Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Otvorena izložba fotografija STRAIGHT TO R'N'R

Sinoć je u prepunom Caffe-klubu "Rocknroller" u Zagrebu otvorena prodajna izložba rock fotografija svjetskih glazbenih zvijezda s potpisima jednih od naistaknutijih hrvatskih autora, fotografa Anastazije Vržine (mene to jest he he) i Željka Jelenskog.

Uvodne riječi izgovorili su istinski poznavaoci fotografske i glazbene umjetnosti: Željko Marciuš, viši kustos Moderne Galerije u Zagrebu, te Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar, novinar i pisac. U potpuno opuštenoj, pravoj rockerskoj atmosferi, posjetitelji su uživali u 18 konceptualnih setova od po dvije fotografije u jednoj, velikog formata 50 x 70 cm, koje su prikazivale dva viđenja istog izvođača s istog koncerta: "...ekspresivna akromatska elegancija Željka Jelenskog u crno-bijeloj tehnici, te obojena svjetlosna senzacija Anastazije Vržine u koloru..." - prema riječima Željka Marciuša.

"Izvještavati kao rock kritičar s glazbenih događanja nerijetko je zahtjevan posao. Ali još je teži onaj koncertnog fotografa koji ima na raspolaganju tek snimanje tijekom dvije-tri pjesme, a nekad i tako malo kao što je ukupno 90 sekundi. U slučaju ove izložbe odličan je koncept sa setovima od po dvije slike istog događaja, koji ne otkrivaju samo paralelne fotografske svjetove Vržine i Jelenskog, nego govore barem dvije tisuće rijeći… " - Hrvoje Horvat

U igri pogađanja troje je sretnika osvojilo vrijedne nagrade: kalendare "Straight to r'n'r 2012" i "Jazz me up by Jelenski", godišnju pretplatu na fotografski časopis FotoMag, te kao glavnu nagradu, set fotografija Richia Sambore, gitarista, pjevača i skladatelja rock velikana Bon Jovija kojeg smo ovog lipnja imali prilike slušati na Maksimiru.

Predstavili smo također i svoj art-rock kalendar za 2012. "Straight to r'n'r", kojeg možete pregledati na: http://dl.dropbox.com/u/51982954/Straight%20to%20R%27n%27Roll%20Kalendar_2012.pdf , te nabaviti kod autora za CIGLIH 50 kuna!!



















Post je objavljen 23.12.2011. u 22:23 sati.