Svakidasnja jadikovka

07.09.2004., utorak


Pet sematary
Znate li da smo jedna od rijetkih zemalja koja se moze pohvaliti grobljem kucnih ljubimaca?
Groblje se nalazi u Rijeci, na Kozali. Po mojoj slobodnoj procjeni, tamo je smjesteno nekih 50ak grobica kucnih ljubimaca.
Za vrijeme ponovnog posjeta svom rodnom gradu, odvela sam dragoga da i on to vidi. Svaki put me fascinira to mjesto. Zamisljam si kolika je morala biti ta ljubav izmedju covjeka i zivotinje. Za vecinu grobnica vidi se da ih vlasnici posjecuju i danas. Cvijece je frisko, lampioni i dalje gore, grobovi su cisti. Jedni su kraj groba svog ljubimca posadili ruzin grm, drugi su svome psu na grob stavili omiljene igracke, da mu prave drustvo i na posljednjem pocivalistu. Grobovi nisu samo pseci, ima i macaka i ptica i zeceva.
Vjerovali ili ne, najvrijedniji grob po mojoj procjeni pripada jednom zecu. Sirotan je preminuo 2000 a vidi se da ga vlasnici i dalje obilaze.

Od malena, pa do danas, izmijenilo se u mojoj kuci nekih 10ak pasa. Usput sam imala zeceve, vjeverice, macke, kanarince, hrcke, ribice itd. Danas mi je krivo sto niti jedna od mojih zivotinjica nije dobila svoje mjesto na groblju. A vidim da je cak moguce kupiti «obiteljsku» grobnicu pa tijekom godina pokopavate ljubimce zajedno.

Mozda ovaj tekst zvuci malo morbidno, ali htjela sam podijeliti s vama ovu informaciju. Mozda se netko od vas zainteresira. Ako nista vise, stvarno je zanimljivo za pogledati. Cak je i MUP svom psu tragacu kupio grob. Ne znam zasto, ali mene takve geste stvarno dirnu.

Za one koji to vole te stvari preko Mreze, imate i virtualno groblje kucnih ljubimaca.

Ako se ikada nadjete u Rijeci, odite si to pogledati. Pozdrav svima.

- 10:41 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>