...in patria sua

25.11.2013., ponedjeljak

Blizina povezuje

Gligor je u četvrtak ujutro osjetio peckanje u grlu, a u petak popodne već je kašljao. No, smatrao je da zbog toga ne treba ići doktoru. U subotu ga je pogazio vlak.

Karamela se ubola na vreteno dok je kopala po kutiji sa starim predmetima, ali nije od toga zaspala. Međutim, nije se niti previše brinula o tom ubodu, tako da je pet dana kasnije prst već bio sasma pristojno gangrenozan. Čekajući u ambulanti, upoznala je Koromira s kojim se ubrzo vjenčala. Živjeli su sretno sve do pet mjeseci prije razvoda.

Lopoč je toliko vjerovao u svoje zdravlje da je tumor koji mu je rastao na trbuhu jednog dana iz protesta otišao. Lopoč je neko vrijeme zbog toga bio potišten, ali nije prestao vjerovati u svoje zdravlje.

Harfagonu je vračara, gledajući u kristalni monitor, prorekla da će za točno petnaest godina umrijeti sretan. Harfagon nije propitkivao njezine metode, nego se počeo mirno spremati za taj, u tom času daleki datum. Odredio si je ciljeve i rokove te krenuo polako zatvarati svoj život. Planove mu je malo poremetila smrt koja je uranila deset i pol godina.

Piktoriji su dijagnosticirali rakovicu na ključnoj kosti. Otada Piktorija smatra svaku upotrebu riječi "ključno" podlom provokacijom.

Daljini su doktori dijagnosticirali da boluje od svega, a ona je samo odmahnula rukom, rekavši da to nije ništa.

Cikorija je za rođendan dobila Medicinsku enciklopediju s označenim stranicama za sve psihičko. Kad je, napola u ljutnji, napola u šali, opalila jednim sveskom po glavi Nepla koji joj je to poklonio, Neplu se od udarca ulubila lubanja, a mozak mu je iscurio na uši i nos. Svemir se nakon toga raspao jer su prisutni istovremeno bili užasnuti i pucali od smijeha.

Mislen je znao da od nečega boluje, ali nije se usudio otići liječniku jer bi inače mogla pasti slika sa zida i probiti tanku opnu Zemlje te tako otvoriti put podljudima da dođu na površinu.

Rimomir se jednom iz čista mira razdvojio u dvije osobe. Obojica su onda završila u zatvoru, skupa s Alejuhom, jer su zajednice s više od dva člana tada još uvijek bile zabranjene.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.