Ragbi klub Makarska rivijera

27.04.2009., ponedjeljak

Pobjeda sjajne Hrvatske, kadeti Makarske pobjedili Nadu

GSC „MAKARSKA
3. kolo ENC
Hrvatska – Lavija 21 : 13 ( 15 : 13 )
Gl. sudac : G. De Santis ( Italija )
Pomočnici: Gavez ( Slovenija ), Jelavić ( Hrvatska )
Gledatelja : 500


HRVATSKA: Sljepčević, Buzov, Čulić, Begovich, Sabljić, Šimić, Rubelj, Blažević – Bandov, Dedić, Sekovanec, Mrkoci ( 5 ), Šuta, Grubišić, Mihalj, Jurišić ( 16 ), Borozan, Ujaković, Pregun, Osmanović, Čolić, Tvrdić, Tamburić, Holjevac, Letica

Pomlađena hrvatska reprezentacija izborila je vrijednu pobjedu u trećem kolu Prvenstva Europe skupina B2. U izuzetno uzbudljivoj utakmici hrvatski mladići opravdali su povjerenje stručnog stožera te hrabrošću i zalaganjem tijekom cijelog susreta pobijedili momčad Latvije 21 : 13. Bila je ovo odlična utakmica, krajne neizvjesna do samoga kraja, i zaista je prava šteta što je izostao veći odaziv navijača jer propustili su pravi sportski spektakl u gradu pod Biokovom. Hrvatski izbornik Lovreta i njegovi pomočnici Puljiz i Ursić mogu biti ponosni na svoje igrače koji su od samog početka utakmice “ginuli“ na terenu i zasluženo slavili.Odlično su naši otvorili utakmicu i već u 6. minuti preko Mrkocija došli do vodstva. Sredinom prvog poluvremena fizički vrlo jaki latvijci uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist te u 27. minuti vode 13 : 8. Tada na scenu stupa Jurišić koji prvo uspiješno pretvara kazneni udarac a zatim i polaže za vodstvo Hrvatske na poluvremenu 15 : 13. U nastavku gosti agresivnijom igrom pokušavaju preokrenuti rezultat međutim Hrvatska je kolektivnom igrom s brzom izmjenom ritma slomila fizički snažniju momčad gostiju i do kraja utakmice iz dva kaznena udarca Jurišića došla do važne pobjede 21 : 13. Od igrača Makarske nastupili su Dedić, Šimić i Mrkoci, kojemu je ovo bio debitantski nastup, dok Pregun, Letica i Osmanović nisu ulazili u igru. Nažalost, zbog pobjede Nizozemske na Malti Hrvatska je izgubila mogučnost nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra na Novom Zelandu 2011, jer samo prvoplasirana mom
ad nakon 4 odigrana kola ide dalje. Sljedeći vikend Hrvatska u Splitu dočekuje Švedsku. Početni udarac je u 17 : 00.
Poredak u našoj grupi pogledajte na FIRA _ AER.

Jakša Lovreta, izbornik Hrvatske: Bez riječi sam. Odigrali smo sa srcem i zasluženo pobijedili. Moramo poraditi na nekim segmentima u igri ali sam više nego zadovoljan.Imali smo čak 6 debitanata u ekipi koji su pokazali da možemo na njih ozbiljno računati u budućnosti. Sljedeći vikend igramo u Splitu protiv Švedske i ako budemo na pravoj razini možemo se nadati novoj pobjedi.

Josip Mrkoci , igrač: Odigrali smo odličnu utakmicu i zasluženo slavili. Presretan sam zbog svog zgoditka i činjenice da sam prvi reprezetntativni nastup imao pred makarskom publikom koja je bila sjajna.

MAKARSKI KADETI BOLJI OD NADE

Kao predigra reprezentacijama Hrvatske i Latvije kadetske ekipe ( U -15 ) Makarske, Nade i Brača odigrale su prijateljski turnir. U prvoj utakmici makarani su predvođeni Borasom i Lovrićem odličnom igrom pobjedili favoriziranu Nadu 15 : 7, dok su protiv kombinirane ekipe Brača i Nade remizirali 5 : 5. Za Makarsku su nastupili: Boras, Vrličak ( 5 ), Kovačić, Kurilj P., Kurilj A., Lalić, Lovrić ( 5 ), Pejković ( 5 ), Selak, Puharić ( 5 ), Granić, Majić, Grle, Bockovac.
REZULTATI:
Makarska : Nada 15 : 7
Makarska : Brač 5 : 5

- 19:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (14)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free web counter
free web counter

OPIS BLOGA

POVIJEST RAGBIJA U MAKARSKOJ

RUGBY LINKOVI