"NEBO MAKOVIMA OBASUTO" - MOJA NOVA KNJIGA

27.02.2017.

http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic35.php

ISBN 978-953-354-016-0Nova knjiga na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Drago nam je da vas možemo obavijestiti da je na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

objavljena još jedna nova digitalna knjiga.

Zbirku poezije "Nebo makovima obasuto", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:


OSVRT NA KNJIGU"NEBO MAKOVIMA OBASUTO"

dr. Zlatan Gavrilović Kovač
Iz cvijeta života otkidamo tek izrasle latice i želimo ih baciti pred nekoga za koga mislimo, da je baš ta osoba za nas.

Treba zastati, jer kompas života često ne pokazuje u tom smjeru i čovjek se okreće tamnoj strani duše, a kako se samo lako može prijeći ta tanka crta između tamne i svijetle strane tame!

Neki ljude vole tamu, jer oči duše im nisu preosjetljive, a ružin grm još uvijek skriva tajnu paukove mreže u koju ga upliće zov divljine.

Iz unutarnje vatre života izranja crni Mjesec i zacrnio je zelene livade djetinjstva, polomio tek izrasle travke ispod nečijeg balkona.

Suočiti se sa sobom i prestrašiti se tog suočavanja!

Kao krug svega, osjetimo se opet poput kamena uronjenog u dno… samog, odbačenog, zaboravljenog.

Opet onaj isti osjećaj beznađa, opet stavljamo na tek izraslu ranu oblog od soli i zacrtavamo novi pravac toka rijeke života, ne želimo se više vraćati u takva stanja svijesti, ali ne možemo zaboraviti taj osjećaj destrukcije kad smo iza zrcala ugledali - svoje lice.

To nije bilo naše lice, to je bilo lice mučnog poroda sebe u sebi, nečeg što nije sraslo sa našom dušom, to je bio netko koga ne poznamo.

Je li to podsvijest poslala čudne poruke?

Jesu li naše oči bile kao žute zmijske oči, koje su se ogledale i zadavale nam ugriz po ugriz?

Vraćalo nas je naše srce, jer srce nikad ne laže, "cor non mentitur" i tako se na otoku naše duše sretnu titraji života i uzbune se, ako nešto krene u krivom smjeru.

Uzbunili su se, jer su vidjeli novootkriveni osjećaj što je nastao usred procesa obnove bića.

Bilo kada u bilo koje vrijeme osjetimo taj titraj, a kad titraj priđe bliže srcu i kad osjetimo preskočene ritmove, a mali su poput mrava, oni čekaju skromno, da dođu na red.

Pamtimo li te prve titraje, komuniciramo li s njima?

Ne znam, ne sjećam se više kako izgledaju, kako djeluju, kakve poruke nos, ali znam, sjećanje na njih će se vratiti.

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 13.1.2017.RIJEČ AUTORA - PREDGOVOR


Prema savjetima i upućivanju hrvatske pjesnikinje Jadranke Varga, ja sam se odlučio da poštovanom čitateljstvu predstavim cjelokupni pjesnički opus koji je objavljen na ezoteričkom portalu www.magicus.info kroz period od gotovo 5 godina. Postoje 4 moje zbirke pjesama preko kojih se može steći uvid u karakter poezije koju pišem, ali je sada novost, da je gotovo cjelokupan pjesnički opus predstavljen u knjizi koja nosi naslov NEBO MAKOVIMA OBASUTO.

To, dakle, znači da se ponekad neki naslovi ponavljaju i u ovom izdanju, ali da je velika većina neobjavljena u posebnim zbirkama poezije. To naravno nije bilo moguće izbjeći iz prostog razlog, jer je bilo tehnički nemoguće uspoređivati naslove pa onda birati što je neobjavljeno, jer je riječ o jako velikom dokumentu u kojem se gubi osjećaj za preciznost i valjanost odabira. To je i inače slučaj sa mnogim mojim knjigama, jer je riječ o dokumentima koji su veličine od 10 gigabajta pa je jako teško znati precizno što je već objavljeno i gdje, a što nije i nije čudno, da se ponekad neki naslovi ponavljaju ukoliko se ima u vidu da je jednoj osobi, makar bilo riječi i o autoru, teško znati što je točno objavljeno u njegovih 36 naslova. Međutim, ova činjenica ne predstavlja toliki problem pa se slobodno može reći kako je riječ o počinjenim greškama koje ne dovode u pitanje izvornost samoga rada.

Ova knjiga poezije u dobroj mjeri ocrtava glavni karakter moje poezije koju je, istina, moguće promatrati samostalno, ali koju zapravo treba gledati u cjelini autorova opusa kao jedan njegov sadržajni i smisleni dodatak koji cjelokupnom opusu daje jedan emotivni, čuvstveni sadržaj. Iz toga proizilazi, da ovu poeziju zapravo i nije moguće u potpunosti razumjeti ukoliko se promatra odvojeno od cjeline opusa o kojem je riječ kao što cjelokupno filozofsko zdanje koje se pokušalo izgraditi nije moguće idejno dokučiti bez poznavanja poetske slike autora. To su dva komplementrana pojma koji oblikuju cjelokupnost autorova pogleda na svijet i društvo u cjelini.

Cijenjenom čitateljstvu se predstavlja ovaj rad kako bi moglo steći uvid u cjelinu filozofskog pokušaja sa najboljim nadama, da kritički sudovi neće biti prestrogi, nego dobronamjerni budući je autor uložio znatne napore da predstvaljeni materijal ugleda svjetlost dana pri tome ne štedeći sebe niti one oko sebe u namjeri, da pribrani materijal postane vlasništvo najzainteresiranije publike.

Autor,
Adelaide, 12.9.2016.Onako uz put ćemo spomenuti da je knjiga "Nebo makovima obasuto", Zlatana Gavrilovića Kovača, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic35.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i
atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Kontakt:

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic35.php

ISBN 978-953-354-016-0

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=130590

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.