Razgovor s polaznicima BGO

05 prosinac 2016

Martina (29)

Završila Pravni fakultet, trenutačno nezaposlena (prethodno radila u odvjetničkom uredu), priprema se za pravosudni ispit.
Motivi za fitness su zdravlje i zdrav život, bolji izgled i bolji osjećaj.

Zašto BGO?

Zbog programa koji su se nudili. Došla je na probni trening i jako joj se svidjelo. Primarno ju zanimaju programi koji se nude, zatim da se nalazi u nekom dijelu grada koji je njoj bliži (da se može parkirati), te potom atmosfera i treneri.

Inicijalni kontakt

Uslijedio je nakon pretrage po webu, gdje je naišla na BGO i prijavila se putem aplikacije na probni trening. Dolaskom na prvi probni trening Goran joj je omogućio sve informacije koje je tražila. Bila je zadovoljna informacijama koje je dobila.

Iskustvo prvog treninga

Na prvom treningu kaže da se osjećala zbunjeno jer su paralelno bile dvije grupe i nije znala u koju da ide, ali ju je bivši trener Andrej usmjerio gdje treba ići.

Dojam o prostoru

Prvi dojam o prostoru ju je ugodno iznenadio, a posebno joj se svidio koncept lockera zbog sigurnosti odlaganja stvari, i jako joj je dobro bilo što je se prostrano. Svlačionica zna biti dosta prljava, i često se zna desiti da nema sapuna i papira.

Analiza treninga „pros n cons“



O samom treningu kaže da se jako promijenilo danas s obzirom na prije šest mjeseci kada se ona upisala. Kaže da bi ona voljela da se više radi sa šipkama i ketbellovima i općenito da se generalno poveća izbor vježbi koje se rade sa spravama, unatoč tome što mnogi krivo izvode vježbe sa šipkama ona smatra da bi to bilo korisno i da ako nikad ne probaju da nikad neće niti naučiti. Sviđa joj se što je Marino uveo skill. Jako ju živcira što se dešavaju situacije da se na trening prijavi 15 ljudi, a dođe ih 20 u popodnevnim terminima, a BGO nema dovoljno opreme ni za ovih 15. Dodaje da shvaća da je oprema skupa da se treba riješiti problem gužvi u popodnevnim satima jer to utječe na kvalitetu treninga. Također ima osjećaj da se treninzi pretežno fokusiraju na izdržljivost, a manje na snagu, što bi ona promijenila, jer kaže kako je od svog dolaska u BGO u startu jako napredovala, a sada ima osjećaj da stagnira dulje vrijeme i to ju živcira.

Treneri „pros n cons“

Što se trenera tiče, ističe da ju najviše živcira što se treneri često mijenjaju, jer taman kad se navikne na stil jednog trenera, dolazi novi/a. Također više preferira muškog trenera, nema posebnog razloga, već jednostavno joj je tako bolje.

Dodatne vrijednosti u BGO

Nema saznanja o nekim dodatnim vrijednostima koje se nude od strane BGO, ali se pretjerano nije niti raspitivala. Smatra da je mentalni trening preskup pa nije išla. Sviđaju joj se seminari koje održava Marino (ako nisu preskupi) i skill četvrtkom.

Praćenje napretka

Svoj napredak prati postavljanjem određenih ciljeva. Odredila si je da mora napredovat do razine da napravi dva zgiba, te je uspjela u tome. Zato je i primijetila da nije dodatno napredovala, jer je broj zgibova ostao isti. Kada bi postojao neki objektivniji način za mjerenje napretka, bila bi izuzetno zainteresirana.

Melita

Majka dvoje djece, trenira mjesec i pol.
Motivi za treniranje su joj održavanje kondicije, bolji život, rasterećenje od životnih napora.

Zašto BGO?

Zbog prijateljice prvenstveno, natjerala ju je da dođe prva dva tri puta, a poslije joj se svidjelo.

Inicijalni kontakt

Došla je na preporuku prijateljice, upoznala se s trenerima, sa spravama i općenito s funkcioniranjem samog BGO i odmah je bačena u vatru.

Iskustvo prvog treninga

Prvi trening joj je bio jako bolan, ali zbog atmosfere i ljudi koji se ponašaju kao da je tu bila 10 – 15 puta bio je fenomenalan osjećaj, jer svi potiču jedni druge.

Dojam o prostoru

Super!

Analiza treninga „pros n cons“

Kod treninga joj sve paše, sve joj je odlično, a pogotovo pristup. Trening je prilagođen svima pa se stvara dojam da te nije frka ući u grupu s profićima i sportašima jer su svi tako dobri i otvoreni te se svi mogu uklopiti.

Treneri „pros n cons“

Svi su joj treneri dobri kaže kako ima osjećao kao da je na individualnom treningu. Svi su pristupačni i uzmu vremena da objasne ako što radiš krivo da si ne uništiš tijelo.

Praćenje napretka

Napredak što se tiče fizičkog izgleda joj je teško pratiti jer je početnik, ali osjeća da svaki put može više napraviti na treningu. Kada bi bio neki jednostavniji način praćenja probala bi ga.

Helena (37)

Trenira dva mjeseca, a motivi za fitness su joj kondicija, zdrav život, rješavanje stresa i isklesano tijelo.

Zašto BGO?

Imaju puno vježbi, timski rad koji nas potiče da povlačimo jedan drugoga.

Inicijalni kontakt

Došla je, upoznali su je sa svima, te sa vježbama, spravama i trenerima i krenula je s treningom.

Iskustvo prvog treninga

Prvi put kad je došla, mislila je da više nikad neće doći (zbog napora), ali kad je došla doma i kada je osjetila koliko ju manje leđa bole i neke druge stvari, odlučila je ponovno doći. Više ju ništa ne boli.

Dojam o prostoru

Velik, odličan, nema zamjerku!

Analiza treninga „pros n cons“

Smeta ju jedino što za vikend nema više termina, jer tokom tjedna radi pa bi ju vikend spasio. Sve ostalo po pitanju treninga je odlično, krenuvši od vježbi i pristupa prema polaznicima. Očekuje trbušnjake do proljeća.

Treneri „pros n cons“

Svaki trener je drugačiji i daje neki svoj dodir treningu. Svi su joj odlični.

Praćenje napretka

Napredak se zbilja vidi, pogotovo kada usporedi prvi i dvadeseti trening. Vidi po odjeći, skinula je četiri kile, smanjila masno tkivo i počeli su joj se formirati mišići, ali da ima opciju nekog jednostavnijeg praćenja napretka sigurno bi ga koristila svaka dva tri mjeseca.

Krešo (36)

Radi kao inženjer i bavi se sportom inače.
Motivi za fitness su da ne izgleda lošije od trenutnog stanja. Želi zadržati ovaj nivo forme da se može nastaviti baviti sportom (trenira kriket).

Zašto BGO?

Inače mu je bitno kod fitnessa da su grupni treninzi jer se lakše motivira, ali i da trening vode profesionalci koji znaju istezanje zagrijavanje i sl. Na BGO se odlučio jer je u sklopu paviljona igrao badminton i nije puno birao već se odmah odlučio za BGO. Preporučio ga je prijateljima i poznanicima i doveo je mnogo ljudi, ali zanimljivo je da su svi na kraju odustali.

Inicijalni kontakt

Ne sjeća se kako je to izgledalo, prije nije postojala aplikacija za prijavu, nego si dogovarao uplaćivanje određenog broja treninga, a danas je situacija drugačija što je puno bolje. Ne može se sjetiti prvog kontakta, jer je to bilo u samom početku nastajanja BGO-a.

Iskustvo prvog treninga

Ne sjeća se.

Dojam o prostoru

Dobro i prostrano, ali samo da se poradi na higijeni prostora. Svlačionica je okej, ali zna biti zagušljivo i treba se popraviti druga pipa. Po njemu skroz normalna svlačionica.

Analiza treninga „pros n cons“

Trening mu je dobar čak i kada je jači i kada je slabiji jer smatra da on nije stručnjak pa da zna što bi mijenjao u treningu. Možda samo da je malo čišće, i da bude bolji dotok zraka u prostoru. Smatra također da je program ozbiljan i da ako se ne radi redovito da se neće moći lako pratiti.

Treneri „pros n cons“

Što se tiče trenera savjetuje da bi se treneri trebali malo više fokusirati na početnika i objasniti im da ne rade sve vježbe do kraja kako bi spriječili potencijalne ozljede, i kako bi ih pravilno usmjerili na izvedbu vježbi. Ostalo sve super.

Praćenje napretka

Za njega je napredak u obliku održavanja forme i održavanja kilaže. Prilagodio je prehranu i ne osjeća se zakržljavije kako godine prolaze. Nije mu bitan broj kalorija i slično, bitno mu je da po osjećaju prati kako napreduje i da se prehranom prilagođava kako vrijeme odmiče.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.