Mayday of Maylandia

četvrtak, 31.07.2014.

Iz ciklusa "Hrpom spize kontra krize", poglavlje "Lila idila a la ja" olitiga nije sezona kiselih krastavaca, nego borovnica, blogamu olitiga dosta fantaziranja & zvizdekanja o raznoraznim umjetnim umjetnostima, ajmo opasat pregaču, upalit pećnicu i delat

 photo dd4b858d-ec67-4978-bfb4-420cab07dde6_zps3921a862BLOG_zpsnqwq9fbi.jpg
(photo by mayday: torta "Lila idila a la ja", s prigodnim optičkim pomagalom za vesele pesimiste cerek)

Eto
kako i sam naslov
(joj, što volem kad mi je naslov skoro pa dulji od posta, hehe)
kaže
dosta je neradničkog brbljetanja
s fantazmagorijama o kojekakvim dekadentnim & moralnoupitnim umjetnostima belj!!!

Opašimo lijepo pregaču...

 photo 10246737_10203807164448149_8577047426108672723_n_zps8dmvi9zm.jpg
(photo by.....ma neću vam više ponavljat, kvragu - sve sam pofotkala ja i šlus!)

...i ajmo delat!

Napokon i od mene nešto konkretno, zdravo & pravo
nešto što se, bogufala, napokon da i izist njami.

Sve je manje ičeg probavljivog oko nas, ionako rolleyes.

Sezona je borovnica, tih malih nutritivnih bombica
pa izvolite pobrat
(da vas šjor šumar ne uvati, po mogućstvu, jerbo ste naje...je, jeste, ou, je nono)
ili kupit negdje, a onda neka vam je dragi blog na pomoći, kao i vašem takujinu
(za nePrimorce, naročito našeg @pablona koji mi se požalio kako nas južnjake niš ne razumije naughty - novčaniku)

ter se hitimo na izradu tijesta!

'Vako...



pa 'vako...



da bi dobili nešto 'vako nekako...



na što treba nakeljit ljubičiči kremu, pa tuto kompleto izgleda 'vako...



da bi sve, ofkors, nepotrebno zakomplicirali 'vako...



a blogami, za finalni forte fortissimo i 'vako...



Nakon cijele te muke ježeve, strpajte prokletu đavoliju u frižider
zaboravite na nju do idućeg dana
i dignite lipo sve čet'r' u zrak smijeh.

E, al' ne lezi vraže
doći će kad-tad i taj idući dan, suncem obasjan
a vi ćete i dalje dreždit u kuhinji - ako ste pametni, recimo, kao ja lud.

I nema vam druge, kad ste se već mača
oćureć, kolača
laćali
kolač i završite, jelte rolleyes.

Stucite nečuvenu hrpu šlaga i besramno opletite njime po torti, oko torte i uz tortu - i prilikom posluživanja, obavezno!

Mala opservacija vaše Gole kuharice: ovo nije torta za djecu;
preborovničasta im je, preovo, preono
dajte im kutiju "Domaćice" i smartfon i tablet i laptop i tip-top ih sterajte, khm blogmiprosti, u njihovu sobu;

a vi pozovite neko nezahtjevno društvance vaše pameti, dajte im nešto slano za čalabrcnut i fetu ove torte
pa da vidite kako će naglo postat zahtjevni & zahtijevati još i još zubo.

Ni za živu glavu im nemojte priznati da
hm, paaa
mućkanje lila torata a la ja uglavnom rezultira 'vakin fckn' hororiman...



...i pravite se k'o da nikad niš slično niste vidjeli/demolirali/teškom mukom sanirali.

Znam, znam, izgleda kao da sam "Milkinu" kravicu krknula.
A nisam. Još naughty.smokin

Jerbo prvo moram promijenit pločice & popiturat kuhinju, evidentno.
(...ma to ja vama namjerno gadim postupak da ne bih morala još i recept tipkat, hehe...)

Ipak moram tipkat?!

Ma neee znaaam...ah, ako vas baš zanima, napisat ću ga
mada čisto sumnjam da će biti zainteresiranih za pothvat.

Za konzumaciju, eeeheehee, toga bi se već i našlo...
a ča ću vam ja, kad ste daleko, daleeeeko
u nekakovoj, bložemiprosti, virtuali....fino

No, dobro
ako ste stvarno pročitali/pregledali cijeli post, zaslužili ste i adekvatnu kaznu smokin
pa kaže:

TIJESTO

- 125 gr glatkog brašna
- 80 gr maslaca
- 1 žumanjak
(ne hitit bjelanjak, trebat će vam kasnije, pa ćete se tuć po glavi headbang)
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli

Prosijati brašno i pomiješati sve sastojke.
(gadno je, ali snađite se; to je najfuj dio priče, drugo je pisma, brale)
Tijesto, umotano u prozirnu foliju, hladiti najmanje jedan sat u frižideru.
Kalup za torte (s obručem na otvaranje) premazati maslacem, utisnuti tijesto, izbockati ga vilicom i prekriti alu-folijom posipanom suhim grahom(!?).
Peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 celzijevaca (na 180 u onoj s ventilatorom), zatim ukloniti onaj tajanstveni grah(?!) i alu-foliju, te vratiti u pećnicu na još 15 do 20 minuta, dok ne porumeni.
Ohladiti i preliti kremom.

KREMA

- 500 gr svježeg kravljeg sira
- cca 15 žličica (tsp) šećera
- 6 vanilin šećera
- 1 bjelanjak + 1 cijelo jaje (za početnike - ljusku obavezno baciti belj)
- malo limunovog soka i naribane korice
- 500 gr borovnica (napola izgnječenih, ne izmiksanih)
- 1 paketić crvene želatine (može i prozirna, ajd nek vam bude cool)
- 1 dcl soka od borovnice (ili vode, ako ste proklete škr'čine zubo )

Namočiti i zagrijati želatinu u 1 dcl te neke tekućine;
istući bjelanjke;
posebno istući sir, žumanjak, šećer, rastopljenu želatinu i na kraju nježno, nježno, nježnije dodati istučene bjelanjke;
u to umiješati sirote poluizgnjavljene borovnice i preliti preko ohlađenog tijesta.
Čitavu skalameriju staviti u frižider i zaboraviti na nju do idućeg dana eek.

Eh, ali svane i taj nonodugo čekannono dan, pa jopet - ruke na muke!

Treba vam još borovnica, preljeva, šećera i šlaga, ajmo:

PRELJEV s borovnicama

- 250 gr cijelih borovnica
- 1 crveni (ili kakav već nađete) preljev za tortu, pripremljen prema uputama na vrećici; ne fantazirajte i ne pravite se pametni rolleyes.

Posložiti borovnice na kremu i pažljivo ih preliti
a s tim vražjim preljevom, nego čime lud.

Šlagirajte, ukrašavajte, dajte mašti na volju i gostima na pijat cerek.

Još da vam zakantan moju borbenu



i vamos ala playa, evribadi, siti i napiti njami party!!!

- 12:36 - Komentari (60) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>