kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

biti il ne biti

!!Najave koncerata!!
Six Pack
Antenat
St!llness

17.2 Baraka --> Kutina
------------------------------------

Opis bloga:

Reggae,SKA-SKA-punk, dredlocks, rastafari....and all the stuff i love!

About me:

Ime: Petra
Nick: red_queen
Škola: Turistichka,3. raz
Volim: dobru muziku, dobar party,dobru pijanicu,dobar punk cert,dobar pogo, dobru rukometnu tekmu, svoju party ekipu iz kž,bj i kc, FAN, tamno velebitsko,žuju strong,teqilu, b-52, sendvich iz puba...
Ne volim: dvolichnost, neiskrenost, nepravdu, izdaju, narodnjake, ribu i plodove mora....
Slušam: SKA,reggae,SKA-punk, neshto punk-a...a na playlistu ce ugurat i System, Limp Bizkit, Prodigy...
Bavim se: pratim rukomet i odlazim na rukometne tekme Podravke (Koprivnica), spavam, visim na netu, idem na certove, i tak....

ak vas bilo kaj zanima ili neshto treche,evo vam moj icq pa se javite....

icq:277909370




Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Manu Chao

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

dosta za sad....

red's reggae blog

Linkovi
Blog.hr
Odlican reggae blog
Brica
bashment
Blog o SKA, Skinsima and stuff
Medek
Dread Station
P.O.R.O..T.A.
Trip to Zion
reggae reviews-kul site
AresIV
REPORTI S KONCERATA







ACL Tickets









Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com

07.08.2006., ponedjeljak , 13:41
GENTLEMAN - Kraut Reggae

Image and video hosting by TinyPic
17.5. ove godine Gentleman je održao svoj koncert u Beogradu u sklopu njegove turneje MORE CONFIDENCE (EUROPE TOUR 2006)
Evo izvještaja s koncerta:

.There are many kind of people! There are people who eat with You and drink with You! And then they turn You back! You know what we do with those people! WE PUT FIRE ON THEM!!!...
Image and video hosting by TinyPic

Ovo je samo jedan od načina na koji je gospodin Otto Tielman, a.k.a. Gentleman, rođen u Nemačkoj, odrastao na Jamajci, uspostavljao kontakt sa gotovo svakim ko se našao na njegovom koncertu, najavljujući pesmu Rumors. Koncert koji je malo koga mogao da ostavi ravnodušnim održan je u okviru Gentlemanove evropske turneje pod nazivom More Confidience.
Skoro neviđena iskrenost (ili veoma dobra gluma) naterala je sve prisutne da se njišu uz emocijama veoma nabijene roots reggae ili dub deonice, da pokreću donje delove tela uz tvrđe raga momente, skakuću uz ska, ili da skaču do vedrog neba uz najsiroviju, najbuntovniju i najtvrđu pesmu u Gentlemanovom repertoaru Leave us alone. Gubitak glasa na pola koncerta govori u prilog trudu, ali da krenemo od početka.
Image and video hosting by TinyPic

Prvo je pred početak koncerta Markus, menadžer turneje, izašao da najavi ono šta nas očekuje. Nabrajao je pesme na koje su fanovi burno reagovali, dok su na binu stupale Queens Tamika i Mamadi, prateći vokali Far East Band a, grupe koja prati Gentlemana. Nakon izvođenja dve njihove pesme čuo se Gentlemanov glas, ali se njegova figura još nije ukazivala.
Medley uvod, uz miris zelenih ilegalnih supstanci, momentalno je raširio ekstazu. Isto se dešavalo i svaki put kada bi Gentleman uzviknuo Pull Up!, što je bio znak za prekid, pa ponovno izvođenje pesme. Upravo je ovaj reggae soundsystem značajno doprineo da se Gentleman i Far East Band dva puta odazovu na bis.
Kako god, izlazak Gentlemana na binu bio je propraćen burnim aplauzima, urlicima oduševljenja i mnogobrojnim rukama u vazduhu.
Image and video hosting by TinyPic

Tekstovi koji obrađuju standardne reggae teme (loše ljudske osobine, problem ratova, Jah, pobuna, Vavilon, ganjah...) kombinovani sa izuzetno profesionalnim (mada ne toliko angažovanim) sviranjem Far East Banda, te su specifičan vokal Gentlemana te večeri učinili čarobnim za ljubitelje kvalitetne muzike nezavisno od žanra.
Emocije koje su imale raspon od besa do onih vrsta tuge i sreće koje vas navode na plakanje uticale su na fanove verovatno jače nego išta do tada.
Momenat koji je sigurno izazvao najburnije reakcije posetilaca je kada je Gentleman zamenio reč Afrika sa Serbia u pesmi Superior.
Image and video hosting by TinyPic

Vatru koju je Gentleman kasnije održavao i neprekidno rasplamsavao zapalili su svojom veoma zavidnom kolekcijom reggae ploča Trenchtown Rockers Soundsystem (Nemanjah i King Shone). Istu vatru su u klubu Akademija, posle koncerta, polako gasili soundsystemi Natty Strike iz Beograda i Pančeva i Active Rasta Selectors iz Skoplja na oficijelnom afterpartyju.
Image and video hosting by TinyPic

izvještaj sa: http://www.popboks.com





say (3) | print | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.