17

nedjelja

ožujak

2013

Zašto je hapšenje Mamića politički loša odluka?

Na početku ovog posta želim reći da me taj čovjek uvijek iritirao i često puta smo iz njegovih usta mogli čuti razne uvrede na račun raznih osoba, skupina ili možda profesija (npr. sportski novinar) i nitko nije niti prstom trepnuo na te objede. Definitivno nisam na njegovoj strani, ali ovo hapšenje je politički loša odluka za jednu demokratsku državu ili bar onu koja želi biti demokratska. Zašto?
Zato što je u definiciji "govora mržnje" ostavljena širina tumačenja, a mogla bih ju usporediti s terminom "protiv državnog poretka" koji se također u nekim upitnodemokratskim zemljama tumači kako kome paše. Zbog toga su npr. turski zatvori puni novinara jer su navodno "pisali protiv državnog poretka". Što se tada događa nije teško zaključiti. Novinari pišu samo one stvari koje pašu vladajućoj eliti - "vuk ostane sit, a ovca živa". Da se takve stvari kod nas ne bi dogodile, najbolje bi bilo da se Vlada ostavi ovakvih ćoravih poslova jer bismo mogli tada pomisliti da živimo u policijskoj državi i da smo nazadovali u demokratskom procesu. S obzirom da je u Mamićevom monologu spomenuto Ministrovo ime, mislim da je trebalo reagirati na način da se podigne građanska tužba protiv Z.M.-a Znam da je komplicirano biti u hrvatskom sudskom procesu, da se dugo čeka pa se onda treba vucarati po ročištima, još i novinari.... i hapšenje je dakako bilo lakše jer položaj ministra si to može dopustiti (?)! I za kraj bacam rukavicu u lice svih nadležnih da naprave sustav koji će oporezivati sportske transfere od koji se Z.M. i ovako brutalno obogatio i razbahatio....to će me definitivno više fascinirati nego ovo treniranje sile!

P.S. U svim dnevnim novinama nigdje nisam mogla pročitati iole realističan članak. Svi su siktali mržnju prema Mamiću (možda s razlogom), ali time su izgubili objektivnost. Šok i lom je nastao kada su ga pustili....kao da nisu znali da će ga pustiti? Pa tko to piše u hrvatskim novinama?

Oznake: Mamić

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.