23
nedjelja
rujan
2012
Kruh
Ako ima kruha, nema gladi.
Ako nemaš trgovinu blizu, a imaš brašna, lako ga je zamijesiti.
Može i žlicom ako ne voliš prljati ruke, a posebo ako imaš uz sebe malo "muške ruke".
Moj stari i dalje misli da se kruh ne može žlicom "kuvati" iako je zadnji put mrsija brke.
Uvijek je bolje dodati trun soli više nego da je kruv neslan. Ako je neslan bilo bi lijepo baciti tanku feticu suha pršuta, ali nema se uvijek pršuta. Mislim domaćeg, onaj iz trgovine ne valja. Netom pečeni kruh se treba dobro ohladiti prije upotrebe jer kažu da nije zdravo, a i može postati gnjecav. Meni je baš takav naslađi:)
Naravno, moj kruh još nije dobar kao kruh nekih iskusnijih.
Još da je ispod peke... pa onaj tvrdi kraj, ali samo ako imaš dobre zube. I naravno, kruh nikada ne smije biti okrenut naopako. Uvijek mora biti na pravoj strani da mu odamo čast što je tu.
komentiraj (4) * ispiši * #