RADIO RIVARELA - ISJEČCI IZ PROGRAMA
Ovdje su dijelovi programa Radija Rivarela sa Novigradskog proljeća 2005. Isječci su u Real Media formatu, a izrezani su iz snimke onoga što je išlo van iz odašiljača radija osim clipa br. 1 kojeg ekskluzivno objavljujem samo ovdje na blogu (emitiran je ali se NIJE NAŠAO na finalnoj CD kompilaciji "16 ZA 16 x 2".

1. NOVIGRADSKA RAZGLEDNICA
2. PJESMA O ŽOHARU

Radio Rivarela

29.04.2005., petak

VRATIJA SE ŠIME!

Nije Šime nego Di Džej i nije Abit nego Gigabyte matična ploča ali tu je, radi, radi dobro, radi odlično. Uspio sam spasiti sve osobne podatke, mailove, hrpu Word dokumenata....ma sve. Živio Norton Ghost!
Dobro, nakon ovog šoka koji mi je priredio PC, vraćam se natrag na posao i pokušat ću završiti dnevnik NP-a slijedećih dana. Preslušavajući sinoć jedan dio od onih silnih sati snimljenog programa shvatio sam koliko je radio divan, jedinstven a opet - pomalo opasan medij. Opasan utoliko što su svi razgovori s gostima na Radio Rivareli vođeni uživo. Niti jedan nije bio snimljen ni montiran osim kratke izjave gradonačelnika Novigrada Antea Milosa što je i normalno jer smo prilog radili u kino-dvorani do koje naš "kavez" nije mogao doprijeti. Prema tome, budući da je sve išlo uživo, bile su vrlo čujne i naše i "njihove" greške. Ono što neću nikako (ne bi bilo fer) staviti u kolekciju zvučnih zapisa na ovom blogu je Ronijeva provala kada su ga urednice poslale da obavijesti slušateljstvo o novčaniku koji je izgubljen pa nađen. Zvučalo je to ovako:

Dobili smo obavijest da je pronađen novčanik.....crven, pošaran. Molimo vlasnika da dođe po njega u kostimografsku radionicu. Još jednom ponavljam: novčanik....crven....pošaran....neka se javi u kostimografsku radionicu.

Ili biser kojeg smo u montaži uspjeli izrezati (hvala Bogu, bilo je i montaže) a čiji je autor bila Ema-Barbara:

Znači uspjeli ste shvatiti temu ovogodišnjeg Novigradskog proljeća. Recite mi koliki je vaš internet za slikarsko-scenografsku radionicu?

Zločesti montažeri spojili su na završnoj prezentaciji nespojive dijelove pa je tako bila slijedeća kombinacija:

O...oprostite, moram na WC.
Ne mogu, boli.....jako!
Dobro, ja sam ovdje došao prvi puta i već sam se snašao.
A, ne....ja imam dosta iskustva jer sam tu već treći puta
(danas)
Mislim....sve se može kad se hoće, samo trebaš imati dosta mašte.


I tako, svašta je bilo u montaži. No, montaža je jedno a emitiranje uživo nešto sasvim drugo i upravo u tom su dijelu naši radijaši pokazali znanje, nadarenost i kreativnost. "To ide sada, uživo, popravaka nema, što je otišlo - otišlo je." Moram reći da su se svi snašli podjednako. Iz iskustva znam da nije nimalo lako govoriti uživo pred milijunskim auditorijem putem TV ekrana, pogotovo ako emisija ide uživo i ako puna koncentracija mora trajati oko pola sata. Proljećarcima je bilo nešto lakše ali su se ipak ponijeli vrlo profesionalno i svoju ulogu shvatili ozbiljno iako su znali da sa druge strane radio valova postoji tek nešto više od četiri stotine potencijalnih slušatelja. Nadalje, pokazali su izuzetnu odgovornost u komunikaciji s gostima (osim možda s Jožom ali to je ON kriv) što je također veliki preduvjet za neku kasniju komunikaciju u poslovnim odnosima....no to je već za jednu drugu priču.
Ako ova ekipa i slijedeće godine bude u istom ili proširenom sastavu, bit će zaista zanimljivo pratiti rad radijske radionice, odnosno Radija Rivarele putem radio-prijamnika. Slijedeće ću se godine zaista potruditi pomno pratiti program Radija Rivarele, ako ga bude. Vrijedi slušati.

- 09:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ČEMU SVE OVO?
Radio Rivarela službeni je radio Škole stvaralaštva "Novigradsko proljeće" koja se svake godine održava u istarskom gradiću Novigradu (Cittanova). Radio Rivarela je od prošle 2004. godine po prvi puta uz Internet počeo emitirati i na FM frekventnom području preko odašiljača male snage (300 mW) koji se smatra eksperimentalnim uređajem, koji se kod nas na tržištu može legalno nabaviti i za kojeg nije potrebna dozvola za emitiranje. Radio Rivarela potekao je iz radijske radionice Škole stvaralaštva. To je (vjerojatno) jedini radio na svijetu koji svoj program (za sada) emitira samo 9 dana godišnje. Ovo je javni dnevnik RADIJA RIVARELA.
GLAZBENE ŽELJE....
....i sve ostalo što želite znati o Radio Rivareli ili o Novigradskom proljeću možete 24 sata na dan slati kao upite mailom AKO KLIKNETE MIŠEM OVDJE.


Company logo design
Logo Design