Opet auti... i dalje državnički

22.02.2014.

Taman kad se barem malo slegla prašina oko županičinog službenog auta sa kožnim sicevima i souround zvuka došlo je novo bahaćenje vladajućih - hrpimica novih njemačkih automobila punih skupe opreme i grijanih sjedala. Ili čiji je već Audi auto. Hm.

I sad nam tu premijer opet danima uvrijeđeno kao vlaška mlada propovijeda da o tome ništa ne zna, pa onda zna i nije ga briga, pa ga je briga, ali se ljuti na nas što je to i nas briga... i tako dalje.

Uglavnom, opet se desilo da je potiho prošao jedan ogroman natječaj koji je iznjedrio hrpimicu automobila najviše klase.

Da vidimo, što bi o tome mislili?

Kao prvo - slažem se da se ministri, premijer, predsjednik sabora i još nekolicina ne mogu voziti u zaprežnim kolima. Niti fići. Budimo realni. I za to im treba "fino auto" kako bi to lijepo rekli naši dragi gastarbajteri.

No, tu u redu stoje i onih dvadeset župana (još uvijek se čudim da imamo tako puno županija), pa njihovi zamjenici, pa svi oni ravnatelji raznoraznih agencija, pa predsjednici/ravnatelji raznih državni poduzeća, pa ..... e da - tu je priča što i kako sa tim silnim voznim parkom.

Jer tako je lako naručiti za tuđi račun automobil visoke klase, 6 brzina, grijanih sjedala svijetlih kožnih presvlaka i tko zna kakvih sve divota što niti ne znamo da postoje.

I ne vidim zbog čega se oni ljute na nas obične male ljude? Svaki dan nas iznenade neki novim nametom, nekimu novim oduzimanjem osnovnih primanja našim profesorima, liječnicima, policajcima.... I svakim nas danom uvjeravaju kako je državna blagajna prazna. I kako se nema...

Jer ruku na srce, uz sve one stambene kredite malog običnog čovjeka (ako je te sreće da ipak radi i da pri tome dobiva i plaću) malo je ostalo za kredit nekog minijaturnog Klija ili nekog južnokorejanca. Rudarka vozi polovnog Nijemca tipa Seoski auto (VW Polo). na sreću, manje rabljenog jer je prvoj vlasnici, odgajateljici u vrtiću služio za odlazak na posao u dužini od nekoliko kilometara od kuće. Toliko je star da na njega ne plaćamo već godinama porez.

A sad bi nam kao trebalo biti važno da li su si premijer i prvi mu financijaš u dobrim odnosima ili su u svađi pa na konvenciji lokalne nam partije ne sjede skupa u prvom redu... prestrašno.

<< Arhiva >>