Facebook

Rebellion T. Runner likes

graVITAcijagraVITAcija
Create your Like Badge

Here with me

07.01.2007., nedjelja

SEKS

U Hrvatskoj se, od školske godine 2006./07., za više razrede osnovnih te za srednje škole uvodi obvezni Zdravstveni odgoj. U javnosti se, osobito u medijima, najviše govori o „spolnom odgoju“ iako predviđeni zdravstveni odgoj obuhvaća i područja kvalitete života, kulture društvene komunikacije te prevencije ovisnosti i nasilničkog ponašanja.... (...). ...je kao najkvalitetnije upravo programe udruge GROZD, za osnovnu i za srednje škole, dok je za srednje škole izdvojen još jedan program.
Program udruge GROZD izradio je stručni tim od 22 autora, od sveučilišnih profesora do praktičara, profesora u školama. ..

...program su vrlo pozitivnim ocijenili te mu pružili potporu predstavnici najvećih vjerskih zajednica (Katoličke Crkve, Srpske pravoslavne Crkve, Reformirane kršćanske kalvinske Crkve i Mešihata islamske zajednice). Sve to govori da nije riječ o nekim isključivo „crkvenim“ odnosno katoličkim stavovima, već o vrijednostima dobrim za svakog čovjeka bez obzira na religijsku pripadnost ili političko uvjerenje. Gdje je nastao problem?

(...)To se moglo i očekivati s obzirom da su ti isti članovi Povjerenstva ujedno suautori jednog drugog programa spolnog odgoja koji je Ministarstvo prošle godine odbilo zbog preliberalnog pristupa. U tom je programu, primjerice, uz izrazito naglašenu homoseksualnu propagandu i radikalizaciju pitanja „spola“ i „roda“ („spol“ je, prema tom programu, određen samo našim spolnim organima dok „rod“ možemo sami birati – npr. „zašto ne reći „Ja sam muškarac s vaginom“?), za jedanaestogodišnju djecu predviđena tema „normalizacije masturbacije“, a za trinaestogodišnju tema „pravo na seksualni užitak“ i vježbanje stavljanja prezervativa na mrkvu ili bananu. Prema njihovom programu brak nije ništa više do li „ograničavanje seksualnosti“.

Potpisujući ovaj apel, svoju potporu mogu iskazati svi punoljetni građani Republike Hrvatske.
Unaprijed svima zahvaljujemo na potpori, a ujedno molimo sve koji to žele da nam pomognu u širenju apela i skupljanju što većeg broja potpisa.

Za sve druge informacije, udrugu GROZD možete kontaktirati i preko mail adrese: info@udruga-grozd.hr


A dat ću vam i adresu na kojoj ćete pronaći obrazac za potpisivanje u kojem izražavate potporu programu GROZD-a, te također možete dati i svoj elektronski potpis potpore. Sve vas koji ste punoljetni pozivam na oboje, a vi koji niste punoljetni, poput mene, ispunite barem ovaj elektronski potpis potpore.

http://www.udruga-grozd.hr/zdravstveni_odgoj/potpisivanje_obrasca_potpore_apelu_udruge_grozd.html

Istu adresu možete pronaći i kao link na desnoj strani bloga, u box-u s linkovima.

BVB

P.S. Naslov je eto takav da privuče vašu pozornost na ovu problematiku, jer da sam napisao naslov tipa: 'Kršenje i tolerancija osnovih prava ljudske osobe u srednjim školama', nitko ga ne bi čitao....

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.