< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Čušpajz mog života


subota, 20.11.2010.

Osjećate se kao tutlek u internetskim izrazima?

Nemate frke, predstavljam vam stranicu presented by almighty Google koja će vam objasniti osnove i to na vrlo jednostavan način. A i dobro je znati što napraviti ako vam kamion pregazi računalo.

20 thngs


Nemate pojma što je HTML5 u koejm je izrađena "knjižica" koja vam objašnjava ostale stvari? Nemate najmanju ideju što je DNS? Zbunjuje vas css? Mislite da će te se najesti od cookiesa? Pokušavate zatvoriti open source?

Nema više tog problema zahvaljujući 20 things I learned about browsers and web gdje sam i ja kao internetski hipster prosvjetlio nekoliko stvari. Ako već vama ne koristi, uvijek znate nekoga u blizini kome bi ste to mogli prosljediti, ne?

Pozdravno, Ribac



- 13:00 - Drekni nježno (1) - Tiskaj za WC - Zapamti to


subota, 06.11.2010.

Ladies and Gentleman, and now Lady fuckin' Gaga

Možda jest zvijezda koja gori i gori i pregoriti će brzo, a možda i nije. Sve u svemu, Hrvatska čiji je izgovor dotična usavršila i ponovila ne jednom, dobila produkcijski stage spektakl koji do sada nije napravila ni Beyonce, ni U2 ni itko prije.

gaga


Ruku na srce, dogodio se jedan produkcijski gaf, no tome mislim da je ipak kriva 'naša' strana. Naime u jednom trenu je Gagi u ruke dospjela jedna zastava, no bilo je očito da nije Hrvatska, već - Slovenska! Halo Dežela, javite se, pjeva se Telephone, dignite slušalicu! No, nema veze, oko sebe sam na koncertu čuo i Engleski i Talijanski, pa idemo previdjeti tu grešku i praviti se da političke konotacije na ovim prostorima ne postoje. Tko gleda zastavu u ovoj bizarnoj predstavi gdje je bitan uglavnom seks.

Nakon Semi Precious Weponsa koji su nas zagrijavali kojih pola sata idućih... ne znam koliko vremena smo proveli čekajući zvijezdu večeri, lagano pizdeći. Napokon kad se digao zastor pitali smo se gdje je onih 70 tona opreme, jer ono što smo vidjeli definitivno nije toliko težilo. Međutim kako je koncert išao tako su na svjetlo dana izlazile ne samo kreacije koje je nosila Gaga i njena svita, već i sam e promjene pozornice i to 4 puta ako ne računamo predgrupu.

Potres koji su seizmolozi predviđali da će se možda dogoditi nije se dogodio, a da jest hrvatska gay populacija bi bila desetkovana. Arena se nije urušila čak ni nakon urlika kada je posvetila Boys, Boys, Boys svim gay klincima u državi. Prvi put i za takvo nešto. Cijeli stav, turneja i ostalo postavljeno oko toga da se Mala Čudovišta (što je također uspjela izgovoriti!) osjećaju manje ružno, usamljeno, izolirano i ne cijenjeno. Iako u nekom trenu sve to počinje zvučati kao self-help knjiga, ipak postoji onaj dio iskrenosti koji se vidio da je i Gaga prolazila kroz isto sranje i svojim primjerom pokazuje kako ne morate biti luzeri čitavog života. Pala je i pokoja suza koju smo svi vidjeli na monitorima.

Akustična izvedba Speechelss nas je i takvima ostavila, kontakt sa publikom je bio odličan, bilo je i bacanja u publiku, seks je curio na sve strane a na zadnjoj pjesmi, Bad Romnce, pokazalo se da smo nacija koja previše glorificira nogomet, što je u tom trenu bilo zapravo jako korisno pa se čuo navijački "OoooOOOOoooo!". I citiram "I don't fucking lip-sync!" i zbilja zvuči kao na albumu, što je meni dovoljni dokaz da netko nije samo glazbena zvijezda već i radnik. Pa, iako nije u istoj kategoriji kao i kolegica iz Telefona, moram reći da su joj glasovne sposobnosti sve samo ne male. Iako je bizaran show pa i sam naslov obožavatelja čudan, sama sebe u svojem manifestu naziva samo dvorskom ludom i u svom naumu je uspjela jer je zabavila publiku koja nije gubila energije ni glasa. Došla je i otišla kao senjska bura. Plus izgleda da ni mi nismo ostavili nju ravnodušnom.

Pozdravno, Ribac



- 11:30 - Drekni nježno (17) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>