Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

OBRANAMA ŠKOFA DO NOVE POBJEDE

6. kolo Lige prvaka
Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb
Suci: Peter Hascik i Zbislav Otapka (SVK)
Delegat IHF-a: Dušan Popović (BiH)

CO ZAGREB-PICK SZEGED 29-25 (14-14)

CO ZAGREB: Šego, Škof 17 obrana, Somić, Lazarov 9, Štrlek, T.Valčić 2, Backović 1, Vori 4, Vukić 3, Horvat 2, Džomba 6, Koloper, Špoljarić, J.Valčić 2
Trener: Lino Červar

PICK SZEGED: Marjanac 9 obrana, Farkaš, Ghionea 10, Krivokapić 3, Petrea 2, Zvižej 1, Osmajić 2, Bjeliš, Katzirz 4, Simon, Vadkerti 2, Gyuris, Herbert 1, Vancsics, Anđelković
Trener: Vladan Matić

Isključenja: CO Zagreb 4 minute , Pick Szeged 6 minuta
Sedmerci: CO Zagreb 6 (6), Pick Szeged 2 (0)

Odigrana je posljednja utakmica H skupine. Hrvatski CO Zagreb i mađarski Pick Szeged susreli su se u Lednoj dvorani Doma sportova. Oslabljeni bez Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka Zagrebaši utakmicu otvaraju obranom Škofa i pogotkom Igora Vorija. Do 10.minute igrači Zagreba lako pronalaze rješenja protiv Pick Szegedove obrane te pogotkom Lazarova sa 7 metara imaju vodstvo od 3 gola razlike (5:1). Vadkerti s jednim, te Osmajić i Ghionea s po dva pogotka rade seriju 0-5 te Pick Szeged prelazi u vodstvo od 5-7. J.Valčić, Backović i Vukić uzvraćaju mini serijom od 3-0 nakon čega je Ghionea precizan za 8-8. Slijedi igra gol za golom, a u 24.minuti Petrea zaslužuje prvu kaznu od 2 minute na utakmici. Petrea odlazi na klupu, a Lazarov iskorištava Zagrebov treći sedmerac (12-11). Do kraja poluvremena za Zagreb Vori zabija još dva puta, a Špoljarić tri sekunde prije isteka prvih 30 minuta dobiva prvo isključenje za Zagreb. Na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 14-14.

U drugom poluvremenu nastavak dobre igre Igora Vorija koji zabija za 15-14. U 37.minuti dosuđen je prvi sedmerac za Pick Szeged koji ne iskorištava Krivokapić, točnije, Škof brani, nakon čega ponovno pogodak Vorija za po drugi puta u utakmici, vodstvo Zagreba od 3 gola razlike. U 39.minuti dosuđen je i drugi sedmerac za Pick Szeged te Matić ovoga puta na crtu stavlja Ghioneu, ali i za njega su rolete na vratima Škofa spuštene. U 40.minuti Lazarov postiže svoj treći pogodak sa 7 metara iako na vratima Mađara stoji mladi Farkaš. Horvat u 43.minuti postiže pogodak iz kontre za 20:17, na što pogotkom uzvraća Krivokapić, ali ni Vukić brani boje Zagreba golom za 21:18, nakon čega su Mađari precizni 3 puta zaredom te u 49.minuti pogotkom Krivokapića dolaze do izjednačenog rezultata od 21:21. Ovaj se put igrači Zagreba ne daju nadmudriti kao u prvom poluvremenu te ne dopuštaju Mađarima da prijeđu u vodstvo već Džomba postiže pogodak sa 7 metara za 22-21. Uslijedio je dugi napad Zagreba, a kada su suci već podigli ruke vidjeli smo sjajan cepelin Lazarov-Džomba koji završava pogotkom za 23-21. Stvar pokušava spasiti Katzirz koji je precizan bio za 23-22, ali ponovno uzvraća Lazarov koji se upustio u borbu za strijelca utakmice sa sjajnim Ghioneom. Do kraja utakmice još su jednom zabili Džomba i Vukić te Kiril Lazarov tri puta, dok je za Pick Szeged još tri puta precizan bio Ghionea koji je i strijelac utakmice s 10 pogodaka. Treba spomenuti i sjajnog Škofa koji je sakupio 17 obrana, te Lazarova koji je zabio 9 golova, ali i Mirzu Džombu s 6 golova, koji se je ovih dana mnogo provlačio po medijima zbog njegovog lošeg odnosa s Linom Červarom, trenerom CO Zagreba i izbronikom reprezentacije.

CO Zagreb pobjednik je utakmice s 29-25, te je zauzeo drugo mjesto u skupini H s jednakim brojem bodova koliko ima i Njemački Löwen, ali sa slabijom gol razlikom. Zagreb i Löwen idu dalje, a važno je napomenuti kako se ne smiju križati skupine u kojoj su pobjednici iz istih zemalja te se tako H skupina ne smije križati s niti jednom skupinom u kojoj su pobjednici iz Njemačke.

Ipak, najvažnije je od svega da su Zagrebaši u prvom krugu Lige prvaka pokazali sjajnu igru i u drugo kolo idu bez poraza.

Za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL i rukometanu by: anchi

Post je objavljen 22.11.2008. u 22:17 sati.