Return of ALTEREGO

subota, 24.12.2011.

Čestitka!

24.12.2011. u 16:27 • 0 KomentaraPrint#

petak, 23.12.2011.

Otvorena izložba fotografija STRAIGHT TO R'N'R

Sinoć je u prepunom Caffe-klubu "Rocknroller" u Zagrebu otvorena prodajna izložba rock fotografija svjetskih glazbenih zvijezda s potpisima jednih od naistaknutijih hrvatskih autora, fotografa Anastazije Vržine (mene to jest he he) i Željka Jelenskog.

Uvodne riječi izgovorili su istinski poznavaoci fotografske i glazbene umjetnosti: Željko Marciuš, viši kustos Moderne Galerije u Zagrebu, te Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar, novinar i pisac. U potpuno opuštenoj, pravoj rockerskoj atmosferi, posjetitelji su uživali u 18 konceptualnih setova od po dvije fotografije u jednoj, velikog formata 50 x 70 cm, koje su prikazivale dva viđenja istog izvođača s istog koncerta: "...ekspresivna akromatska elegancija Željka Jelenskog u crno-bijeloj tehnici, te obojena svjetlosna senzacija Anastazije Vržine u koloru..." - prema riječima Željka Marciuša.

"Izvještavati kao rock kritičar s glazbenih događanja nerijetko je zahtjevan posao. Ali još je teži onaj koncertnog fotografa koji ima na raspolaganju tek snimanje tijekom dvije-tri pjesme, a nekad i tako malo kao što je ukupno 90 sekundi. U slučaju ove izložbe odličan je koncept sa setovima od po dvije slike istog događaja, koji ne otkrivaju samo paralelne fotografske svjetove Vržine i Jelenskog, nego govore barem dvije tisuće rijeći… " - Hrvoje Horvat

U igri pogađanja troje je sretnika osvojilo vrijedne nagrade: kalendare "Straight to r'n'r 2012" i "Jazz me up by Jelenski", godišnju pretplatu na fotografski časopis FotoMag, te kao glavnu nagradu, set fotografija Richia Sambore, gitarista, pjevača i skladatelja rock velikana Bon Jovija kojeg smo ovog lipnja imali prilike slušati na Maksimiru.

Predstavili smo također i svoj art-rock kalendar za 2012. "Straight to r'n'r", kojeg možete pregledati na: http://dl.dropbox.com/u/51982954/Straight%20to%20R%27n%27Roll%20Kalendar_2012.pdf , te nabaviti kod autora za CIGLIH 50 kuna!!

















23.12.2011. u 22:23 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 20.12.2011.

STRAIGHT TO R'N'R


22. PROSINCA OD 19.30 SATI U CAFFE-U "ROCK N ROLLER" U PERADOVIĆEVOJ 26 U ZAGREBU
NA UZBUDLJIVO PUTOVANJE "STRAIGHT TO R'N'R" ILI "OBJEKTIVOM U ROCK'N'ROLL"
POVEST ĆEMO VAS FOTGRAFI ŽELJKO JELENSKI I MOJA MALENKOST, ANASTAZIJA VRŽINA
JOŠ JE SAMO ČETRI DANA OSTALO DO OTVORENJA ZAJEDNIČKE KONCEPTUALNE IZLOŽBE ROCK FOTOGRAFIJA NAJVEĆIH IH SVJETSKIH ZVIJEZDA - IZLOŽBU ĆE OTVORITI DVA EMINENTNA GOSTA: ŽELJKO MARCIUŠ, VIŠI KUSTOS MODERNE GALERIJE U ZAGREBU I HRVOJE HORVAT, GLAZBENI KRITIČAR I NOVINAR.


Dvoje od najistaknutijih predstavnika vrhunske umjetničke koncertne fotografije Žac i ja (baš smo skromni jel da?) u četvrtak, 22.12. u 19.30 sati ćemo javnosti predstaviti konceptualnu izložbu rock fotografija "Straight to R'n'R" u kojoj će prikazati izvođače s jednog koncerta u "...stereo fotografijama zajedničkog ugođaja 'Crno bijelo u boji'...", kako se o izložbi izrazio Željko Marciuš. Tako će autori prikazat svatko svoje viđenje istog izvođača u akciji na istom koncertu, svatko će izbaciti svoje adute po kojima su do sada i najjviše prepoznati: moje su slike u koloru, a Žacove crno-bijele. Na izložbi ćemo pokazati preko 15 setova svjetskih izvođača uz nekolicinu rasparenih setova "s različitih koncerata različitih izvođača" koje ćemo upariti prema vlastitom glazbeno-fotografskom ritmu i time malo "začiniti" izložbu, obzirom da Crvene Ljute Ćili Paprićice dolaze tek u ljeto iduće godine. Galeriju pogledajte niže.

Nismo slučajno smislili izložbu pred blagdane - "Straight to R'n'R" je naravno prodajna: po blagdanskim (super)promotivnim cijenama (do 31.12.!) moći će se kupiti izloženi setovi po cijeni od samo 900 kn (dvije nevjerojatnoj cijeni od samo 900 kn, a koji će svima vama, zaljubljenicima u glazbu i fotografiju biti izvrstan blagdanski dar pod bor (može i sebi ili drugima, nama je sve super!).

Naravno da vas u ROCK N ROLLERU očekuje i dobra glazba (do 01 sat Retrospective aArt Mix by DJ Filippo Lippi) i igra s vrijednim nagradama. Pa zar nismo u najveselijem razdoblju godine? Ulaz je naravno slobodan, a šank željan društva.

Veselimo se vašem dolasku! (i ....ponesite novčanike za shopping:-)) ...

20.12.2011. u 07:52 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.12.2011.

INTERVIEW: 2 CELLOS



Razgovarali: Stjepan Hauser, Luka Sulić, Anastazija Vržina

Svjetska senzacija, naša dva mlada vrsna violončelista Stjepan Hauser i Luka Sulić, pod nazivom "2 Cellos", javili su nam se iz Sydneya gdje su trenutno na turneji s velikim Eltonom Johnom, puni utisaka o tome kako im se promijenio život klasičara, no i puni entuzijazma i energije ne samo za svoju karijeru, već i za glazbu u cjelini te promicanje glazbene različitosti i približavanje jednog klasičnog instrumenta mladim naraštajima. O svemu tome, njihovom debi albumu "2Cellos" te predstojećem prvom samostalnom koncertu u Lisinskome 21.12. detaljno smo s "guštom" porazgovarali, u čemu je prednjačio Stjepan.

Nedavno je objavljeno da će se sir Elton John brinuti za nastavak vaše karijere, točnije da vas je preuzeo njegov management. Da li ste očekivali takvo što?

- Tako je, prešli smo u njegov management, a na tome je inzistirao sam Elton John. Znali smo od samog početka turneje da je to moguća opcija za budućnost i da bi bilo sjajno za nas biti dio toga managmenta. Ono što nismo znali je to da su Elton i njegov managment bili spremni sporazumnim postupkom prekinuti naš ugovor s dotadašnjim managmentom i započeti proces prijelaska u njihov. Bilo je tu dosta komplikacija, ali se sve riješilo kroz nekoliko tjedana.

Više ste puta spomenuli vaše oduševljenje Eltonom i način kako vas je prihvatio on i cijela ekipa. Ispričajte nam nešto o tome.

- Često se družimo i uvijek je zanimljivo i zabavno pričati s njim. Ima jedan vrlo spečifican smisao za humor u kojem uživamo. Zanimljivo je to kako je postala najnormalnija stvar i gotovo svakodnevnica vidjeti neke ful poznate "celebritije" kako se motaju u backstage-u ili na nekom after partyju i slično. Elton je divan, primjerice nakon što je čuo našu verziju "With or Without You" odmah je nazvao Bona kako bi mu prenio oduševljenje! Od njega smo saznali i da Celine Dion na svom showu u Vegasu ima troje čelista koji sviraju našu verziju "Smooth Criminala" u sredini njenog showa. Sve prati, sve zna, uvijek je up-do-date!

Kako izgledaju vaši nastupi na turneji, vi ste tzv. predgrupa ali se pojavljujete i tijekom njegovog koncerta, zar ne?

- Tako je, otvaramo njegove koncerte s našim setom, a odmah nakon toga nastavljamo svirati s njim njegove najveće hitove poput "Saturday Night is Alrigght for Figthing", "I'm Still Standing", "Levon", "Madman Across the Water", "Tiny Dancer", "Philadelphia Freedom", "Take me to the Pilot", "Don't Let The Sun Go Down On Me", "Are You Ready For Love"... u kojima već postoji prepoznatljivi signature part (napisane dionice op.a.) za gudače pa mi to izvodimo na čelima a uz to dodajemo i naše ideje. U pjesmama poput "Sorry Seems to be the Hardest Word" i "Your Song" čelo se izvanredno uklapa - tu su samo Elton, klavir i naša čela, pa sve zvuči veoma romantično i intimno, a čelo daje jednu novu dimenziju tim pjesmama.

Luka, priča kako vam je njegov telefonski poziv promijenio život već je postala legendarna - no da možeš birati osobu iza toga poziva, da li bi to i dalje bio Elton?

- Elton je stvarno jedna od posljednjih živućih legenda i nije nam se moglo bolje desiti! Osim što je veliki umjetnik, on je i veliki čovjek, toliko velikodušan i pun podrške te nam bezuvjetno i neprestano pomaže u karijeri. Od svih velikih i poznatih glazbenika, rijetki su oni koji su spremni pomoći drugima u karijeri u tolikoj mjeri i biti tako humanitarno nastrojeni prema životu i svijetu.

Obojica ste sjajni studenti - bili ili još jeste?

- Luka: Obojica smo završili studije. Kada se sve ovo počelo događati ja sam tek došao u London na postdiplomski studij na Royal Academy of Music i trebao ostati tamo još dvije godine međutim sve se počelo odvijati takvom munjevitom brzinom da su mi s Akademije izašli u susret i sve što sam trebao pozavršavao sam u par mjeseci!
- Stjepan: U tom smo periodu snimali naš CD, Luka je još uz to pobijedio na dva velika natjecanja, ja sam snimio još dva albuma s Urbanom i s Oliverom - bilo je pravo kaotično razdoblje koje još uvijek nije stalo.



Sada ste neočekivano ubačeni u "entertainment" svijet - koliko će vas sve ovo odvući od klasike?

- Klasika će uvijek biti dio nas, ono od čega smo potekli, baza svega. Sviramo klasiku od najranijeg djetinjstva te znamo gotovo sav repertoar. Isto tako na našim koncertima uvijek uvrstimo i klasiku budući da želimo educirati ljude i približiti je ljudima. Svirajući druge vrste glazbe, horizonti nam se proširuju a time automatski i klasiku sviramo na jedan nov, svjež način, što je dobro jer da smo ostali samo u klasici postoji opasnost ulaska u rutinu - svirajući klasična djela bez mnogo značenja i ekspresije. Ali, koju god glazbu svirate najvažnija je poruka određenog djela... ono što prenosite ljudima preko tog djela, emocije, značenje, atmosfera koju stvarate, naboj, energija... Glazba je univerzalna i što pružate ljudima preko nje je osnova svega.

Na koncertu za Japan u Lisinskome nastupili ste još s jednom našom poznatom svjetskom zvijezdom - Maksimom Mrvicom, koji sada ipak najčešće izvodi crossover - da li postoji strah da će se to dogoditi i vama?

- Mi sviramo samo onu glazbu koju volimo zato smo i započeli ovaj projekt. Nismo se osjećali skroz ispunjenim svirati samo klasiku budući da volimo i druge vrste glazbe. Isto tako, u klasici su note koje tamo stoje tisućama godina i ne smije ih se mjenjati a ovdje možemo otkrivati nove mogućnosti instrumenta, razvijati i koristiti tehnike koje se nikad ne koriste u klasici, eksperimentirati, improvizirati, raditi revoluciju za instrument... sada se osjećamo skroz ispunjeni jer iskorištavamo naš instrument do maksimuma, svu svoju kreativnost, maštu, adrenalin, energiju, mladost i ludost! Isto tako nam je drago da sada, svirajući na velikim stadionima, imamo priliku približiti ovaj predivan instrument tisućama ljudi koji prije nisu znali mogućnosti čela, te inspirirati mnoge mlade naraštaje da počnu svirat čelo i slusati dobru glazbu.

Stjepane, ti si surađivao i s dva naša velika imena, Oliverom i Urbanom. Jesi li njih dvojicu poznavao otprije ili su suradnje inicirane nedavno?

- S Urbanom i Oliverom sam se poznavao davno prije nego je sav ovaj kaos s Lukom započeo. S Urbanom sam nastupio na VIP Božićnom koncertu prije nekoliko godina i tamo se rodila ideja za zajedničkim albumom. Olivera znam još duže, s njim sam nastupio kao gost na njegovom koncertu u Royal Abert Hallu u Londonu, a nakon toga i gostovao na njegovom posljednjem studijskom albumu "Samo da je tu".

Radi čega si se odlučio za te suradnje? Album s Oliverom je od mene u recenziji dobio čistu peticu...

- Uvijek mi je bio san snimiti album s Oliverom budući da je on bio heroj moje mladosti! Oliverov glas i ekspresija stvaraju jedan izuzetno romantičan, intiman i magičan ugođaj koji slušatelja dira direktno u dušu. I čelo kao instrument ima upravo takve kvalitete i oduvijek sam imao viziju i veliku želju ostvariti idealnu zvučnu i emotivnu sliku - samo Oliver, njegov klavir i čelo! Boja zvuka violončela daje jednu novu dimenziju i ugođaj njegovim pjesmama i diže ih na jednu novu, umjetničku razinu kakvoj je Oliver uvijek pripadao. On je za mene uvijek bio veliki umjetnik, nikad ga nisam svrstavao u tzv. "estradu" i smatrao ga zabavnim pjevačem.

Luka, imaš li i ti ovako nešto u planu?

- Ja planiram svirati puno klasičnih koncerata uz razne orkestre, te snimiti albume klasične glazbe.

Kako ste vas dvojica uopće došli na ideju o suradnji na ovakvom crossover projektu kao što je 2cellos?
Više je razloga za to: kao prvo čelo zaista ima bezbrojne mogućnosti, htjeli smo iskoristiti i pokazati ljudima sve mogućnosti instrumenta i revolucionarizirati tehniku sviranja... Zatim smo htjeli atraktivnim pristupom sviranja privući što veći broj mladih čelu, i naravno, i mi sami smo mladi, puni adrenalina i energije za cijeli stadion, nismo htjeli samo svirati u malim dvoranama za bakice, iako i to ima svoje čari.



Jeste li se prije dobro poznavali? Naime, album pokriva pjesme poprilično širokog spektra žanrova, a to se ne usaglašava preko noći a da istovremeno ispadne ona kemija koja se osjeća u svakoj od pjesama na albumu. Čini se da imate slični, vrlo široki, glazbeni ukus (van klasike)?

- Luka i ja se znamo već dugi niz godina, čak su nas svi smatrali najvećom konkurencijom ali čim smo udružili snage, sve je eksplodiralo! Pjesme koje smo izabrali su one koje nama nešto znače, za koje smo vezani, koje volimo slušati, ali naravno, morale su pasati uz čelo.

Iako je neizbježno spomenuti "Smooth Criminal" jer jer sigurno najatraktivnija od pjesma i savršeno odabrana kao prva, jeste li zaista nju prvo napravili?

- "Smooth Criminal" je prva stvar uopće što smo Luka i ja ikada napravili. Smislili smo aranžman u nekoliko minuta preko Skypea, otišli u studij u Kastav blizu Rijeke, snimili je u nekoliko sati, za par dana snimili i spot u Puli i naš se život zauvijek promijenio preko noći! Sve se dogodilo munjevitom brzinom.

Spot je vrhunski i efektno napravljen. Jeste li prije nego što je snimljen već imali podršku izdavača ili je on napravljen u vašem privatnom aranžmanu?

- Sony nas je, kao i sve druge diskografske kuće, kontaktirao tek kada su vidjeli spot na YouTube-u. On je napravljen u našem privatnom aranžmanu uz veliku pomoć Kristijana Burlovića koji nam je izašao u susret i za smiješno male pare napravio vrhunski spot koji nam je promijenio život.

Osvrt na album: iako se u recenzijama posebno ne ističe - mislim da ste sjajan posao napravili na pjesmi koja jedina ima najjaču bazu klasike od sviju na albumu "The Resistance" od Muse-a. Da li je lakše obraditi pjesme koje nemaju tu bazu ili one kojima je ta baza jača?

- Zapravo sve zavisi od melodije. Ako je pjesma melodiozna i ima lijepu melodijsku liniju postoji velika mogućnost da će pasat na čelu budući da je čelo pjevan instrument najbliži ljudskom glasu. Ako pjesma nema melodiju, mora imati prepoznatljivu ritmičku figuru, poput "Smooth Criminala". Čelo ima veliku snagu tako da takve ritmičke i energične figure sjajno pašu.

Album ste sami producirali, što je bio vrlo hrabar potez. Kako ste se odlučili na takvo što? Nije li bilo sigurnije odabrati nekog poznatijeg, iskusnijeg producenta?

- "Smooth Criminal" smo napravili potpuno sami. Imali smo jasnu viziju kakav zvuk i naboj želimo postići iz samo dva instrumenta. Pa smo tako željeli napraviti i cijeli album. Ovakav projekt nije uobičajena praksa, tako da baš niti nema producenata koji imaju iskustva postizati zvuk cijelog benda na samo dva instrumenta. Ali nama su uvelike pomogli Miro Vidovic i Filip Vidović iz Morris Studia u snimanju i pronalaženju najboljeg zvuka.

Koji su vaši favoriti u klasici?

- Svaki period ima svoje velikane tako da ih je teško izdvajati. Ali u grubo: iz baroka tu je naravno Bach, iz klaike Beethoven i Mozart, iz romantike Tchaikovsky, Brahms, Schumann, Schubert... iz 20. stoljeća Shostakovich, Prokofiev... isto tako mi podjednako uživamo svirajući sve stilove, da li je to Boccherini sonata, Dvorak koncert ili Schnittke sonata, iako su skroz drugačiji - sve sviramo s jednakom strašću i ljubavlju.

Obojica imate impresivne karijere u klasici (a tako mladi :-)... Od svih uspjeha koji se nižu u vašim biografijama, koji su vam trenuci najdraži/najznačajniji?

- Luka: Pobjeda na jednom od najprestižnijih natjecanja violončela u svijetu a to je Lutoslawski natjecanje u Varšavi, te pobjeda na New Talent natjecanju u Bratislavi, a to je poput Eurovizije u klasičnom svijetu.
- Stjepan: Ja sam također osvojio brojne nagrade, a od nastupa najviše odskaču oni za Princa Charlesa u Buckingham i St James's Palace, te nastup za Rostropovicha u Pallazzo Vecchio u Firenci.

Osim što trenutno živite "on the road" gdje vas dvojica zapravo živite?

- Istina, mi stvarno nigdje ne živimo. Otkad je izašao "Smooth Criminal" bili smo doma sve skupa možda 3 dana. U ovih par mjeseci obišli smo sve kontinente i vidjeli gotovo cijeli svijet! Ali ako se slučajno desi koji slobodni dan, naravno da ćemo otići u Hrvatsku gdje su nam svi najbliži, tako da je pretpostavka da ipak živimo u Hrvatskoj.

Po onome što vidim i čujem, obojica ste veliki zafrkanti, zar ne?

- Oduvijek smo se voljeli zafrkavati na sve moguće račune pa tako i na svoj. Po tom pitanju se ništa nije promijenilo.



Upravo je najavljen vaš koncert i ovdje "doma".

- Imat ćemo naš prvi samostalni koncert u Zagrebu 21. 12. u Lisinskom s početkom u 20 sati. Jedva čekamo da napokon zasviramo za naše ljude u Hrvatskoj!

www.2cellos.com

12.12.2011. u 02:20 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.12.2011.

Koncerti za finiš godine i što nas očekuje iduće


CHRIS REA 16.2. Boćarski dom, Zagreb
Nakon rasprodane europske i UK turneje u 2010., jedan od najistaknutijih britanskih kantautora, Chris Rea, kreće na novu europsku turneju. Turneja promovira objavljivanje Chrisovog novog materijala nakon preko deset godina stanke. Opširno izdanje od tri CD-a i dva DVD-a, “The Santo Spirito Project” uključuje potpuno novi studijski album i dva filma na DVD-u, koje je napisao i režirao Chris. Njegov bogati katalog uključuje takve klasike poput Fool (If You Think It’s Over), On The Beach, Let’s Dance, Josephine, Stainsby Girls, Road To Hell, Julia. Kapacitet koncerta je ograničen na 2000 ulaznica, radi sjedećih mjesta. Ulaznice dostupne u sustavu Eventim.



BRUCE SPRINGSTEEN & THE E STREET BAND, europska turneja
7.6. Stadio Meaza, Milano, 10.6. Stadio Francesco, Firenca, 11.6. Stadio Trieste, Trst, 11.7. Synotip Arena, Prag, 12.7. Ernst Happel Stadium, Beč
Ovo su samo neki od koncerata na koje možete otići na veličanstveni rock'n'roll doživljaj najvećeg živućeg rockera, s obzirom da na žalost Zagreb ipak neće ugostiti Brucea Springsteena iako smo se svi tome nadali i očekivali. No srećom dosta je koncerata u okolici. A dok se pripremate na jedan od koncerata kupite knjigu "Dva srca" Davea Marsha u izdanju Menarta, Bruceovu izvrsnu biografiju.



RED HOT CHILI PEPPERS HIPODROM ZAGREB, 29.8.2012.
Grammyem nagrađivani i multuplatinasti rock-funky bend RHCP po prvi puta dolaze u naše krajeve. U 2012. nastavljaju svoju turneju, a Zagreb se premijerno našao na listi gradova koje ce posjetiti ovaj megapopularni bend. I ovoga puta hrvatska
ce metropola bit jedini grad u regiji koji ce ugostiti neko veliko ime. Najbliži njihovi koncerti bit će u Pragu i Bukureštu. Od
Nove Godine cijene ulaznica su: stajanje: 350 kn, HOT PIT: 450 kn i sjedenje: 550 kn. Do 31.12. vrijedi rođendanski popust
AdriaEntertainmenta od 10%. U prodaji je 25 000 ulaznica, stoga ne oklijevajte!

01.12.2011. u 17:45 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life