::ribafish - čovjek krnje jetre::

nedjelja, 24.02.2013.

Zagrebačkim pajzlovima 2 – Pedro pite


Svakoga tjedna tražim naj zalogajnicu Zagreba i okolice. Jer fensi restorani su tak dosadni...

Prošle smo subote započeli turneju s klasičnim primjerom pajzla, trešnjevačkom Magazinskom kleti. Pomislio sam kako me i po Vrbiku u potrazi za lokalnom gostionicom čeka tek kraća šetnja, ali uskoro sam se počeo osjećati kao Pale sam na svijetu. Ni P od pajzla, što je ovo!? Zakazala mi je obavještajna gastro služba UDBA (Ukusno, Dobro, Brzo - Amen), pa sam nakon dužeg lutanja tek pred kraj gablečnog vremena (13.40) uletio u prvu gostionicu kojoj se na oglasnoj ploči na ulazu kočoperilo nešto što zove na žlicu. Pisalo je Pedro Pite!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Osnove
Naziv objekta: Ugostiteljski obrt “Pita”
Adresa: 4. Vrbik 3
Stranica: http://pedro-pite.com/
Vlasnik: Iva Oroz
Radno vrijeme: 7-21, subotom 8-15
Cijena prosječnog obroka: 35 kn
Cijena gemišta: 14 kn


Pristup
Stotinjak metara od filozofskog fakulteta, u sporednoj uličici, smjestio se objekt tog zanimljivog naziva. Parking je moguć ako nema nikoga od stanara, nije uređen, ali je tramvaj na pet minuta. Teško ćete pronaći Pedra osim ako stvarno nemate preporuku, ali kako stvarno nisam naletio na išta pajzlasto u blizini – ovaj UO zbog nedostatka konkurencije ima svijetlu budućnost! Dakle, skinete se sa trinaestice ili petice ispred strojarstva/filozofije/brodogradnje i prošetate 300 metara prema jugu. Kod kružnog toka skrenete desno, i eto vas na klopici!

Unutrašnjost
Iako bi čovjek očekivao meksički restoran i brkate sitne crnomanjaste konobare uz zvukove kastanjeta, prvo na što naiđete pri ulasku je vitrina s, logično - pitama. S desne strane se nalazi minijaturni salad-bar (mislim da je u prošlom životu bio vitrina za sladoled), kraj kojeg se teško smjesti više od jedne osobe. Ispred vas se prostire prolaz sa stolovima s desna i šankom/radnom površinom s lijeve strane. Malo usko, crveni stolovi za četvoro...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Sve ostavlja dojam na brzinu uređenog hodnika, pa pičimo prema udaljenijem dijelu po malo starijem svijetlosmeđem laminatu. Druga prostorija je svjetlija, uredna, kulturna, ali bez nekog jačeg pogleda. To je u biti ostakljena terasa s dvije strane okružena dvorištima, a s jedne – zidom. U oči upadaju bijele zavjese s crvenim cvjetovima ručne izrade, ornamenti na platnenim zaštitama na udobnim aluminijskim stolicama, i moderni karirani stolnjaci zaštićeni staklenom pločom. Solidne soljenka i paprenka su sve od pribora, ali kako su stolovi (naš je bio mrvicu klimav) uvezeni iz liliputa, ulje i ocat stvarno ne bi imali gdje stati. Zato su posluženi na ulazu, skupa s čačkalicama. Jelovnik je Paulanerov, malen ali pregledan i pismen, s neuredno ubačenim papirima s jelima dana i drugim ponudama.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Osoblje i hrana
Nismo ni sjeli, a pored nas se stvorio mlad, uljudan i više nego kulturan konobar koji nam je predstavio da imaju samo jedno jelo i juhu dana. Pa smo naručili, i dok smo se skinuli, i gemišt i pivo i juha su bili na stolu. Idealno! I kasnije smo se osjećali kao gospoda, čovjek je bio uvijek tu kad treba i vrhunskom brzinom donosio sve, osim kad smo naručili desert, jer se u međuvremenu bilo fino zagužvalo. Kruh je domaći, težak tonu, gust i jako zasitan, beštek bez zamjerke, a juha dana pravi melem. Na hladan vjetrovit dan, krem juha od brokule nam je sjela kao budali šamar. Gemišt je skup (14 kuna), ali idealan, klasična, teško zamjenjiva Kutjevačka graševina, dok od tamnih piva imaju Temno Laško, 0,33 po 15 kuna. Pretvaram se u kušačko tijelo, pušem u vrelu tekućinu u žlici i iz sumnjive posudice srednje veličine koja podsjeća na tutu u sebe ubacujem fino izmiksano svo povrće svijeta.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Brokula ne toliko, ali svjež peršin i celer bez ikakvog mesa i pojačivača okusa odmah nam uljepšavaju inače kilav pogled kroz prozore. A tek al dente ječam na dnu – ma odmah se osjećam zdravo. Čista desetka, kao da je astrunaut u sebe ubacio pilulu s dva zipana grincajga.

Nusprostorije
U dvije totalno različite prostorije ima mjesta za pedesetak ljudi, na programu je radio Antena, a u daljini se vidi i sićušni televizor s nekim domaćim kanalom. Nije preglasno, čak smo se morali dosta naćuliti da odgonetnemo što je na repertoaru. Iako smo naručili jelo dana – mesnu štrucu s rižom s curryjem, bacamo oko i na sjajnu ponudu pita, po kojima je objekt i nadaleko poznat. Cijena po kilogramu je 65/70 kuna, kad naručite, obračunava vam se po gramima, kao u Sarajevu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Na raspolaganju su pite od mesa, špinata, sira, tikvica, pizze, kao i slatke od šljiva, višnje i jabuke. Iz čitanja nas ubrzo prekida konobar donoseći velike tanjure s fino dizajniranim komadima mesa i žuto-narančastog kupa riže. Štruce su punjenje tvrdo kuhanim jajetom i špinatom, odnosno mrkvom. Jako je ukusna, mekana i blaga, dok je nježna riža također lagana, ali mrvicu nedorečena. Kupus iz mini salad-bara je mekan, mastan i u kombinaciji s kuharevim dresingom – izvrstan.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dok jedemo, gledamo fini i kulturni interijer i zanimljive ljude koji sjedaju pokraj nas s istim ciljem. Uglavnom su tu profesori i asistenti s obližnjih fakulteta, ali i pokoji student, barem nam se tako učinilo. Mir, tišina, apsolutno antipajzlovska atmosfera s finom klijentelom, tako da priznajemo da smo ovoga puta - malo pogriješili. Na zidovima tek sada primjećujemo nekakve minijaturne trodimenzionalne presjeke soba, na kojima se uredno smjestila pokoja teglica. Life of ants? U jednom kutu je laminat malo promočio, pa djeluje ocufano, malo fali vješalica, a toalet je malen ali sasvim uredan. Zatvorena terasa je jamačno ljepša preko ljeta, kao i navečer.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Umjesto zaključka
Pitu i domaći jogurt (0,2 cl - 8 kuna!?) čekamo nešto dulje, ali smo skroz siti pa ne žurimo. Pita od višanja (nije bilo od tikvica), je fina, meka, nježna ali prolazna. Zarazno prirodno kisela. Jogurt je gust, idealan za uz neku masniju pitu, ali definitivno preskup. Račun je poveći, i definitivno stavlja Pedro pite u viši rang gableca, jer se za jelo dana i gemišt mora odvojiti velikih 49 kuna. Svaka čast i na juhi (15 kn), i brojnim pitama (došli smo drugi dan – zakon!), ali ipak preskupo za prosječni džep. Bordo – crveni interijer, topli detalji po zidovima, ugodna atmosfera i jako, jako dobra klopa bez agresivnih šećera i pojačivača okusa, sjajan je ambijent za mirno i tiho gablanje dvadeset dekagrama domaće pite s jogurtom, kao i za one koji za fini ručak mogu izdvojiti malo više.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Vidimo se opet!

Ukupna ocjena 7/10:

24.02.2013. u 10:46 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 21.02.2013.

Tražim posao: attention, bitte - CURRICULUM VITAE

Tražim posao: attention, bitte - CURRICULUM VITAE

Nesretnom igrom slučaja ostadoh bez posla u 21. stoljeću, što ne djeluje dobro na moj životni stav da uredno plaćam svoje račune i alimentaciju te povremeno jedem.
Iz tog vam razloga, eto, javno prilažem CV, jer bih želio - raditi.

Preneseno - nemojte mi dati ribu. Dajte mi posao u ribogojilištu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Foto: Tomislav Smoljanović

Kao samostalni novinar sam plaćam doprinose državi, jak sam, vispren, zabavan, ne pušim, ne pijem na poslu ni okolici, ne kladim se, ne idem na masaže, ne ogovaram dok nisam izazvan, ne kasnim i volim ono što radim dotjerati do kraja. Nisam zaboravio ni predavati u školi, kao ni pisati reklame ni slogane, pa može i ta, i bilo koja druga branša. Mane ćete saznati usput, ali nisu nešto...

Sposoban sam primiti se u koštac sa svakim novinarskim, uredničkim, copywriterskim i bilo kojim drugim poslom, dajem ideje, primam kritike, aktivno sudjelujem u svemu, a glavne su mi teme muško-ženski odnosi, intervjui s normalnim ljudima, sport, kultura, hrana i piće, a ne bježim od novih izazova ako nisu nemoralni, i ako su plaćeni.

Ne želim sudjelovati u projektima koji će dati ploda za godinu-tri, nego uredno i na vrijeme isplaćen novac za ono što sam napravio, ozbiljne ponude molim vas pošaljite na mail, unaprijed hvala.

1. Osobni podaci
Ime i prezime: Domagoj Jakopović Ribafish
Adresa: Zagreb, u centru
Mobitel: Imam, fala, Nokiju - broj na upit
e-mail: ribafish@gmail.com
Internet stranica: www.ribafish.com
Datum rođenja: 07. kolovoza 1970.
Vozačka dozvola: B kategorija

2. Obrazovanje
- 2000. Tečaj za turističkog vodiča-pratioca i animatora, Atlas, Dubrovnik-Zagreb (nikad radio, a ionako sam lažirao krhko znanje slovenskog...)
- 2000. Državni ispit za zvanje učitelja zemljopisa, Zagreb (od prve!)
- 1993-98. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, naziv „profesor geografije”
- 1989-93. Agronomski fakultet u Zagrebu, smjer Vinarstvo-Voćarstvo-Vinogradarstvo (završene dvije godine - i to jedva. Mnogo težak faks)
- 1985-89. Centar za odgoj i obrazovanje u kulturi i umjetnosti, Zagreb (suradnik u sredstvima javnog informiranja)

3. Profesionalno i radno iskustvo
- 2011-(danas). www.net.hr – kolumnist (muško-ženski odnosi, odrastanje, recepti...)
- 2012-13. dnevne novine „21.stoljeće“ – urednik, komentator i novinar
- 2011. Daruvarski Dani Piva – voditelj eventa
- 2011. Pivkan – voditelj eventa
- 2011. Nedjeljni Jutarnji list – novinar i degustator (“Dobra Hrana“: divni dani testiranja, mislim da sam u tome bio jako dobar)
- 2011-12. Magazin “Stilist” – urednik (Seks i Frajerlend)
- 2010-12. “Glasnik Hrvatskog Nogometnog Saveza“ – kolumnist (dnevnik navijača hrvatske reprezentacije, rubrika “Kultura navijanja”, nogometni kviz...)
- 2009-11. www.gajbapive.com - kolumnist (dnevnik pivoljupca – nikad dovršen projekt, šteta...)
- 2008.-(danas) www.usporedi.hr – kolumnist (gadgeti u životu anti-freaka)
- 2008.-(danas) Hrvatska Mensa – glasnogovornik
- 2008-9. www.roditelji.hr - kolumnist (dnevnik tate)
- 2008-9. „Svijet Piva“ – urednik
- 2007-10. „Cosmopolitan“ – suradnik, urednik i kolumnist
- 2005.-(danas) „Hrvatsko društvo prijatelja piva“ – glasnogovornik
- 2005.-(danas) EPH, razna izdanja (Globus, Jutarnji list, Globus PAD, Ljetni Globus...), novinar suradnik
- 2005-10. „Playboy Croatia“ – pomoćnik glavnog urednika, VD glavnog urednika
- 2005-(danas). www.ribafish.com – jedan od najčitanijih blogova u Hrvatskoj! (Evo ga, 1500 ljudi dnevno, iako sam ga nedavno zapustio k’o Mamić Dinamo...)
- 2004-5. „BBDO“, Zagreb – senior copywriter (Karlovačko, Dukat, American Express, i još tridesetak...)
- 2003-4. televizijski kviz „Upitnik“ – voditelj
- 2003-4. „Saatchi&Saatchi“, Zagreb – copywriter (Zlatorog, Germania Sport, i još desetak...)
- 2001-3. „Publicis“, Zagreb – junior copywriter, copywriter (mislim da sam ja izmislio ono „Jer vi to zaslužujete“, ali kad je to bilo...)
- 2001-5. časopis „Klik“, Zagreb – novinar, reporter (pseudonym Ribafish…, dani slave)
- 1998-2001. – profesor geografije - O.Š. Ivana Rabljanina, Rab, Gimnazija Markantuna de Dominisa, Rab, O.Š. Granešina, Zagreb, O.Š. Augusta Šenoe, Zagreb (i sad me raja pozdravi, a ja se userem, jer su brate puno narasli!)
- 1998. Sportski park „Mladost” na Savi, Zagreb – spasilac (čak i spasio jedno dete!)
- 1990-98. fizički poslovi (čišćenje snijega, prenošenje namještaja, žardinjera, brašna, cementa i svega što se može prenositi, „Ledo” itd.) tijekom studiranja, a ni sad me nije sram...
- 1988-89. „Polet”, Zagreb – novinar (tri teksta, ali tri neloša teksta)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

4. Članstva u profesionalnim organizacijama
- Curling Klub „Čudnovati Čunjaš” (predsjednik), povremeni reprezentativac Hrvatske
- Hrvatsko novinarsko društvo
- Hrvatsko-Irsko društvo
- Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić” (u mirovanju, kad će Deveta ili Carmina da se aktiviram?)
- Klapa „Torkul” (ja bih nazad...)
- Klub za daljinsko plivanje „Novi Zagreb” (vraćam se kad kupim novu tetivu!)
- Bowling Klub Nomad (treći u Hrvatskoj!)

5. Strani jezici
- engleski 4, talijanski 3, slovenski 3, latinski 3, francuski 2

6. Ostala znanja i vještine
- osnove rada na računalima (Windows 98, MS Office, Internet), fotografski tečaj

7. Osobni interesi i hobiji
- odbojka 12 godina treniranja „Poljoopskrba“, „Multibibus“
- plivački maratoni - prvak Hrvatske u kategoriji 29-39 (Cro-Cup) 2001. i 2002. godine
- redovan sam u teretani Tonus zadnja tri mjeseca, ali nije da sam atleta, niti se gledam u ogledalo dok dižem utege...

8. Letter of intent
Odgovorna sam i komunikativna osoba, kvalitetan u timskom radu i organizaciji posla. Organizirao sam dva plivačka maratona i više izleta u sklopu terenskih nastava, i općenito sam zadužen za atmosferu gdje god da se pojavim. Redovito pratim novosti iz svijeta, kvizove („Radio Kviskoteka” - finale, „Izazov”- drugo mjesto, „Diplomac” – polufinale, Pub Quiz – prvaci 2008. i 2009.), europske filmove, svjetsku književnost, internet i sva sportska i pivska događanja. 2005. godine postao sam otac, ali i vrlo brzo nakon toga nastavio živjeti sam, sad je sve pod kontrolom i imam živahnog i divnog sedmogodišnjaka koji čita najbrže u razredu.

Uglavnom, volim raditi i veselim se budućim uspjesima, ma gdje oni bili. Jedino se moram malo skinuti s Fejsa da bih bio idealan kolega. Srdačan pozdrav,

Ribafish

21.02.2013. u 07:48 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 17.02.2013.

Tvornica Pljeskavica Kosta - mala pržionica mesa

Tvornica Pljeskavica Kosta - mala pržionica mesa

Iako se brojni zagrebački lokali zaklinju da imaju pravi leskovački roštilj, rijetki govore istinu, i zato sam pronašao pravog Leskovčanina – legendarnog Kostu. Koji je nakon kratke pauze – opet u igri na Vrbiku!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tko god je probao pravi leskovački roštilj, dobro zna da su većina ostalih tek popečci od soje spram pravih majstora. Jedan od njih je i čovjek koji ima završenu ugostiteljsku školu u Leskovcu, i koji je s nekolicinom partnera upravo otvorio restoran TPK na uglu Savske i Slavonske (bivša Flanjka), u maloj kućici koju još nisu taknule razne banke, osiguranja i glomazni skupi betonski parkinzi.

U maloj prostoriji za samo tridesetak gostiju rukujem se s pedesetogodišnjakom izrazito jakih podlaktica koji brzinski obavlja zadnje pripreme u lokalu prije nego što se baci na posao u kuhinju. Kad je vidio da dolazi fotograf, nevoljko, tek na nagovor prijatelja odijeva novu “taze” pregaču, a na ideju našeg fotića da se slika dok radi, u šali kaže:
“Naravno, nikad nisam bio dovoljno lijep da me slikaju bez roštilja!”

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Led je tako bio probijen, fotograf je ušao u kuhinju u kojoj je već bila Kostina supruga Štefica, njegova desna ruka i velika potpora, a kako kuhinja ipak nije toliko mala koliko je Kosta navikao na veće, u najudaljeniji kutak se uguravamo i ja i moja bilježnica. Predstava počinje, Kosta vadi meso iz hladnjaka, supruga reže povrće za salatu i provjerava stanje pogače u peći. S prvim dodirom vešalice s vrelim roštiljem i mazanja uljem putem gaze, Kostin prijatelj govori njihovu, vjerojatno već više puta upotrebljavanu šifru - “Bioskop ponovo radi”, a miris kvalitetnog mesa puni naše nozdrve. TPK je spreman za meso!

"Kako je sve počelo? Pa, rođen sam 1963. u Leskovcu i tamo završio srednju ugostiteljsku školu. Imao sam ogromnu sreću što sam, uz opatijski, pohađao najcjenjeniji kuharski nauk na ovim prostorima. Danas je puno teže proizvesti pravog majstora koji zna sve o mesu, jer se sve užurbalo, meso koje se može nabaviti uglavnom je industrijsko, i smatram da globalizacija definitivno ubija ovaj zanat. Ne kažem da danas nema sjajnih majstora roštilja, neki savršeno dobro znaju kako spremiti vrhunsko meso, ali sve je manje onih koji to i žele napraviti. Rijetko tko će u ovoj krizi pristati da radi roštilj isključivo od najboljeg mesa, većina će se prepustiti struji i poslušati gazdu koji će htjeti na bilo koji način zaraditi još više. A u mom zanatu se to radi dodavanjem loja u meso. Znam za slučajeve gdje su u mesni normativ znali ubaciti i do 40 posto loja. Pa si vi onda zamislite što jedete, a da ne spominjem kako će vam kasnije kod kuće reagirati organizam. Mnogi žele zaraditi varajući gosta, ali to nije i moja priča. Više sam puta znao dati otkaz i usred dana napustiti radno mjesto kad sam shvatio da se od mene traži da varam. Nikad nisam štedio na mesu i nikad koristio aditive, a to su moji gosti uvijek cijenili i pratili gdje god da sam radio. Tako sad nakon kraće pauze, točno da dan navodnog smaka svijeta – imam priliku za još jedan, novi početak.”

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Roštiljski Chef s juga Srbije rodno mjesto u kotlini južne Morave napustio je relativno mlad, a profesionalni kuharski zanat, kojem ga je podučio poznati Dragi Bure, počeo je 1980. Nekoliko godina kasnije, na poziv prijatelja napustio je radno mjesto u Biogradu te 1985. došao u Crikvenicu, a 1988. i preko puta Name na Kustošiji. Kako to obično biva, upoznao je divnu purgericu, zaljubio se i oženio. Dobio je dva sina, a posao ga preko Leskovca doveo do Atene. Tamo je tijekom Olimpijskih igara bio glavni kuhar u restoranu Leskovac, a kako je zahvaljujući genima naslijeđenim od bake brzo naučio pričati grčki - legenda je bila rođena. Uskoro je jako puno ljudi znalo za Kostine specijalitete. Nakon grčke epizode uslijedio je povratak u Zagreb.

“Vratili smo se ovamo s nadom da ćemo moći živjeti od svoga rada, ali uskoro su se počeli pojavljivati problemi. Nisam se mogao dugo zadržati na jednome mjestu, jer sam gazdama bio preskup, a od kvalitete i svojih manira nisam mogao, niti ću ikada odstupiti. Ako ono što pripremim ne zadovoljava standarde, onda tu neću raditi. Sva je sreća da me moji gosti, od milja ih zovem Grill križarima, godinama prate i svuda idu za mnom, tako da, eto, legenda živi i dalje. Čak su se neki moji prijatelji šalili da se general Gotovina ustvari nije skrivao, nego tražio mene po svijetu.”

Dok priča, Kosta priprema meso. Ćevapi su gotovi od prije, sadrže isključivo junetinu i sol, a sirovo meso za pljeskavicu pred nama mijesi ručno i dodaje u njega netom sitno iskosan luk. Pod njegovim jakim prstima kuglica postaje pljeskavica, koja odmah leti na rešetku. Koristi ugljen od graba i bukve, koji pali ujutro i održava ga do zadnje porcije. Nije pristaša plina ni grill-ploče, i smatra da komad mesa ispečen na rešetki nikako ne može biti kancerogen. Kaže da voli to što radi i da je sretan dok radi, iako je roštiljanje uzelo dosta velik dio i njegova osobnog života. Nije od onih chefova koje gosti nikada neće vidjeti, uživa u komunikaciji s njima i želi od njih čuti točno kakvo jelo žele, ne nagađati i tako možda promašiti.

“Sretan sam što mi oba sina 'trzaju' na kuhanje i polako ih učim zanatu, makar naučili samo za svoje osobne potrebe - neka ostane u obitelji. Podučavao sam još jednog kolegu, od početka, samim načinima prerade mesa i njegovu korištenju, ali nije ostao dosljedan onome što je meni sveto. Ili radimo kako spada, ili ne radimo uopće, nema ni loja ni soje, i točka. Kad meso ne valja, ja ga vratim – ne radim s boflom. Pa smo se rastali. Imao sam dosta problema i s falsifikatorima recepture koju su podvaljivali pod moju, koristili se mojim imenom... Zagrebačka slava je inače kulminirala kad sam gostovao na jednoj radiopostaji, poslije čega sam, kad sam u tadašnjem restoranu 'najeo' jednog čovjeka za kojeg nisam ni slutio da je producent - došao i do televizije. Nakon gostovanja u hrvatskome Masterchefu, na barem četiri su se lokacije koristili mojim imenom da privuku goste, još imam sačuvane SMS-ove s lažnim obavijestima. Dosta sam osjetljiv po tom pitanju i osjećam se pokraden i prevaren. Razumijete, radi se ozbiljnoj krađi identiteta, lažnom predstavljanju i varanju klijetele kako Kosta radi u drugim lokalima, a to ide toliko daleko da se kao Kosta ljudima predstavlja neki bilmez, koji Kosta naravno nije.”

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Kosta priča kako uz roštilj u njegovu rodnom kraju ljudi piju špricer, crno ili bijelo vino, a ni pivo im nije strano. O uvođenju sode u boci i autohtonih brendova u TPK poput Vlasotinačke ružice, Groma, Plemenke ili Zaječarskog piva – još nisu razmišljali, prvo nek' se uhodaju. Prošle je godine u rodnome gradu Kosta s obitelji jeo u lokalnome restoranu Cap-Cap, i za susjednim stolom začuo zagrebački naglasak. Pozvao je ljudima rundu, a oni su mu zahvalili i rekli da su u Zagrebu jeli bolji roštilj nego ovdje, u Leskovcu. Na pitanje sjećaju li se tko je bio kuhar u Zagrebu, spomenuli su izvjesnog - Kostu. Pa se nazdravilo!

“Pečenje na roštilju nije samo puko bacanje mesa na rešetku. Svakom dijelu pripreme treba pridati posebnu pažnju. A ima nešto i u genima, razumijete, moja supruga, koja je iz ovih krajeva, zna napraviti štrukle, ali ja ne. Treba puno učiti, raditi i znati neke stvari o mesu, tek onda se može postati pravim majstorom. TPK će uskoro, uz ćevape, pljeskavice, punjene pileće batke, dimljene vješalice i uštipke, ponudu proširiti i na kuhana jela i variva poput mućkalica, te ekskluzivne kolače iz 'Bakine čarolije' Gordane Mrkše - svaki dan drugi kolač i meni! Trenutačno imamo domaće pogače koje su vrlo važne za jelo - kod nas kažu da je kruh pola jela - a imamo i pravi užički kajmak, kao i nekoliko vrsta autohtonih salata. Pazimo na sastojke, da budu što je moguće više domaći i kvalitetni, kako meso, tako i povrće. Želimo jelo prilagoditi gostu, jer brend nastaje kontinuiranim dobrim radom, a pokreće ga upravo konzument. Gost je gospodin čovjek, i za njegov novac ja kao ugostitelj moram napraviti baš sve. Nema reprize ni druge prilike ako jednom razočarate gosta, ali zato u šali volim reći, tko kod mene jede dvaput, treći put više ne jede nigdje drugdje!”

Točno 32 sjedeća mjesta u Tvornici Pljeskavica Kosta čekaju na svoje prve goste. Zidove ukrašavaju slike akademske umjetnice Mirjane Matić iz istarskih Dekleva i svježe začinsko bilje. Ostavljam olovku i papir i polako se bacam na hranu, otvarajući slatku staklenu posudu s kajmakom i grabeći na tanjur zapečeni grah i seljačku salatu s naribanim tvrdo kuhanim jajetom, a ne dvije vrste sira kako sam zabrijao. U ustima mi konačno pucketa sočan i slastan ćevap, nepce puni okus pravog mesa, a to je bio tek početak jedne velike gastro kompozicije, u ovim krajevima poznate kao "Leskovački voz". Slijedi pljeska, vešalica, punjena piletina i na kraju - uštipak. Satro sam se...

Uglavnom, kako mu od milja tepaju prijatelji - samo je jedan Kosta. A ako ste raspoloženi za jedno zanimljivo gastroputovanje u restoranu sa superiornim grilom, znate što vam je činiti i gdje doći. Mali voz stoji pedesetak kuna, adresa je Savska cesta 107, na telefon 6199 607, i rezervirajte stol dan ranije... I tu me pljunite ako sam vam nešto lagao! Dobar tek...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ribafish za 21. stoljeće
Foto Josip Regović i arhiva Fecebook

17.02.2013. u 09:37 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 12.02.2013.

BeerReport: Pub tjedna - Sheridans Irish Pub Zagreb

BeerReport: Pub tjedna - Sheridans Irish Pub Zagreb

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Adresa: Savska cesta 36
Lokacija: Između Krivog Puta i Zlatnog Mede, dosta nezahvalna i još više (15-20 minuta tramvajem) udaljena od centra grada
Mjesta: Dvije prostorije ridesetak sjedećih i još pet za šankom, plus dvadesetak na terasi u ljetno doba
Nusprostorije: Male ali slatke, no, ne bi nedostajalo malo više ljubavi održavatelja higijene
Pušenje: Dopušteno svugdje, ali zbog visokih stropova nije prezagušljivo
Parking: Nema
Blizina murije: Neumitna – drito preko ceste
Omjer muškaraca i žena: 80:20 %, ali bila je srijeda poslijepodne...
Hrana/Grickalice: Nema
Glazba/TV: Mjuza je apsolutno sjajna, irski folk/rock s domaćim rockom, plazma je poprilična i ugašena, a konobar se kune da je teletekst strogo zabranjen
Broj točenih piva: 4
Broj piva u boci: 18
Tko bi tu trebao dolaziti: Ovaj je Pub idealan za studente, intelektualce i neku srednju klasu koje ima sve manje. A sjajno će se zabaviti i ono koji su barem jednom bili u Irskoj.

Opći dojam
Teško primjetljiv bez posebne preporuke, mladi Sheridans smjestio se nasuprot MUP-a na Savskoj cesti.
Uz zvuke taman glasne irske glazbe, kao brata vas prima susretljiv, ugodan i informiran konobar, koji odmah preporuča što treba piti.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Još kad ga znaš sa svih koncerata NoMeansNoa, odmah ti je sve bolje! Djole rules!

Dok čekamo pivo, primjećujemo da nema grickalica ni hrane, kako se definitivno premali stol malo klima, i da opjevanog bradatog Irca, vlasnika puba – nažalost nema u njemu.
Ambijent je pokušaj dočaravanja legendarnih pubova s Temple Bara, ima starog drveta i pokoji retro detalj (tranzistor Saba), ali je kompletan dojam ipak minimalistički. S prvim čašama piva, konobar/DJ pušta Živo blato, i diže atmosferu, a mi seciramo točeni Fischer.
Čaša originalna, podmetač O'Hara's, mrvicu prehladna i s nedostatkom pjene.
Pola litre – 19 kuna.
Srećom, nije razvodnjena, pa polako guštamo dok čekamo favorita – O'Hara Stout.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Pa čekamo da se slegne i pjena, stout srećom nije lijep samo dok se čeka...

Špekast, svilenkast okus, fina dimljena aroma, taman gorko kolko treba, čisti okus Dublina.
Vrhunski, 24 kune za pola litre točenog.

Osim klasičnih domaćih lagera, u ponudi je i par organskih Britanskih, ali njih probajte – prije O'Hare...
Sheridans ima jednu veću prostoriju i backroom, problem s lokacijom i marketingom, ali je idealan za popiti fino pivce nakon napornog dana u uredu.
I ima neki, tako vermeerovski štih, bokte, kako ovo pretenciozno zvuči...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Gazda se putem karaoka, Pub Quiza srijedom, i raznim animiranjem (mikrofon je vaš) trudi dozvati više klijentele, ali sumnjam da bi dobar dojam ostao takav da se u sedamdesetak kvadrata gužvam s još stotinjak pijanaca.

Obavezno prije dolaska bacite oko na Facebook stranicu i informirajte se o aktualnoj ponudi koja zna varirati, uglavnom, fino, nježno, kulturno - palac gore za Sheridan's!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

12.02.2013. u 06:41 • 0 KomentaraPrint#

petak, 08.02.2013.

Zagrebačkim pajzlovima cesta mog života teče... 1. Magazinska klet

Zagrebačkim pajzlovima cesta mog života teče...

1. Magazinska klet


Svakog petka na vlastitoj škembi testiram krčme/gostionice/zalogajnice Zagreba i okolice. Jer fensi restorani su tak dosadni...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Lako je birati restoran godine. Svugdje reklame, najave, preporuke chefova...
Ali koje je idealno utočište za srednju klasu, nekog srednjeg uredskog šljakera koji nema love za Apetit, ali ni želudac za sendvič od frtalj kruha i deset deka tirolske?
Pokušat ću dati odgovor na ovo i još poneko pitanje detaljno testirajući zalogajnice, odnosno pajzlove grada Zagreba, još ako imate kakav savjet ili preporuku – nitko sretniji, slobodno se javite i stižem!

Naziv objekta: Restoran Bistro Magazinska klet
Adresa: Magazinska cesta 7
Stranica: http://www.magazinskaklet-bistro.hr/
Vlasnik: Mario Rajić
Radno vrijeme: 7-23, nedjeljom 10-18
Cijena prosječnog obroka: 20-25 kn
Cijena gemišta: 8 kn


Pristup
Teško je samo tako nabasati na Magazinsku klet, jer se nalazi u dosta nepristupačnom i udaljenom kraju šireg centra grada. Dakle, ako idete tramvajem, iskrcate se kod Westina i onda desno, pa lijevo ispod podvožnjaka, desno uz pogled na neku glomaznu staklenu zgradurinu poput frizure Donalda Trumpa koji glumi Edija Škovrlja. I kad pređete na lijevu stranu, nakon još stotinjak metara ste tu. Cca 25 minuta od Jelačić placa bez gužve. Za aute, parking je divalj, ali postoji. Sam ulaz u restoran i nije pretjerano okićen niti daje jasne naznake da se tu fino jede, a terasa izgleda zloslutno kao hodnik vojne bolnice. Neapetitlich smeđi tepih, malo zastrašujuć, manjak prostora, sve djeluje malo poluruševno.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Unutrašnjost
No, interijer je topao, miran i pristojan, a konobarica vam s krajnje dijagonale, sa šanka koji ima umjetnu mini-nadstrešnicu s crijepovima (!?) odmah kulturno viče dobar dan. Drveni parket presijeca uska nepotrebna tepih stazica (nastavlja se s terase), zidove zauzimaju naivci, ispresijecani fotkama starog Zagreba. Tu i tamo iskoči nekakav čudan kip kuhara ili statua neke životinje, uglavnom bez prevelikog smisla i reda.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ali ništa prenametljivo. Mjesta ima za pedesetak ljudi (plus dvadesetak na “terasi”), stolovi su manji, pretijesni za četvero, stolice široke, udobne. Stolnjaci čisti i mirisni, narodni, resičasti – crveno-bijeli dezen Vinkovačkih Jeseni krajem sedamdesetih. Stol naseljavaju plastične uredne soljenke i paprenke sumnjive funkcionalnosti, zavidan broj čačkalica kao i čiste i pune bočice s uljem i octom. Nažalost, meni se dobije samo kad se naručuje, a cjenika pića jednostavno nema. Unutra dvadesetak ljudi, 70:30% za muškarce, ugodni, pristojni, uglavnom odbjegli iz okolnih ureda. Sajt restorana na netu je sjajan, sočan, pregledan i održavan, pa je lako pogledati što se nudi na dnevnoj bazi, iako je u 13.04 od gotovih jela bilo samo mahuna...

Osoblje i hrana
Kraj mene se odmah stvorila ugodna, ali premehanička konobarica koja je bila taman ljubazna po bontonu, ali niti pedalj dalje od toga (npr. osmijeh). Konobar je bio mrvicu pristojniji i žrtvovao smajl. Na pitanje što ima za preporučiti, dobio sam kratak odriješit odgovor, pa sam naručio jedino što je bilo. Listam totalno nepismen menu (“Gourment hamburger stake”),

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


koji ima 2-4 jela po stranici s velikim fotografijama, kao u slastičarnici za dječje kupove. Već za pet minuta dolazi friški, meki kupovni kruh vrhunske kvalitete, zdjelica srednje veličine i par solidnih kobaja. Na varivu, mrvicu neslanom, vrh je zauzimalo 80% masti, jarko crvene, ali bez nekog jako negativnog efekta, mislim, idu hladni dani, ne? Kobasice su bile jako fine, nemasne, pucketave, ukrašene žlicom senfa na listu salate. Beštek inače dolazi umotan u bijelu salvetu, a nož je jako kvalitetno rezao, palac gore!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Nakon mahuna jedem tek mrvicu od bijesnog izbora mesinja koje prodaju pod leskovačkim imenom. Stalno gori radio, neka dosadna zagrebačka stanica s apriori mehaničkim voditeljicama, ali srećom puštaju popić osamdesetih i devedesetih, A-ha i to... Ne preglasno, čak prefino za vanjštinu objekta. Gemišt je od Feričanca, u visokoj čaši koja kao da krade 0,2 deci, dosta gorak, suh, prealkoholan i ne za dulje pamćenje. Naručujem mini platu po kojoj je Magazinska poznata, i nakon brzih desetak minuta stiže peršinom posuto svježe meso. Ćevapi su totalno iskosani, svijetli i kao da su kuhani. Nježni, slasni, škripe na zagriz, ali malo nedorečeni. Ćevap-light, za curice. Ili smo navikli na smeće koje nam serviraju u sumnjivim kioscima i dostavama? Zato su mazalice pun pogodak, debeli sloj mesa na idealno pečenom mekanom uskom kruhu. Kao da jedeš sendvič s topljenom pljeskavicom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Gurmanski uštipak je bio preljut, s onim finim belim okicama od sira, s debelo mljevene dvije vrste mesa, iako je imao fantastičan pivski šmek, kao da su ga zalijevali dobrim pilznerom. Ali pečeee... peče još dvije stanice. Prilog, luk na novom listu salate. Kao kolačić, domaća lepinja, izvana taman hrskava, iznutra meka kao Gibonnijeva duša.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Atmosfera je i dalje intimna, ljudi nisu bučni, i ne odaju dojam da bi ostali na uništenju gemištima. Nema birtijskog štiha, više je za eat & go. Konobarica je i dalje dosta užurbana, iako je ispunila sve zahtijeve, nije ponudila ni kavom ni desertom i nije bila tu da pita jel štogod treba, ali sam kod računa ipak dobio osmijeh.

Umjesto zaključka
Opći dojam je skroz pozitivan, možete se smijati pravopisu, uživati u izboru mesa, komunicirati s osobljem i općenito – nema većih primjedbi. WC je malen, premalen, većih sam grudnajak u životu vidjeo, ali i tamo je sve pod kontrolom. Cijene su izuzetno prihvatljive, obrok je koštao svega 20 kuna, a stvarno je bio obilat (normalne mahune i dva para kobasa), uz gemišt od 8 i tringelt od dvije – kompletni ste za 30 kuna! Jela po narudžbi se kreću od 35 do 50 kuna, a nakon svega pojedenog – dojam je više nego solidan. Idealno mjesto za gablec i maksimalnih sat vremena za ubijanje do novog sastanka. Ništa epohalno, ali želudac je, eto, i par sati kasnije – pun i sretan.

Do klopanja...

Ukupna ocjena 8,5/10

Kolumna je do gašenja izlazila u 21. stoljeću

08.02.2013. u 18:10 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv






Sitne vaginarije:
Privatni mail:
ribafish@gmail.com

Travel Map
I've been to 601 cities in 56 countries
Africa
Egypt: Al Jizah
Egypt: Al Karnak
Egypt: Al Karnak
Egypt: Al Uqsur
Egypt: Aswan
Egypt: Asyut
Egypt: Cairo
Egypt: Idfu
Egypt: Kawm Umbu
Tunisia: Al Metlaoui
Tunisia: Gabes
Tunisia: Hammamet
Tunisia: Kairouan
Tunisia: Monastir
Tunisia: Sfax
Tunisia: Sidi Bou Ali
Tunisia: Sidi Bouzid
Tunisia: Sousse
Tunisia: Tozeur
Tunisia: Tunis
Asia
Armenia: Alaverdi
Armenia: Erebuni
Armenia: Ijevan
Armenia: K'uch'ak
Armenia: Noyemberyan
Armenia: Sevan
Armenia: Yerevan
Azerbaijan: Baki
Azerbaijan: Kurdcu
Azerbaijan: Puta
Azerbaijan: Qobustan
China: Beijing
China: Changping
China: Qingdao
Georgia: Sadakhlo
Georgia: T'bilisi
Japan: Fushimi
Japan: Ichinomiya
Japan: Kyoto
Japan: Nagasaki
Japan: Narita
Japan: Niigata
Japan: Tokyo
Japan: Yokohama
Malaysia: Kampong Tengah
Malaysia: Kuala Lumpur
Malaysia: Seri Kembangan
South Korea: Incheon
South Korea: Pusan
South Korea: Seoul
Turkey: Istanbul
Europe
Albania: Durres
Albania: Hani Hotit
Albania: Muriqan
Albania: Shkoder
Albania: Tirana
Austria: Graz
Austria: Salzburg
Austria: Vienna
Austria: Villach
Belgium: Brussels
Bosnia and Herzegovina: Banja Luka
Bosnia and Herzegovina: Bihac
Bosnia and Herzegovina: Bosanska Gradiska
Bosnia and Herzegovina: Foca
Bosnia and Herzegovina: Gorazde
Bosnia and Herzegovina: Hum
Bosnia and Herzegovina: Jahorina
Bosnia and Herzegovina: Jajce
Bosnia and Herzegovina: Livno
Bosnia and Herzegovina: Medugorje
Bosnia and Herzegovina: Mostar
Bosnia and Herzegovina: Prijedor
Bosnia and Herzegovina: Prnjavor
Bosnia and Herzegovina: Sarajevo
Bosnia and Herzegovina: Tomislavgrad
Bosnia and Herzegovina: Travnik
Bosnia and Herzegovina: Trebinje
Bosnia and Herzegovina: Tuzla
Bulgaria: Sofiya
Croatia: Bakar
Croatia: Bale
Croatia: Banjol
Croatia: Baska
Croatia: Baska Voda
Croatia: Bedekovcina
Croatia: Beli
Croatia: Benkovac
Croatia: Betina
Croatia: Bijenik
Croatia: Bilje
Croatia: Bjelovar
Croatia: Blato
Croatia: Blato
Croatia: Bol
Croatia: Botinec
Croatia: Brdovec
Croatia: Brezovica
Croatia: Brijuni
Croatia: Brinje
Croatia: Brna
Croatia: Brsec
Croatia: Buje
Croatia: Buzin
Croatia: Cabar
Croatia: Cacinci
Croatia: Cakovec
Croatia: Cara
Croatia: Cavoglave
Croatia: Cavtat
Croatia: Cazma
Croatia: Cilipi
Croatia: Cres
Croatia: Crikvenica
Croatia: Crnomerec
Croatia: Culinec
Croatia: Dakovo
Croatia: Daruvar
Croatia: Delnice
Croatia: Donja Brela
Croatia: Donji Bukovec
Croatia: Donji Karin
Croatia: Donji Okucani
Croatia: Donji Zvecaj
Croatia: Drnis
Croatia: Dubovac
Croatia: Dubrava
Croatia: Dubrovnik
Croatia: Dugi Otok
Croatia: Dugo Selo
Croatia: Dugopolje
Croatia: Fazana
Croatia: Fuzine
Croatia: Glina
Croatia: Gornje Vrapce
Croatia: Gornji Grad
Croatia: Gospic
Croatia: Govedari
Croatia: Gracac
Croatia: Gracani
Croatia: Groznjan
Croatia: Gruz
Croatia: Hrelici
Croatia: Hvar
Croatia: Icici
Croatia: Igrane
Croatia: Ika
Croatia: Ilok
Croatia: Imotski
Croatia: Ivan Dolac
Croatia: Ivanic-Grad
Croatia: Jablanac
Croatia: Jakusevec
Croatia: Jankomir
Croatia: Jelsa
Croatia: Jesenice
Croatia: Josipdol
Croatia: Juran-Dvor
Croatia: Jurandvor
Croatia: Kamanje
Croatia: Kampor
Croatia: Kampor
Croatia: Karlobag
Croatia: Karlovac
Croatia: Kastav
Croatia: Kastel Stari
Croatia: Kerestinec
Croatia: Klinca Sela
Croatia: Knin
Croatia: Kolocep
Croatia: Komiza
Croatia: Koprivnica
Croatia: Korana
Croatia: Korcula
Croatia: Kostrena
Croatia: Kraj
Croatia: Kremenje
Croatia: Krk
Croatia: Kuciste
Croatia: Kumrovec
Croatia: Kutina
Croatia: Kutjevo
Croatia: Labin
Croatia: Lapad
Croatia: Lazaret
Croatia: Lipovac
Croatia: Lokve
Croatia: Lopar
Croatia: Lovran
Croatia: Lubenice
Croatia: Lucko
Croatia: Ludbreg
Croatia: Luksic
Croatia: Lumbarda
Croatia: Makarska
Croatia: Maksimir
Croatia: Mali Losinj
Croatia: Malinska
Croatia: Markusevec
Croatia: Materada
Croatia: Matulji
Croatia: Medulin
Croatia: Medveja
Croatia: Merag
Croatia: Metkovic
Croatia: Mikulici
Croatia: Mlini
Croatia: Momjan
Croatia: Moscenice
Croatia: Mundanije
Croatia: Murter
Croatia: Murvica
Croatia: Nasice
Croatia: Nin
Croatia: Nin
Croatia: Njivice
Croatia: Nova Gradiska
Croatia: Novalja
Croatia: Novi Zagreb
Croatia: Novigrad
Croatia: Obrovac
Croatia: Ogulin
Croatia: Okic
Croatia: Okucani
Croatia: Omis
Croatia: Omisalj
Croatia: Opatija
Croatia: Opatija
Croatia: Oprtalj
Croatia: Opuzen
Croatia: Orahovica
Croatia: Orebic
Croatia: Oroslavje
Croatia: Osijek
Croatia: Otocac
Croatia: Otoci Brijuni
Croatia: Otocic Osjak
Croatia: Otok Bisevo
Croatia: Otok Brac
Croatia: Otok Ciovo
Croatia: Otok Hvar
Croatia: Otok Kornat
Croatia: Otok Lastovo
Croatia: Otok Lokrum
Croatia: Otok Lopud
Croatia: Otok Mljet
Croatia: Otok Murter
Croatia: Otok Pag
Croatia: Otok Prvic
Croatia: Otok Rab
Croatia: Otok Sipan
Croatia: Otok Vis
Croatia: Ozalj
Croatia: Pag
Croatia: Pakleni Otoci
Croatia: Pakostane
Croatia: Pazin
Croatia: Peroj
Croatia: Petrinja
Croatia: Pile
Croatia: Pisarovina
Croatia: Plaski
Croatia: Pleso
Croatia: Plitvica
Croatia: Ploce
Croatia: Podgora
Croatia: Podstrana
Croatia: Polace
Croatia: Porec
Croatia: Porozina
Croatia: Potirna
Croatia: Pozega
Croatia: Prapratna
Croatia: Preko
Croatia: Prelog
Croatia: Prepustovec
Croatia: Prevlaka
Croatia: Pridraga
Croatia: Prigradica
Croatia: Primosten
Croatia: Pula
Croatia: Punat
Croatia: Pupnat
Croatia: Rab
Croatia: Rabac
Croatia: Racisce
Croatia: Rakitje
Croatia: Rakov Potok
Croatia: Razanac
Croatia: Razanj
Croatia: Remete
Croatia: Remetinec
Croatia: Rijeka
Croatia: Rogoznica
Croatia: Rovinj
Croatia: Rtina
Croatia: Rude
Croatia: Rugvica
Croatia: Saborsko
Croatia: Samobor
Croatia: Scitarjevo
Croatia: Selce
Croatia: Senj
Croatia: Sestine
Croatia: Sesvete
Croatia: Sibenik
Croatia: Silo
Croatia: Sinj
Croatia: Sisak
Croatia: Skrad
Croatia: Skradin
Croatia: Slatina
Croatia: Slunj
Croatia: Smokvica
Croatia: Spansko
Croatia: Split
Croatia: Srebreno
Croatia: Stara Baska
Croatia: Starigrad
Croatia: Starigrad
Croatia: Stenjevec
Croatia: Stobrec
Croatia: Stosici
Croatia: Suhopolje
Croatia: Sukosan
Croatia: Supetar
Croatia: Susak
Croatia: Sveta Klara
Croatia: Sveta Nedelja
Croatia: Sveti Kriz
Croatia: Tkon
Croatia: Topusko
Croatia: Trakoscan
Croatia: Tribunj
Croatia: Trilj
Croatia: Trogir
Croatia: Trpanj
Croatia: Trsat
Croatia: Trstenik
Croatia: Tucepi
Croatia: Tuhelj
Croatia: Ubli
Croatia: Umag
Croatia: Varazdin
Croatia: Vela Luka
Croatia: Velika
Croatia: Velika Gorica
Croatia: Velika Mlaka
Croatia: Viganj
Croatia: Vinkovci
Croatia: Vis
Croatia: Visnjan
Croatia: Vodice
Croatia: Vodnjan
Croatia: Volosko
Croatia: Vrapce
Croatia: Vrbovec
Croatia: Vrbovsko
Croatia: Vrsar
Croatia: Vrsi
Croatia: Vukomerec
Croatia: Vukovar
Croatia: Zabok
Croatia: Zacretje
Croatia: Zadar
Croatia: Zagreb
Croatia: Zagvozd
Croatia: Zapresic
Croatia: Zitnjak
Croatia: Zlarin
Croatia: Zminj
Croatia: Zrnovo
Croatia: Zumberak
Croatia: Zuta Lokva
Cyprus: Famagusta
Cyprus: Kyrenia
Cyprus: Larnaka
Cyprus: Nicosia
Cyprus: Trikomo
Czech Republic: Prague
Czech Republic: Znojmo
Denmark: Copenhagen
Estonia: Tallinn
Finland: Helsinki
France: Biarritz
France: Cannes
France: Lyon
France: Marseille
France: Mulhouse
France: Nice
France: Paris
France: Perpignan
France: Strasbourg
France: Taize
Germany: Munich
Germany: Nurnberg
Germany: Stuttgart
Germany: Weil am Rhein
Gibraltar: Gibraltar
Greece: Athens
Greece: Larisa
Greece: Mikinai
Greece: Patrai
Greece: Thessaloniki
Holy See (Vatican City): Vatican City
Hungary: Balatonlelle
Hungary: Budaors
Hungary: Budapest
Hungary: Nagykanizsa
Iceland: Akurey
Iceland: Borgarnes
Iceland: Geysir
Iceland: Hellissandur
Iceland: Ingjaldsholl
Iceland: Keflavik
Iceland: Lagafell
Iceland: Olafsvik
Iceland: Raudhamelur
Iceland: Reykjavik
Iceland: Selfoss
Iceland: Stadhastadhur
Iceland: Thingvellir
Ireland: Dublin
Italy: Aurisina
Italy: Basovizza
Italy: Duino
Italy: Genova
Italy: Gorizia
Italy: Milano
Italy: Miramare
Italy: Monfalcone
Italy: Prosecco
Italy: Rimini
Italy: Rome
Italy: Sistiana
Italy: Tarvisio
Italy: Treviso
Italy: Trieste
Italy: Udine
Italy: Venice
Italy: Verona
Kosovo: Pristina
Kosovo: Urosevac
Latvia: Riga
Liechtenstein: Vaduz
Lithuania: Vilnius
Luxembourg: Luxembourg
Macedonia, Republic of: Bitola
Macedonia, Republic of: Han
Macedonia, Republic of: Kumanovo
Macedonia, Republic of: Skopje
Monaco: Monte-Carlo
Montenegro: Bar
Montenegro: Becici
Montenegro: Bijela
Montenegro: Budva
Montenegro: Cetinje
Montenegro: Gornje Krusevo
Montenegro: Herceg-Novi
Montenegro: Niksic
Montenegro: Njegusi
Montenegro: Perast
Montenegro: Pluzine
Montenegro: Podgorica
Montenegro: Rijeka Crnojevica
Montenegro: Risan
Montenegro: Sukobin
Montenegro: Sveti Stefan
Montenegro: Tivat
Montenegro: Ulcinj
Montenegro: Virpazar
Netherlands: Amsterdam
Netherlands: Rotterdam
Norway: Oslo
Poland: Bialystok
Poland: Warsaw
Portugal: Cascais
Portugal: Estoril
Portugal: Faro
Portugal: Fatima
Portugal: Leiria
Portugal: Lisboa
Portugal: Nazare
Portugal: Seixal
Romania: Bucharest
Russia: Moscow
San Marino: San Marino
Serbia: Beograd
Serbia: Bunisevce
Serbia: Novi Beograd
Serbia: Novi Sad
Serbia: Petrovaradin
Serbia: Sremska Raca
Serbia: Temerin
Serbia: Vranje
Serbia: Zemun
Slovakia: Bratislava
Slovakia: Kosice
Slovenia: Ankaran
Slovenia: Bled
Slovenia: Celje
Slovenia: Divaca
Slovenia: Grosuplje
Slovenia: Ig
Slovenia: Izola
Slovenia: Jesenice
Slovenia: Koper
Slovenia: Kranj
Slovenia: Kranjska Gora
Slovenia: Krska Vas
Slovenia: Krsko
Slovenia: Lasko
Slovenia: Lesce
Slovenia: Ljubljana
Slovenia: Maribor
Slovenia: Murska Sobota
Slovenia: Nova Gorica
Slovenia: Novo Mesto
Slovenia: Piran
Slovenia: Portoroz
Slovenia: Postojna
Slovenia: Ptuj
Slovenia: Ratece
Slovenia: Tamar
Slovenia: Trzic
Slovenia: Velenje
Spain: Algeciras
Spain: Barcelona
Spain: Caceres
Spain: Cadiz
Spain: Madrid
Spain: Sevilla
Spain: Toledo
Sweden: Stockholm
Switzerland: Basel
Ukraine: Kyyiv
Ukraine: L'viv
United Kingdom: Belfast
United Kingdom: Caerdydd
United Kingdom: City of London
United Kingdom: City of Westminster
United Kingdom: Dumbarton
United Kingdom: Edinburgh
United Kingdom: Keith
United Kingdom: London
United Kingdom: Luton
United Kingdom: Stansted
North America
Canada: Mississauga
Canada: Toronto
United States: Cleveland
United States: Jersey City
United States: New York
United States: Washington
Oceania
Australia: Bairnsdale
Australia: Fremantle
Australia: Geelong
Australia: Manly
Australia: Melbourne
Australia: Merrimbula
Australia: Perth
Australia: Sydney
Australia: Ulladulla
Australia: Warnbro



online
Online Casino Reviews









View My Stats

free counters

Curling i kako ga speći!
Curling Klub"Čudnovati Čunjaš", Zagreb, Hrvatska
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Precjednik: Ribafiš
Doprecjednik: Stokuća
Tajnik: Sin
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Adresa: Domagojeva 21, Zagreb
E-mail: ribafish@hotmail.com
Žiro račun: 2360000-1101879360
Treninzi: Od rujna, Velesajam
Sponzori: Čekamo vas!

BUDI ZDRAV!

Twinlab






Devil never sleeps!!!!!!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ribafishov najopširniji hrvatski test ćevapa u somunu

Ljudi koje cijenim:
ZDENKOV KULTURNI KOMBI - Kum 1, bez njega ne bi bilo ni mamurluka, izleta, Levellersa, Modre Špilje...
SVIJET U BOCI - Kum 2, moj uzor, svjetlo na početku tunela, pivopija, erudit, laki centar i uholaža
SISAJED- Lud čoek. Da je više takvih, ne bi Hateveja bilo
KAZZO MORTALE- Ponekad još luđi čovjek. Riznica pornografije, zlatan dečko
ČAČINAČKI ALKOSI - To je navijač, a ne ja. A i obećo je čvarke. A, bogami, i poslo je čvarke. I to čvarke koji su više špek nego čvarci
YELLENA – Mudro zbori
ANALNA CARICA- Oralna kontesa, Vaginalna vojvotkinja, Barunica Međice, Pazušna vikarica... Ma božanstvo!
AMBER - Kraljica dizajna!
JAZZIE - Dnevna doza cinizma iz ženske perspektive
RUDARKA - Kratko, jasno i u vugla
APARATCZYK - Legenda, ljudina, kralj!
DIVLJA SKUŠA - Voli ćevape
ORGANIZAM - Luda ko šlapa
PKLAT - Čovjek otišao na posudbu u centralnu Kinu, jede paradajz sa šećerom, ima tuš iznad čučavca, svaki dan prolazi pokraj kuraba u vunenim štramplama, i tak...
SONJECKA - Moja strip b(l)oginja!
AMY DAMON - Kupila me tekstom o birokraciji!
PARLIAMENT - Uf, kako lijepo izvuče rečenicu
KAKO JE POČEO (S)RAT U MOM POTOKU - Totalno pitak i zanimljiv početak jednog sjajnog romana
MUFASA - Lud
RUTVICA - Ko da sebe čitam...
KEKS UND SMRAD - Dobro...
SAROUKH - Čovjek putuje tamo gdje bi i ja htio...
KULTPUBLISHER - Sam pokrenuo magazin i živi od toga što ga uređuje! Kapa dolje!
PAJO PAKŠU - Vinkulja do Szekesfehervara! Paju za Bana! Živijooo!!!
UMORNI KONJ - Roker!
LEZI LEBE DA TE... - Doktor is back. Čovjek koji što god da napiše ima glavu i rep!
BEERLOVER - Jes da je mlad, ali zna, hoće i može. Popit. Recenzije piva a la carte!
MAXTURBATOR - Turbopervertit!!!
ZRINSKO PISMO - Zna se ko je u Kulturu išo!!!
PERO PANONSKI - Mladić koji obećava
POKOJNI TOZA - Poznati kantautor lakih nota
FRKACHU - Moj osobni bowling trener
TAJPVRAJTER - Pivopija i pisac
GURWOMAN - Recenzira pive, putuje i kuha po svojim receptima. Ideal!
DIDA 99 - Klopica, cugica, putovanja, koncerti... Hedonist
ATHENA AIR - Iako je zrak iznad Atene - smog, ova koka je dokaz da su Riječanke najbolje cure u Rvata!
NEMETZ - Istomišljenik, placeni ubojica (s placa)!!!
STRIPTIIIIIZ - Liftboy odlijepio i crta stripove!
MOSOR - eto, tako ja vidim posljedice pozara na Kornatima. Sjajan tekst!
BEGIZMI - da sam iz Splita, da se nisam šišo i da znam svirat, mislim da bi se družio s čovjekom!
BRAK, SEKS... - četri kuta kuće, luster i još štošta!

ARHIVA
dnevnik 1 - Prije poroda...
dnevnik 10 - Dan De
dnevnik 20 - Rodija se sin!
dnevnik 30 - I mi bi spavali
dnevnik 40 - Zašto plače?
dnevnik 50 - Prvi zub!

CRO TRASH ENCIKLOPEDIJA!
Svezak 1: A - B
Svezak 2: C - D
Svezak 3: E - F
Svezak 4: G - H
Svezak 5: I - J
Svezak 6: K - L
Svezak 7: M - N
Svezak 8: O - P
Svezak 9: R - S
Svezak 10: Š - T