P U N K Y _H A J D U K _ R.K. P O R E Č

četvrtak, 16.03.2006.

EEEJJJJJ !!!

EJ NE MOGU BAŠ PISAT POSTOVE JER MI CRKO INTERNET A SAD SAM NA INFORMATICI .
ALI EVO MALO !!!
SAD MI SE ŽURI ALI MISLIM DA ĆE MI SE NA KRAJU OVOG MJESECA DOĆI DO POPRAVKA INTERNETA.
POSJETITE sportplus.blog.hr

HAJDUK SRAMOTA

OVO VIŠE NEMA SMISLA
'Prekinimo prvenstvo!'



'Ovo je stvarno sramota. Ugasimo sve!', riječi su Branka Grgića. Bonačićev kolega Josip Kuže samo je prozborio - 'ovo je strašno, šokantno', dok je trener Rijeke čvrstog uvjerenja da prvenstvo treba prekinuti.


Brutalni nastraj na Luku Bonačića izazvao je konsternaciju i šok u hrvatskim nogometnim krugovima. Pogotovo je uzdrmao sve strukture splitskog kluba, pa tako i predsjednika Branka Grgića, koji se u bolnici nije odvajao od svog trenera.


Pretučen Luka Bonačić
"Ovo je prevršilo svaku mjeru. Više nema smisla, Luka je pretučen po glavi, u šoku je... Ne znam, stvarno ne znam. Ozbiljno razmišljamo da ne igramo utakmicu u Rijeci. Ili ćemo igrati nogomet ili neka se ovo rasformira", rekao čelni čovjek Hajduka i otkrio još jednu šokirajuću infomaciju.

"Dobio sam telefonski poziv, navodno je na teletekst stranicama HTV-a, na stranici 703, na kojoj se SMS porukama javljaju navijači, bila poruka 'Grgiću, ti si sljedeći'. Ali, neću tražiti zaštitu. Ako u Splitu mi koji vodimo Hajduk moramo tražiti zaštitu, onda je to stvarno sramota. Ugasimo sve!", povjerio je Večernjem listu.

Kapetan Hajduka Stipe Pletikosa nije htio davati izjave. Uspio je samo prozboriti da je zgrožen te je najavio da će svi igrači dati zajedničku izjavu. Medije je usput zamolio za malo mira.

Vijest da je trener Hajduka brutalno pretučen brzinom munje stigla je do Zagreba te je užasnula Dinamovog stratega Josipa Kužea.

"Ovo je strašno, šokantno! Ne znam što bih rekao, u ovom trenutku je najvažnije da Bonačić bude dobro i da se što prije oporavi. A oni koji su to napravili, moraju biti što prije pronađeni i strogo kažnjeni", komentar je također šokiranog Kužea.

Divljački napad na Bonačića zgozio je i Riječane, koji bi u subotu na Kantridi trebali igrati protiv splitskog kluba u prvom kolu Lige za prvaka. Ogorčenje je izbijalo iz svake rečenice riječkog trenera Dragana Skočića.

"Ja bih ova dva dana trebao pričati o taktici, tko će što igrati... Smiješno. Splitski događaj me je toliko razočarao i rastužio da ovo zaista više nema smisla", rekao je Skočić.

"Prvenstvo treba prekinuti. Nema smisla igrati nakon takvih događanja. Neka se sve raščisti, ne možemo biti taoci navijača. Dok se akteri napada na Bonačića ne izvedu pred lice pravde, nema smisla igrati", rekao je strateg Riječana.


Bilos i dalje 'ad acta', ali ne i izgubljen!
Sve se već pretvorilo u sapunicu. Dok izgleda da svi sve znaju, zapravo se i dalje ništa ne zna, jer Daniel Bilos još uvijek nije rekao ni 'da' ni 'ne'...




Bilosevo 'da', Biloševo 'ne'. Slušamo to i čitamo već danima, a u svemu tome u ovome trenutku zapravo postoji jedan problemčić. Taj je da ni u jednom trenutku sam Daniel Bilos nije rekao niti jednu od tih riječi!



Nakon što u novinama od subote, 11. ožujka, čitamo po tko zna koji nastavak serijala o Bilosu koji se već odavno pretvorio u sapunicu, a informacija glasi da je visoki argentinski napadač (još jednom) definitivno odustao od namjere da postane 'hrvatski napadač', što mu dozvoljava podrijetlo bake Rose, iz Hrvatskog nogometnog saveza reakcija je čuđenje i, praktički, demanti.



'Svi zaključci u vezi Daniela Bilosa i njegova igranja za Hrvatsku u ovom su trenutku u domeni novinarskog naklapanja. Ispada da i mi o svemu što se događa čitamo u novinama', izvješćuje T-Portal glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim.



Situacija se zapravo uopće nije promijenila u odnosu na prethodne dane. HNS nije u izravnom kontaktu s Bilosem, nakon svega što se do sada oko njegova 'transfera' u hrvatski dres desilo, u Kući nogometa očekuju da naredni potez napravi nogometaš ili neki od njegovih menadžera. U taj potez spadao bi i telefonski poziv, faks, pismo ili bilo koji drugi način komunikacije s našim nogometnim savezom, pa i ako bi kroz telefonsku slušalicu ili pismeno bilo rečeno 'ne'. Međutim, taj Bilosev 'ne' (kao ni 'da') do ovog trenutka nije stigao do ušiju i/li očiju hrvatskih nogometnih čelnika, pa je situacija na neki način stavljena 'ad acta'. Ili šahovskim rječnikom rečeno, situacija je i dalje 'pat', a ne 'mat'.



'Predstavnici HNS-a nisu otputovali i nemaju u ovom trenutku namjeru putovati u Buenos Aires', kaže glasnovornik HNS-a. 'S Bilosem smo razgovarali u Amsterdamu, on zna da ga mi želimo jer je izvrstan igrač, on je iznio svoje tadašnje stavove, čekao je tada da ga eventualno zove Jose Pekerman. Nećemo ga proganjati i zato što to ne bi bilo fer prema igračima koji su iznijeli kvalifikacije.'



HNS mora u ovom slučaju biti taktičan jer igrači su se doista počeli dijeliti oko Biloseva (ne)nastupanja za Hrvatsku. Da je situacija zaista 'ad acta' pokazuje da se zbog posljednjih (dez)informacija iz Argentine u Rusanovoj 13 temperatura nije podigla iznad normale. Štoviše, u trenutku pisanja ovog teksta predsjednik Vlatko Marković je u Budimpešti, a glavni tajnik Zorislav Srebrić u Njemačkoj, na rješavanju svakodnevnih zadataka koji nemaju baš nikakve veze s Danielom Bilosem. Glasnogovornik izvješćuje da obojica glavnih ljudi hrvatskog nogometa uredno odgovaraju na novinarske upite oko trenutačno najintrigantnije teme vezane uz hrvatsku reprezentaciju, ali da isto tako nemaju ništa novo i senzacionalno na tu temu i reći.



'Rečeno je zapravo sve i sada preostaje čekati. Pripreme hrvatske reprezentacije za SP 2006 u Njemačkoj počinju 20. svibnja i ne može se u ovom trenutku znati hoće li se s momčadi pripremati i Daniel Bilos. Ako se u međuvremenu Bilos, sam ili preko svojih menadžera, javi HNS-u, ostaje u domeni izbornika Zlatka Kranjčara da odredi hoće li ga uvrstiti u momčad za Njemačku', kaže Rotim.



Kako stvari stoje, Hrvatska se za Njemačku priprema kao da Daniel Bilos ne postoji, a ako će jednog dana za 'kockaste' on postojati - OK. Ako ne, opet u redu. I to je jedino ispravno.



- 12:48 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>