Riječanka&svijet

25.12.2004., subota


Božićni postfestum
Evo me opet ovdje! Još jednom, sretan Božić svima! Kada već nije bijeli, barem kod mene..ovdje je udrila južina i pada kiša cijeli dan..nadam se da je u svim drugim aspektima prekrasan i poseban.
Jučer nakon posla bila sam kod mame na ručku i ostala do maloprije…
Poslije ručka odnijela sam neke sitne poklončiće (kavu, bombonijere, bocu pića, pannettone, kako kome) nekolicini maminih susjeda koji znaju navratiti kod nje i koji me znaju od malih nogu…pa sam se kod svakog morala barem malo zadržati i nešto popiti. Tako da je bilo već gotovo vrijeme večere kada sam se u blago nacvrckanom stanju prihvatila kićenja bora. Što je moja mama adekvatno prokomentirala (poštediti ću vas citiranja). Rezultat je nadmašio moja očekivanja, a nisam čak ni jednu kuglicu razbila! Pritom sam održavala nivo opijenosti pijuckanjem šampanjca, no smokve su mi prisjele, jer mi se sjemenka zaglavila između dva zuba pa je ni upornim “končarenjem” nisam uspjela iščupati…kasnije ju je valjda isplavio šampanjac, jer je u jednom trenu više nisam osjećala, hehehe.
Odlučile smo ne ići na polnoćku jer je mama nešto prehlađena, curi joj nos i kašlje, ništa strašnoga. Pa sam se ja prihvatila slanja SMS čestitki mojim prijateljima i znancima. No, nisam ni ja ostala prikraćena “čestitanja”… o, ne! Nazvao me gospodin Bivši, da se pohvali kako je našao novog komada. Novog bivšeg komada…radi se o gospođi odvjetnici sa kojom je nešto muljao prije mene, i o kojoj se vrlo nelijepo izjašnjavao. Ali, dotična dama živi u njegovom gradu, našla se pri ruci, a on je našao za shodno da me izvijesti kako mu je krasno, lijepo, kako je sretan i zadovoljan. Ma fino, puno mu sreće želim…Nije postigao cilj ako mu je namjera bila učiniti me ljubomornom…gdje nema ljubavi nema ni ljubomore, a ni zavidnom – pa gdje ću se ja uspoređivati sa jednom damom odvjetnicom, ja sam obični državni šljaker koji radi prljav posao, hehehe. Ono što mu je uspjelo je da se osjećam malo luzerski – ja, naime nisam bila u stanju tako brzo si organizirati novi život kao on, a i ponovno me podsjetio na onu staru foru, koja kaže..sa bivšom ljubavi ne možeš ostati prijatelj…ma koliko ja uvijek tvrdila i ponašala se suprotno.
Anyway..ubrzo nakon telefonskog poziva došla je mamina prijateljica sa kolačima (zvana Carla del Ponte, jer joj sliči po frizuri i cvikerima), pala je nova boca Freixeneta…pa još jedna….u ponoć sam dobila poklon : prekrasne starinske vintage srebrne naušnice sa velikim cirkonima!
Prespavala sam u svom starom, dragom krevetu…i spavala tako dobro, kako nisam danima. Cijelo jutro su tiho zvrckale SMS poruke, stizale su čestitke..a oko 10 sati počeli pozivi nekih mojih dragih prijatelja. Čak je ponovno nazvao mr.Bivši…čemu, da mi je znati? Možda da provjeri da li još ronim suze ili sam se možda ubila? Razgovor je bio otkriće i za mene…prvi puta mogu razgovarati sa njime kao da pričam sa nekim površnim poslovnim suradnikom kome ni ne pamtim facu…I to me učinilo jako sretnom!
Ustala sam, mama je skuhala kavu i onda smo počele spremati ručak. Uz nadjevenu puricu, napravile smo tagliatelle verdi začinjene sokom od pečenja u kojeg sam umutila žlicu punomasnog (fuck calories, hehehe) kiselog vrhnja i ribanim parmezanom te salatu putaricu sa finim domaćim korčulanskim maslinovim uljem, kojeg je mami donijela prijateljica Korčulanka i kakvog obično teško nađeš na tržištu. Uz ručak smo pile rosé mix umaškog vinara Danila Kraljevića, berba 2001.godine… laganog voćnog okusa i pitkog, no “prevarantskog”(11,5 % alkohola), pa sam se trijeznila nakon njega kavom.
Mami navečer dolaze prijatelji, a ja sam otišla kući. Na vratima me dočekao Silky, pa smo se izljubili i čestitali si Božić, ja sam mu otvorila Gourmet Gold konzervu sa puretinom u želatini (jučer je dobio lososa)… iako je mačak, tko je rekao da i on ne slavi Božić!
Čula sam se sa prijateljicom V.čiji je muž na brodu. Planira nekakvu feštu za doček, pa me pozvala. Možda i odem…
Silky se povukao u moju sobu i hrče nasred kreveta. Idem mu se i ja malo pridružiti…
Bio je ovo lijep Božić...

Hvala svima na lijepim Božićnim željama!


- 23:37 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>