Countess Rahkiah de Báksuz

ponedjeljak, 28.11.2005.

mazohistička glupača... KAKO GOD OKRENEŠ!

Jednom davno, u malenoj zemlji na Balkanu, iza sedam gora i sedam mora (je, ovisi odakle gledaš) živjela je naizgled sasvim obična djevojka. Kažem, naizgled, jer je stvarno izgledala obično. Ma zapravo je i bila obična, znate ono, smeđa kosa, zelene oči, visoka, sa škembicom koja nije od pive jer nije voljela pivu, nego više od čokolade, jer joj je to bila droga...
dakle(m), sasvim obična djevojka.

No, jednog dana došao je do nje mali patuljak šiljastih ušiju i rekao joj "dobar dan". On se zbunila jer nikad nije srela malog patuljka šiljastih ušiju koji bi joj rekao dobar dan, do tada se družila samo s malim patuljcima bez šiljastih ušiju. (Ne, ona nije bila Snjeguljica, Snjeguljica je imala crnu kosu. Daj se skoncentriraj).
E sad... što li je taj patuljak šiljastih ušiju, kojeg ćemo od sad zvati Patuljak Šiljastih Ušiju, htio?
Ništa, samo je bio u prolazu a mama ga je naučila da je pristojno pozdravljati starije(ili višlje, jer djevojka je u svakom slučajuu bila višlja, a ne starija od njega). Osim toga, naučio je da je nepristojno spavati za stolom, i da u tramvaju uvijek treba prepustiti mjesto starijima, trudnicama i... još nekome, al to nikako nije mogao zapamtiti.
No, to sad nije bitno.
Pričamo o djevojci, grom te ubiJo!!

Dakle, patuljak je zbunio djevojku i ona je pobjegla u kuću. Tamo je malo gledala Hrvatsku Danas i ugledala u prolazu drugog patuljka, bez šiljastih ušiju koji joj je slomio srce. On je, zapravo, bio normalan čovjek, al je volio glumit patuljka i nije joj vjerojatno namjerno slomio srce, al pošto je ona sad bila nadohvat sreće s ljudskim bićem, pojava patuljka na tv-u joj je digla tlak i ona je shvatila da je glupača.
No, što ćeš, mnogi smo glupi u nekim situacijama.
Neki više, neki manje.
Neki stalno.
Ali, kad uz glupost pomješaš mazohizam i prekomjernu dozu samokritičnosti - eeee, to je već dobitna kombinacija. Mislim da je takva smjesa pred puno miljona godina uzrokovala Veliki prasak.

No, vidi snijeg.
i pamet mi izbija u obliku prištića posred čela.
Ne isplati se bit pametan, jer i djevojka iz priče bila je pametna, al na kraju je ostala samo jedna mala mazohistička glupača... kak je god okreneš!

- 19:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #