Riječanka&svijet

18.05.2005., srijeda


Kiša, grrrrr...
E, pa stvarno već mi je dosta ove kišurine!
Jutros kada sam morala otići do grada i kod bankarice a zatim kod bilježnika, cijelo sam vrijeme gledala u nebo. Imala sam sreće, čak se na kraju razvedrilo pa sam popila kavu na terasi Filodrammatice ili Hemingwaya, kako ga tko nazivao.
Popodne sam prije odlaska u Opatiju skočila na Poštu 2 dignuti novu Amex karticu koja mi je stigla poštom (već sam se poveselila kada sam vidjela na žutu papiriću obavijest da mi je stiglo vrijednosno pismo, pomislila sam da me stiglo neko neočekivano nasljedstvo…je, kako da ne!), onako svečano uparađena, u bijelim otvorenim cipelicama i mrežastim čarapama…kada sam izašla iz Pošte, dočekala me kiša…najprije sam zagazila u mlaku (po njima je Mlaka dobila ime, uvjerena sam) veličine vaterpolo igrališta. No, tijekom vožnje se vrijeme smirilo, čak se opet pokazalo sunce.

Naravno, trebam li spomenuti da sam auto parkirala daleko od Adriatica, skoro u Ičićima, grrrrr…
Kada je završilo svečano otvorenje i koncert klape “Fortunal”, prešli smo u casino na 4.kat gdje je trebao na terasi biti domjenak…priroda je opet pokazala da ima savršeni smisao za tajming : počelo je grmjeti, sijevati i padati kao iz kabla! Pa smo se svi nagurali unutra. Sva je sreća da nisi bili nazočni svi koji su trebali…ionako su kapešanti, pohana grdobina, hrenovčice i biftek planuli dok si rekao keks!
Međutim, ove godine, za razliku od prethodnih, gotovo nitko nije pio alkohol. “0,0” čini čuda! Većina mojih kolega, a i ja, ispijali smo sokove od jabuke i mineralnu vodu.

Druženje je bilo OK, ali i tome je došao kraj…eeee, treba se vratiti do auta! A kiša nije pokazivala ni najmanju namjeru da prestane. Nakon desetak minuta gledanja u nebo, nije mi preostalo nego krenuti… cipele su još dobro prošle, jer sam nastojala izbjegavati lokve, ali sam se svejedno smočila do gole kože! Kada sam došla kući, jaknu sam mogla ocijediti, a čudo na glavi nije ni sličilo kosi...

Sutra počinje radni dio, u 9 sati, a u 12 je video prijenos iz KBC-a laparoskopske operacije ventralne kile, koju radi gost iz Italije, dr.Giusto Pignata (da se usput malo pohvalim, upoznala sam se sa njim i suprugom, pozvao me da dođem u Monfalcone malo kod njih na kliniku!).
A za popodne je predviđen izlet brodom po Kvarneru…baš me zanima da li će kiša do tada prestati!





- 23:59 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>