RADIO RIVARELA - ISJEČCI IZ PROGRAMA
Ovdje su dijelovi programa Radija Rivarela sa Novigradskog proljeća 2005. Isječci su u Real Media formatu, a izrezani su iz snimke onoga što je išlo van iz odašiljača radija osim clipa br. 1 kojeg ekskluzivno objavljujem samo ovdje na blogu (emitiran je ali se NIJE NAŠAO na finalnoj CD kompilaciji "16 ZA 16 x 2".

1. NOVIGRADSKA RAZGLEDNICA
2. PJESMA O ŽOHARU

Radio Rivarela

31.03.2005., četvrtak

PROBLEMI S MIKSEROM....

....zato me nema na blogu, ali riješit ćemo to uskoro. Nije tako strašno. Usput, vidim da je vrlo malo onih koji su htjeli u radijsku radionicu. Porazno. Trebamo više marketinga ove godine. Vidiš vidiš....

- 22:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.03.2005., četvrtak

S.O.S. ZA VIDEO RADIONICU

Danas sam iz štaba Video radionice dobio ružne i tužne vijesti. Vrhunska ekipa videaša koja je prošle godine na Novigradskom proljeću ostvarila dva odlična DVD izdanja ukupnog trajanja od preko 3 sata, koja je kamermanirala svake večeri na video-zidu, koja je 4 godine za redom u gotovo nemogućim uvjetima odradila sve što se od njih očekivalo - raspala se. Iako su maestralno odradili sve zadatke koje su si postavili kao cilj, ove godine u Maestralu (kako sada stvari stoje) NEĆEMO VIDJETI ni Lili, ni Dinu, ni Ivana, ni Jelenu, ni Sašu, ni Danijela ni Alena a možda ni Bojana (čime je posljedično ugrožena i Radio Rivarela). Razlog nedolaska? Odgovorni u Vukovarsko-Srijemskoj županiji nemaju interesa financirati učenike za odlazak na Novigradsko proljeće. E sad posljedice: mora se otkazati snimanje koncerta u crkvi sa više kamera (otpada raskošno DVD izdanje), mora se otkazati snimanje i montaža nekih posebnih emisija kao što su talk-show, praćenje svih događaja na NP i obrada svih radionica (nema nijednog montažera a otpao je i mikroman...kako će se bez tona-ne znam!) i štošta još što je već bilo ranije u planu. I sve to (moje subjektivno mišljenje) zbog nečijeg inata. Kao dugogodišnji RTV djelatinik prognoziram smanjenje efikasnosti Video radionice za preko 50%.
Može li netko pomoći da se situacija barem djelomično spasi?!?

- 18:13 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.03.2005., srijeda

OSNIVANJE NOVE UDRUGE (javno pismo Psihu)

Dragi naš i vrli Psiho,

mi radijaši, a shodno tome i videaši, neovisno od Korizme postismo tjednima kako bismo održali dobru tradiciju obožavanja smeđih valjušaka na luku uz ajvar i sličnijeh delicija za vrijeme trajanja slavnog novigradskoga proljetnoga skupa. Naši prazni trbusi odolijevahu danima kojekakvim slastima u nadi skorog boravka u sredini gdje ni jedno čeljade nikada ne ostade prikraćeno za gore navedeno.
Stoga predlažemo da Ti, u družbi sa Damjanom Slavnim, pristaneš na osnivanje udruge iliti bratovštine vitezova švedskog stolana ovogodišnjem turniru najboljih.

Primi pozdrav do skoroga viđenja od velikih znalaca zagorskih štrukla i purice z mlinci iz Zagreba
te usporedno s nama
od velikih znalaca kulena, njegove seke, slanine i kobasa iz Gunje, Cvelferije rimske
koji se sveudilj vesele rođenju družbe viteške.

- 20:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

TO BI TREBALI UČINITI VIDEAŠI (poklon čitateljima ovih stranica)

Ovo što ću sada objaviti trebali bi objaviti videaši ali oni su u hrpetini svojih problema i usput nemaju svoju web stranicu. To što ćete moći vidjeti već su neki ranije postavljali na svoje stranice ali ovdje sam uspio sakupiti pozamašnu količinu video-spotova upravo one glazbene tematike na kojoj će se bazirati posebni blokovi programa Radija Rivarela (disco glazba osamdesetih, ako se sjećate). Eto dakle prilike da i vidite ono što ćete slušati 8 dana sa valova našega radija. Spotovi su u niskoj rezoluciji slike i tona jer želim omogućiti svima koji to žele da ih pogledaju, bez obzira kakvom se vrstom veze spajaju na internet. Za početak 12 spotova a ako budete dobri, bit će još :-)

Pozdrav od Di Džeja

VIDEO SPOTOVI

BAD BOYS BLUE - COME BACK AND STAY
FALCO - ROCK ME AMADEUS
SANDRA - MARIA MAGDALENA (eeee što je to bio komad!)
THE FLIRTS - PASSION
SAMANTHA FOX - TOUCH ME
SABRINA - BOYS BOYS BOYS
TACO - PUTTIN´ ON THE RITZ
FANCY - BOLERO
SECRET SERVICE - FLASH IN THE NIGHT
OTTAWAN - D.I.S.C.O.
EDDY HUNTINGTON - U.S.S.R.
DSCHINGHIS KHAN - MOSKAU

P.S.: Otkud spotovi? Pa imate ih svako malo na satelitu i to na VH1 i na MTV2. Skidajte malo i sami :-)

- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2005., utorak

MENTORICA RADIJSKE RADIONICE NAPISALA PJESMU NA OVOGODIŠNJU TEMU NOVIGRADSKOG PROLJEĆA

Ovo je samo dodatak prijašnjem postu....pa nek i ovo stoji :-)


Tea Odobašić

IZ DUBINA, PUT VISINA
(za 30. Novigradsko proljeće 2005.)


Krenuli smo iz dubina,
ostavili školjke, ribe
i podigli oči k nebu
u visine,
u visine.

Tamo svjetlo neba gori,
u modrini oblak plovi.
Sunce, mjesec i zvjezdice
ti nam, Bože,
stvori, stvori!

Tvoju snagu život nosi
iz dubina, put visina,
a na Zemlji čovjek sanja
i u sebe
ljubav prima.

U proljeću ovom sada
potražimo boje nove,
poletimo za pticama
u modrinu
mašta zove.

U mašti se rađa čudo,
mašta nas u krošnje diže
i planinskim visovima
sve smo bliže,
bliže, bliže.

Tu je svoju harfu zlatnu
podarilo vjetru sunce
pa skladaju pjesmu novu
i penju se
na vrhunce.

{refren}
Od proljeća, do proljeća,
sve smo veći,
sve smo jači!
Naša mašta čini čuda
jer mladošću svojom zrači

- 23:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ČAŠU ISPIJAM, OČI MI KRVAVE....

....ali ću svejedno napisati barem pokoju rečenicu pozdrava svima koji se dana Gospodnjeg 23.03.2005. sastaju u Novigradu na radnom dogovoru za NP2005. (čudi me da nas iz ZG županije i grada u Zagrebu još nitko nije okupio na sličnom sastanku!). Imao sam veliku namjeru doći u Novigrad da se nađem s ekipom, ali neki sindikalni problemi odvratili su me od tog humanog nauma. Daklem....pozdrav svima koji (će) se okupi(ti)še, a posebno vitezovima švedskog stola (mislim da bismo ove godine konačno mogli osnovati i udrugu?!?). Damjanu i Milanu poruka da mi svakako jave koliko je sala u Maestralu predviđeno za održavanje NP te na koliko mjesta radimo ozvučenje/projekcije i ine multimedijalne događaje. Nadalje, samo kao konstatacija: definitivno otpada kablovska verzija TeVeeNPee-a u hotelu jer ni Josip ni ja do danas nismo dobili nikakve kasete starih snimaka NP-a od kojih bi mogli napraviti mix koji bi se vrtio cijeli dan na kablovskoj televiziji. Kada bismo danas i dobili sve kasete, mislim da nam ni čarobnjak ne bi pomogao da izmontiramo nešto suvislo u trajanju od par sati - do početka Novigradskog proljeća. Sorry. To još možemo vrtjeti samo na večernjim projekcijama i to selektivno.
Budite mi svi dobro, čujemo se, pišemo se.....VIDIMO SE!

Di Džej

- 23:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2005., ponedjeljak

NIJE MOJ POSAO ALI....

Samo prve 34 sekunde. Za ostalo - mrš u Novigrad :-) ....odlučio sam malo pomoći videašima i od njihove stare tradicionalne špice koju vrte već 3-4 godine predizajnirao sam novu od koje ovdje objavljujem samo polovicu njena trajanja. E sad....ne možete baš SVE vidjeti na ovim stranicama i to još u cijelosti. Dođite lijepo u Novigrad i.....
P.S.: da biste vidjeli špicu, kliknite na sliku

- 23:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

17.03.2005., četvrtak

AUTOMATIZACIJA 100% SPREMNA!

Noćni program (za portire, vatrogasce, policiju, Borisove keramičare i sve druge dežurne noćobdije koji ne smiju ili ne mogu spavati) u potpunosti je spreman. Playliste startaju u subotu, 9. travnja u ponoć - htjeli vi to ili ne :-)
Ovo je vjerojatno prvi puta u povijesti Škole stvaralaštva da radijska radionica proizvodi radijski program koji traje 24 sata dnevno, iako će istini za volju i mentori i učenici (valjda) nakon ponoći čvrsto spavati. Program ide pa tko voli nek sluša!
Ekskluzivno vam noćas donosim premijerno prvi od 4 novostvorena radijska jingla Radija Rivarela. U modi su opet vocoder efekti pa eto....

Pozdrav od
Di Džeja

- 01:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

12.03.2005., subota

POVRATAK, VIJESTI I ZVUČNI POZDRAVI

Vidim da je ovih dana dok me nije bilo na NP blogovima bilo prilično mirno i bez trzavica, što se za mene baš i ne bi moglo reći. Veći dio problema je riješen pa sada mogu dalje prionuti poslu oko završavanja svega što treba pripremiti prije odlaska u Novigrad.
Iako ovo što ću sada obznaniti baš i nema neke veze s radijem kao medijem, ipak je vrijedno spomenuti kako je nakon punih godinu dana od njegova snimanja, u skigovsko-radiopetplusovskoj radionici montiran onaj zloglasni materijal s prošlogodišnjeg Novigradskog proljeća čiji je radni naslov bio (i ostao) „007“. Radi se naime o snimkama načinjenim poslije ponoći tijekom 4 noći po hodnicima hotela Laguna. (sad Psiho sigurno razmišlja kako to da za ovo nije znao :-). Film traje 11 ˝ minuta i u tom vremenu kroz akciju smirivanja „noćnih izgrednika“ vode tri novinarke radijske radionice. Premijera filma predviđena je (dakako) za 10. ili 11. travnja u novigradskom hotelu Maestral.

Toliko o novostima, a sada iznenađenje: pozdravi, želje i poruke.
Prijatelja Damjana pozdravlja Di Džej i poručuje da se počne pripremati i vježbati za sastanak vitezova švedskog stola, a na to će ga podsjetiti ova pjesma (kliknite mišem).
Ovdje u radnom štabu Radija Rivarela sjetili smo se našeg vrijednog Jože čije nepresušne ideje i stvaralački zanos očekujemo i ovog Novigradskog proljeća. Njega pozdravljamo ovom pjesmom.
Dragi naš Milane, moramo reći da su oba NP bloga iz Psiho-pera savršena ideja da se čak nekoliko mjeseci prije samog početka škole stvaralaštva osjeti onaj duh koji će tijekom prve polovice travnja lebdjeti oko zbornice i tamo-jedne-male-prostorije u koju kad-tad svi moramo ući na psihopranje glave. Psiha pozdravljamo ovom pjesmom.
I na kraju, cuker komt cu lect....ili kako se to već piše: srdačan pozdrav Davorki koja usprkos svih boljki drži kormilo NP-a i odolijeva poteškoćama kojih ima (da, da, znamo da ih ima!) napretek ali koje u hodu brzo i efikasno riješava. Davorki namjenjujemo ovu pjesmu.
Slijedeće javljanje (opet s jednim novim iznenađenjem) predviđam za početak slijedećeg tjedna a do tada vas sve skupa lijepo pozdravlja

Di Džej

P.S.: Na slici je insert iz zloglasnog filma „007“

- 21:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.03.2005., subota

JEDNO ME VRIJEME NEĆE BITI.....

....jer su se pojavili problemi sasvim druge naravi od onih slatkih proljećarskih. Ovo su mnogo ružniji problemi, dapače jako ružni, a o njima ćete uskoro moći čitati na skise.blog.hr. Riječ je o egzistenciji dvije skupine ljudi (jedna iz Pule i jedna iz Šibenika) za čiju se egzistenciju posredno smatram odgovornim pomoći. Malo ću izbivati sa ovih stranica ali ne bojte se: sve je pod kontrolom i brzo ću ja natrag. Ostavljam vas našim dvama psiho-blogovima i oficijelnim stranicama Novigradskog proljeća. Preuzima Psiho :-)

- 23:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.03.2005., četvrtak

STIŽU PISMAAAAA!!!

Ne mogu vjerovati da netko ipak čita ove stranice (osim Psiha, Križara i Skigovaca dakako :-)
Dolaze mailovi u kojima ljudi glasuju za Italo...dakle jedino što je za sada raspoloživo. Svi više-manje pitaju kako će osim glasovima utjecati na nove prijedloge. Pa vrlo jednostavno, recimo da ćemo uvesti slijedeće pravilo: svaka 3 dana provjeravam glasove i one 3 pjesme koje dobiju najmanje glasova idu s liste fijuuu a dolaze 3 nova prijedloga. I to je to. Laku noć.

- 23:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

OKUPLJAMO SE....MAKAR I VIRTUALNO

Skype je spreman! Ako posluži vrijeme, sreća junačka i H***er Telekom-ove linije, večeras će se gunjanski, križarski i zagrebački dio radijske radionice Novigradskog proljeća okupiti na Skype linku radi dogovora o realizaciji ovogodišnjeg programa Radija Rivarele. Pouzdano znam da se gunjanski radijski kvartet već uvelike priprema za "raspašoj u eteru" dok zagrebački još treba dogovoriti početne korake sa "scencima" o snimanju i postprodukciji prve radio-drame na Novigradskom proljeću. Križari uz svoje redovne zadaće marljivo rade na novim idejama a najveći projekt (emisija noćnog programa "Noćne ptice visoko lete") već je gotovo u cijelosti zaživio što na papiru a što u glavama. Zagrebački odjel već je riješio opsluživanje tonskog dijela proizvodnje video radionice istovremeno sa normalnim neprekidnim radom Radija Rivarela. Naime, naš mali mikserčić uspjeli smo isprogramirati da istovremeno opslužuje - dvije režije. Toliko za sada.

- 10:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

02.03.2005., srijeda

VIJEST DANA: 11-GODIŠNJAK SVLADAO CUT-MONTAŽU!

Nevjerojatno ali istinito: 11-godišnjak je svladao tajne radijske montaže "na rez". Već vlada sa dosta posebnih efekata i kaže da mu to uopće nije teško. Sada je dobio zadatak da nauči raditi s MiniDisc snimačem. Ni ne sumnjam da neće naučiti. I sada neka mi netko kaže da se mi već uvelike ne pripremamo za NP2005. I da nema darovitih?? Phiiii....ima ih koliko hoćete samo je pitanje koliko ONI žele primijeniti svoju darovitost. Ovdje smo otkrili jednog koji to hoće :-)

Dalje...nakon dugo vremena danas je u Zagrebu svanuo sunčan dan bez ijednog oblačka ali sa temperaturom koja je primjerenija krajevima u kojima žive Eskimi. "Montažer" komentira ovu situaciju "da se smrzneš" i još kaže da "....ne možeš nigdje ni sjesti na klupu kako je hladno." A sad zamislite da u Novigradu padne snijeg za vrijeme NP2005. Da, da, sve je moguće pa i to. I recimo da taj snijeg potraje tamo negdje do lipnja. Pa tko će ga čistiti po onoj vrućini???

Pozdrav iz studija R5+ od D. i L.

- 19:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2005., utorak

AUTOMATIZACIJA - JEDNA OD TAJNI RADIJA RIVARELA

U biti nije to nikakva tajna. Radio Rivarela ima svoju posadu - učenike, hospitante i mentore čije je radno vrijeme od 9 do 13 i od 16 do 19 sati a preostalo vrijeme do puna 24 sata program emitira sustav automatskog upravljanja. Otprilike 50% svega što je trebalo biti napravljeno je u punoj funkciji a dalje se borimo s vremenom. Ovdje imam jednog malog pomagača kojeg treniram za održavanje RR automatike. Ide mu sve bolje i bolje.

- 16:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ČEMU SVE OVO?
Radio Rivarela službeni je radio Škole stvaralaštva "Novigradsko proljeće" koja se svake godine održava u istarskom gradiću Novigradu (Cittanova). Radio Rivarela je od prošle 2004. godine po prvi puta uz Internet počeo emitirati i na FM frekventnom području preko odašiljača male snage (300 mW) koji se smatra eksperimentalnim uređajem, koji se kod nas na tržištu može legalno nabaviti i za kojeg nije potrebna dozvola za emitiranje. Radio Rivarela potekao je iz radijske radionice Škole stvaralaštva. To je (vjerojatno) jedini radio na svijetu koji svoj program (za sada) emitira samo 9 dana godišnje. Ovo je javni dnevnik RADIJA RIVARELA.
GLAZBENE ŽELJE....
....i sve ostalo što želite znati o Radio Rivareli ili o Novigradskom proljeću možete 24 sata na dan slati kao upite mailom AKO KLIKNETE MIŠEM OVDJE.


Company logo design
Logo Design