..baci koment.. (1) - ..dodaj malo boje.. - by:rukometana

subota, 22.11.2008.

Ulaznice u ponedjeljak kreću u prodaju

Još su ostala 54 dana do početka SP koje se održava u Hrvatskoj. Poznate su sve 24 reprezentacije koje nastupaju u 4 skupine. Utakmice po skupinama igrati će se u novoizgrađenim dvoranama u Splitu, Varaždinu, Osijeku i Poreču. OVDJE možete vidjeti točan raspored utakmica i mjesta gdje će se one igrati. Ulaznice kreću u prodaju u ponedjeljak, 24.11. a kupiti ih možete na www.ulaznice.hr ili na sljedećim prodajnim mjestima:
TISAK MEDIA centri:

1. ZAGREB, Gl. Kolodvor, Pothodnik, Račkoga 2a, Astoria
2. HVAR, Trg sv. Stjepana bb
3. KARLOVAC, Trg Matije Gupca 1
4. OPATIJA, Maršala Tita 103
5. PULA, Flanatička 1
6. SPLIT, Obala hrvatskog narodnog preporoda 6

TISAK LOKALI:

1.KOPRIVNICA, Trg Eugena Kumičića bb
2.NAŠICE, Pejačevićev trg 12
3.OSIJEK, Trg slobode 1, Ribarska bb, Esseker centar
4.POREČ, Dekumanova 7
5.RIJEKA, Korzo 26
6.SLAVONSKI BROD, Ulica kralja Petra Krešimira IV 27
7.VARAŽDIN, Trg kralja Tomislava 6
8.ZADAR, Ulica Elizabete Kotromanić 2, Kalelarga, Murvićka 1

Cijene ulaznice za preliminirane grupe u Osijeku, Poreču, Varaždinu i Splitu su 150kn (redovna) i 300kn(ulaznice s posebnom pažnjom). Ulaznice za glavne skupine u Zagrebu prodavat će se po 200, odnosno 400 kn, a u Zadru za 150 odnosno 300 kn. Za polufinale u Zagrebu morati ćete izdvojiti 300, tj.500 kn, a za polufinale u Splitu 150, tj.300 kn. Cijena ulaznica za polufinale i finale koje će se odigrati u Zagrebu je 350, odnosno 700 kn za ulaznicu s posebnom pažnjom.

Hrvatska voli rukomet i rukomet voli Hrvatsku, zato u ponedjeljak požurite na prodajna mjesta Tiska ili na www.ulaznice.hr i kupite kartu za rukometni spektakl koji će se od 16.01.-01.02.održavati u Hrvatskoj!

by:anchi

- 22:34 - ..baci koment.. (1) - ..dodaj malo boje.. - by:rukometana

OBRANAMA ŠKOFA DO NOVE POBJEDE

6. kolo Lige prvaka
Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb
Suci: Peter Hascik i Zbislav Otapka (SVK)
Delegat IHF-a: Dušan Popović (BiH)

CO ZAGREB-PICK SZEGED 29-25 (14-14)

CO ZAGREB: Šego, Škof 17 obrana, Somić, Lazarov 9, Štrlek, T.Valčić 2, Backović 1, Vori 4, Vukić 3, Horvat 2, Džomba 6, Koloper, Špoljarić, J.Valčić 2
Trener: Lino Červar

PICK SZEGED: Marjanac 9 obrana, Farkaš, Ghionea 10, Krivokapić 3, Petrea 2, Zvižej 1, Osmajić 2, Bjeliš, Katzirz 4, Simon, Vadkerti 2, Gyuris, Herbert 1, Vancsics, Anđelković
Trener: Vladan Matić

Isključenja: CO Zagreb 4 minute , Pick Szeged 6 minuta
Sedmerci: CO Zagreb 6 (6), Pick Szeged 2 (0)

Odigrana je posljednja utakmica H skupine. Hrvatski CO Zagreb i mađarski Pick Szeged susreli su se u Lednoj dvorani Doma sportova. Oslabljeni bez Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka Zagrebaši utakmicu otvaraju obranom Škofa i pogotkom Igora Vorija. Do 10.minute igrači Zagreba lako pronalaze rješenja protiv Pick Szegedove obrane te pogotkom Lazarova sa 7 metara imaju vodstvo od 3 gola razlike (5:1). Vadkerti s jednim, te Osmajić i Ghionea s po dva pogotka rade seriju 0-5 te Pick Szeged prelazi u vodstvo od 5-7. J.Valčić, Backović i Vukić uzvraćaju mini serijom od 3-0 nakon čega je Ghionea precizan za 8-8. Slijedi igra gol za golom, a u 24.minuti Petrea zaslužuje prvu kaznu od 2 minute na utakmici. Petrea odlazi na klupu, a Lazarov iskorištava Zagrebov treći sedmerac (12-11). Do kraja poluvremena za Zagreb Vori zabija još dva puta, a Špoljarić tri sekunde prije isteka prvih 30 minuta dobiva prvo isključenje za Zagreb. Na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 14-14.

U drugom poluvremenu nastavak dobre igre Igora Vorija koji zabija za 15-14. U 37.minuti dosuđen je prvi sedmerac za Pick Szeged koji ne iskorištava Krivokapić, točnije, Škof brani, nakon čega ponovno pogodak Vorija za po drugi puta u utakmici, vodstvo Zagreba od 3 gola razlike. U 39.minuti dosuđen je i drugi sedmerac za Pick Szeged te Matić ovoga puta na crtu stavlja Ghioneu, ali i za njega su rolete na vratima Škofa spuštene. U 40.minuti Lazarov postiže svoj treći pogodak sa 7 metara iako na vratima Mađara stoji mladi Farkaš. Horvat u 43.minuti postiže pogodak iz kontre za 20:17, na što pogotkom uzvraća Krivokapić, ali ni Vukić brani boje Zagreba golom za 21:18, nakon čega su Mađari precizni 3 puta zaredom te u 49.minuti pogotkom Krivokapića dolaze do izjednačenog rezultata od 21:21. Ovaj se put igrači Zagreba ne daju nadmudriti kao u prvom poluvremenu te ne dopuštaju Mađarima da prijeđu u vodstvo već Džomba postiže pogodak sa 7 metara za 22-21. Uslijedio je dugi napad Zagreba, a kada su suci već podigli ruke vidjeli smo sjajan cepelin Lazarov-Džomba koji završava pogotkom za 23-21. Stvar pokušava spasiti Katzirz koji je precizan bio za 23-22, ali ponovno uzvraća Lazarov koji se upustio u borbu za strijelca utakmice sa sjajnim Ghioneom. Do kraja utakmice još su jednom zabili Džomba i Vukić te Kiril Lazarov tri puta, dok je za Pick Szeged još tri puta precizan bio Ghionea koji je i strijelac utakmice s 10 pogodaka. Treba spomenuti i sjajnog Škofa koji je sakupio 17 obrana, te Lazarova koji je zabio 9 golova, ali i Mirzu Džombu s 6 golova, koji se je ovih dana mnogo provlačio po medijima zbog njegovog lošeg odnosa s Linom Červarom, trenerom CO Zagreba i izbronikom reprezentacije.

CO Zagreb pobjednik je utakmice s 29-25, te je zauzeo drugo mjesto u skupini H s jednakim brojem bodova koliko ima i Njemački Löwen, ali sa slabijom gol razlikom. Zagreb i Löwen idu dalje, a važno je napomenuti kako se ne smiju križati skupine u kojoj su pobjednici iz istih zemalja te se tako H skupina ne smije križati s niti jednom skupinom u kojoj su pobjednici iz Njemačke.

Ipak, najvažnije je od svega da su Zagrebaši u prvom krugu Lige prvaka pokazali sjajnu igru i u drugo kolo idu bez poraza.

Za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL i rukometanu by: anchi

- 22:17 - ..baci koment.. (0) - ..dodaj malo boje.. - by:rukometana

četvrtak, 20.11.2008.

RK CROATIA OSIGURANJE ZAGREB- HC PICK SZEGED

Posljednja utakmica 1. kruga. H skupine, Lige prvaka odigrati će se 22.11.2008. u 17.45h u Ledenoj dvorani Doma sportova. Po drugi će se put susresti ekipe CO Zagreba i Pick Szegeda.

Zagreb, koji se s osam bodova nalazi na vrhu ljestvice, na domaćem terenu ima priliku potvrditi prvo mjesto u skupini.

Ovaj će vikend Zagrebaši posla imati s poznatom obranom Mađara 6-0 te Ghioneom, Krivokapićem, Petreom, Zvižejom... HC Pick Szeged nalazi se na 3.mjestu skupine nakon što je dvaput uvjerljivo pobjedio Wislu Plock, ali i uvjerljivo izgubio protiv RN Lowena i CO Zagreba.

Zagrebaši su s 3 pobjede i 2 izjednačena rezulata, oslabljeni bez Ivana Balića, ali sa sjajnim Lazarovim koji je četvrti strijelac Lige s 39 pogodaka i mladim igračima poput Duvnjaka i Štrleka koji se također nalaze u Top 50 strijelaca favoriti utakmice.

Zato, već od četvrtka otiđite po svoje karte na blagajnu Doma sportova ili se u subotu u 17.45h smjestite u svoje naslonjače, uključite televiziju i pogledajte posljednju utakmicu 1.kruga H skupine Lige prvaka.
HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL i rukometanu by: anchi

- 16:09 - ..baci koment.. (0) - ..dodaj malo boje.. - by:rukometana

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Siječanj 2009 (4)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (5)
Listopad 2008 (5)
Kolovoz 2008 (10)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Ladies and gentlemen....the winners aree...
anchi&ivana...a ne ne..cry..nismo mi...ali znate ko je...PAKLENI naravno..belj
oke...iako vjerujem da vas mi ne zanimamo previse,ipak moramo se malo nahvaliti:
Mi smo dvije najpametnije,najbolje cure na svijetu(khm..u ovo nisam ni sama povjerovala...mha..idemo dalje-u timu!)dakle...
Mi smo dvije otkačene cure, poznajemo se...duuugooo...ustvari, dovoljno dugo da otvorimo ovaj blog i pišemo o onome što obje najviše volimo: RUKOMET.
anchi(moja malenkost) je iz Gajane, a ivana(njezino veličanstvo) iz Poreča no niti ta udaljenost nije dovoljna da nas spriječi da zajedno uživamo i volimo ovaj sport.(kad me ivana stalno davi..hehe:P (by:anchi:P) a za postati novinar morate znati jezike, pa tako ivana ide u jezičnu gimnaziju (2.raz), dok anchi ide u matematičku gimnaziju(također 2.raz). njoj pak jezici ne idu, ali ona će pobrati svu lovu koju ivana zaradi, pa mora znati dobro računati..hehe :p
Inače, pišemo i za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL pa kada se dešava nešto vezano za repku ili Ligu prvaka klik tamo:)
i dosta vam je..i nama..bolje da pisemo o rukometu...papa odd...tadam tadam..anchi&ivane..:)

naša službena e-mail adresa je rukometana@net.hr, pa ako imate kakav prijedlog ili bilo što,samo se javite.ukoliko želite biti na našoj listi kontakata također. :p

evo vam malo linkova,pa samo desni klik...

rukometni:
HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL
HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL-SP
porečki portal
RK Poreč
CO Zagreb
IHF
EHF
HRS
RK Umag-blog