RANT
verb: to speak or shout in a loud, uncontrolled or angry way, often saying confused or foolish things.
noun: a long, angry and confused speech
Cambridge Advanced Learner's Dictonary

INVECTIVE
noun: criticism that is very forceful, unkind and often rude
Cambridge Advanced Learner's Dictionary

DIATRIBE
(Greek 'rubbing through')
It now has the more or less exclusive meaning of a rather violent attack on a person or work, couched in vitriolic language.
The Penguin dictionary of Literary Terms and Literary Theory, 4th edition, J. A. Cuddon, Penguin books, 1999

rant

02.07.2009., četvrtak

Casanovafest ;D

Program Casanovafesta možete pronaći ovdje.

Bookaleta
vodi Večeri erotske književnosti, svake večeri u 20:00 sati u Beach Baru Dionys na Montrakeru. Pa kaže:

ČETVRTAK, 2. srpnja:

PERO KVESIĆ - kada je 1974. objavio pripovijetku Veliki jebači, nije ni slutio kakvu je Pandorinu kutiju otvorio. Po prvi put u hrvatskoj literaturi upotrijebljena je riječ na j, bez tri točkice u sredini, i to ne negdje prikriveno u tekstu, već odmah u naslovu. Kolporteri su prodali dvije tisuće primjeraka Studentskog lista na Trgu Republike u jednom danu. Kasnije je, kao svojevrsnu kaznu, dobio posao u magazinu Erotika, što je bilo jednako kao da se liscu povjeri čuvati kokošje jato. Četrdesetak godina ispisivanja raznoraznih erotskih štiva učinili su od njega pisca kojega tek treba otkriti, a za početak preporučujemo zbirku priča Uspomene urednika erotskog magazina te nedavno objavljeno novo izdanje njegove kultne knjige Uvod u Peru K.

BEKIM SEJRANOVIĆ - rođen je u Brčkom, studirao je i živio u Rijeci, a od 1993. živi u Norveškoj, u Oslu gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti. Priredio je i preveo Antologiju norveške kratke priče Veliki pusti krajolik. Autor je studije Modernizam u romanu Isušena kaljuža Janka Polića Kamova, zbirke kratkih priča Fasung te romana Nigdje, niotkuda. Živi i radi na relaciji Oslo – Hvar. Suptilnom pričom Sandale o slučajnim ljubavnicima s društvenog dna zastupljen je u antologiji domaće erotske proze Libido.hr.

PETAK, 3. srpnja: erotska znanstvena fantastika

BLUDUĆNOST je jedinstveni projekt u hrvatskom izdavaštvu, a i šire, kojeg su pokrenuli urednica Irena Rašeta i nakladnik Darko Macan, pozvavši pisce s razbujale domaće znanstvenofantastične scene da se okušaju i u erotskoj znanstvenoj fantastici. Vrlo kreativni odgovori nadahnutih pisaca objavljeni su u zbirci erotskih SF priča Bludućnost (budućnost bluda, ne?), no projekt tu nije stao, nego se tek zahuktao: erotska fantastika piše se i dalje, ali do novog ukoričenja objavljuje se na blogu bluducnost.blog.hr. Zanimljivo je da je ovaj projekt hrvatskih esefičara uskoro dobio odgovor kod njihovih srpskih kolega, također, u zbirci erotske fantastike naslovljenoj Ugriz strasti (urednik Pavle Zelić). Bludućnost na Casanovafestu predstavljaju Milena Benini i Mihaela Marija Perković.

BILJANA KOSMOGINA - fantastičnim erotskim pričama u kojima važnu ulogu ima propitivanje rodnih identiteta i tjelesnosti, s nabojem političke satire, postala je kraljicom beogradske queer književne scene, a svojim je pričama pobjeđivala i na queer književnim natječajima u Zagrebu. Kaže da je neizmjerno zabavlja kad ju nazivaju prvom srpskom porno spisateljicom ili kraljicom beogradskog asfalta. U književnosti, ali i u atraktivnim performansima s naslovima poput Cosmic Pussy Power, često mijenja identitete i bavi se tabuiziranim temama u rasponu od Erosa do Tanatosa. Svoje je erotske priče sabrala u upravo objavljenoj zbirci F-book.

SUBOTA, 4. srpnja:

DRAGO ORLIĆ – poznati istarski pjesnik, pisac, novinar, satiričar, umjetnik, nakladnik i gastronom, autor više od dvadeset raznorodnih knjiga, svoju literarnu erotomaniju nudi u pregrštima. Dosad je publici na uživanje ponudio u zbirci pjesama Crna mačka (2006.), u zbirci pučkih ljubavnih, erotskih i bludnih pjesama Oj ti mala iz Muntića – Istarski bordel muza (2003.), antologizirao je nevjerojatno bogatu pučku erotsko-poetsku baštinu Istre, a povijesne činjenice nadograđene legendama i predajama o istarskoj epizodi iz života jednog od najpoznatijih ljubavnika u svjetskoj povijesti obradio je u libretu za komedijašku operu Nadbludjeli bludnik ili Casanova u Istri (2007.). Najnovija Orlićeva knjiga, zbirka jako kratkih erotskih priča Casanovina jabuka, objavljuje se i premijerno predstavlja specijalno u povodu prvog Casanovafesta.


A kakav je Casanova suvenir ostavio u Vrsaru davnih dana pročitajte na Digresijama na refule.

- 12:15 - rantaj (0) - nosi doma - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ispušni ventil, moj
Jarci, kažu, ujutro mrze sebe, a popodne cijeli svijet. Zmajevi, pak, rigaju vatru. I Jarčica i Zmajica, ponekad se, eto, naljutim. Krene logično, pravo jarčevski, a ubrzo odleti, poput zmaja, bez obzira na eventualnu gravitaciju argumenata koji letenje ni u teoriji ne dopuštaju. I zato sam ovdje: da mogu rantati preko svake mjere kad me pamet napusti, a vatra ispuni.

You have been warned.

rantalica na gmail.com

copyright © 2005. - 2009. by mmp