Što ručati na plaži?

petak , 07.08.2015.

Brzi i korisni ljetni savjeti prof.Sigura
Što ručati na plaži?




Pronašli ste idealnu plažu, prikladnu za djecu ali je malo udaljenija od vašeg smještaja? Vrlo vjerojatno, jedini će vam izbor ostati cjelodnevni boravak na plaži i tako čitavo ljetovanje. Ako niste ljubitelj fast fooda, što je najpametnije ponijeti sa sobom za ručak?
Držite se ovih savjeta:
1.Nabavite što više povrća kao što su brokula, karfiol, mrkva i grašak te ga nasjeckanog skuhajte u kombinaciji s rižom ili domaćim njokima. Uz takav prilog, narežite kuhane šunke ili piletine, bez prženja i pohanja
2.Voli li vaša obitelj salame, ponesite one koje mogu stajati u priručnom hladnjaku, primjerice zimska i slavonska
3.Unaprijed operite voće kao što su breskve, marelice i jabuke, tako da ih odmah možete jesti
4.Dinju i lubenicu očistite kod kuće i narezane na komadiće stavite u zdjelicu
5.U sokove ubacite više kocki leda, kako bi što duže ostali hladni
6.Ledeni čaj napravljen kod kuće, bez šećera i s puno limuna i meda, odlično je osvježenje za ljetne temperature
7.Ne zaboravite na elektrolite koje gubimo znojenjem, pa svakako kupite mineralnu ili vodu bogatu magnezijem i korisnim mineralima

Pretvorite ljetni ručak na plaži u pravi mali piknik i uživajte u svakom trenutku odmora.

Znate li?
Život nema cijenu...

...zato ga čuvajte kao kap vode na dlanu. Zaštitite sebe, svoju obitelj, svoju djecu i odaberite policu životnog osiguranja koja predstavlja optimalan odnos zaštite, sigurnosti i štednje. Sigurno želite stabilnu financijsku budućnost za sebe i svoju obitelj, a u „zlatnim godinama“ i dodatan izvor prihoda.
• živite sigurno i aktivno uz sAktiv Premium, mješovito životno osiguranje za slučaj smrti i doživljenja.
• tražite li zaštitu u slučaju smrti, odaberite sRiziko životno osiguranje
• za slučaj smrti i nastupa teško bolesnih stanja kao posljedice nesretnog slučaja odaberite sProtekt
• za sve koji žele pametno birati i sigurno profitirati na raspolaganju je sProfit, mješovito životno osiguranje za slučaj smrti i doživljenja, uz jednokratno plaćanje premije (odjednom za cijelo trajanje osiguranja).
• uz sKoki, mješovito životno osiguranje sa štednom komponentom, olakšat ćete djeci prve samostalne korake u životu kao što je daljnja edukacija, stvaranje obitelji te im pružiti sigurnost i zaštitu u trenucima kada im je to najpotrebnije
• u najtežim trenucima, pri gubitku drage osobe, bol i tuga su nenadoknadivi. Ali, nažalost i tada moramo razmišljati o financijskim izdacima. Uz doživotno osiguranje za slučaj smrti Senior Plan osigurajte financijska sredstva svojim najdražima u trenucima kada im je to najpotrebnije
• bez obzira je li tvrtka najbolja na svijetu, nijedan zaposlenik neće željeti ostati raditi u njoj ako mu se ne ponude kvalitetni uvjeti rada. Za svoje zaposlenike odaberite sigurnost i policu grupnog osiguranja života gdje je ugovaratelj poslodavac, a osiguranici zaposlenici



Oznake: ljeto, zaštita, godišnji odmor, osiguranje, životno osiguranje

Kada djecu ostaviti same? 3 bitne stvari koje morate imati na umu!

ponedjeljak , 16.02.2015.

Prof.Siguro o sigurnosti vaše djece



Budući da zakonski nije propisano u kojoj dobi djecu možemo ostaviti same kod kuće, ta odluka postaje individualna kod svakog roditelja. Prema mišljenju naroda odnosno naših mama, baki i tetki, nikako se ne preporučuje ostaviti dijete samo, pa čak ni na sat vremena, ako je ono mlađe od 10 godina.
Nažalost, velik broj djece prisiljeno je već od samog polaska u osnovnu školu biti samo kod kuće, pošto velik broj škola ni u današnje vrijeme nema program produženog boravka. A nemaju ni svi roditelji idealno radno vrijeme, kao ni osobu od povjerenja koja bi im čuvala dijete.
Zbog toga je već od najranije dobi potrebno dijete pripremiti na samostalnost. Ono što svakako morate imati na umu su ove 3 bitne stvari!

1.Razmislite imate li u kući (priručno) oružje, upaljače, zapaljive stvari, oštre predmete, lijekove, sredstva za čišćenje i bilo što drugo, što bi moglo ugroziti sigurnost malenih ručica. Sve takve stvari držite u jednoj komodi, pod ključem koji ćete uzimati sa sobom na posao.

2.Igrajte se s djetetom tako da ga učite kako reagirati u različitim opasanim situacijama.

3.Pokušajte svome djetetu osigurati produženi boravak u školi i tako mu osigurati bezbrižno djetinjstvo koliko god je to moguće. U današnje vrijeme lako se nalaze i pouzdane tete čuvalice kao i profesionalni timovi dadilja, koji i financijski postaju sve povoljniji

A kako napraviti korak više u zaštiti djece?
Prirodno je nastojati osigurati sebi i svojoj obitelji ono najbolje - pružiti financijsku zaštitu i sigurnost, bez obzira na životne okolnosti koje nam ponekad i nisu sklone, naročito ako se dogodi ono najgore. Razmišljate li odgovorno i planirate li unaprijed zaštitu svoje obitelji, već od 30 kuna mjesečno, možete ugovorite policu osiguranja života za slučaj smrti i nastupa teško bolesnih stanja kao posljedice nesretnog slučaja sProtekt.
Informirajte se odmah na www.erste-osiguranje.hr





Oznake: djeca, sigurnost, zaštita, osiguranje, život, novac

5 stvari koje vaše dijete mora naučiti o sigurnosti

ponedjeljak , 27.10.2014.

Prof.Siguro savjetuje roditelje



Oduvijek se prema djeci odnosimo zaštitnički, a u današnje, suvremeno doba, kao da sigurnosti treba još više. A iz razloga što postoji još više prijetnji, gadgeta, online nesigurnih platformi i događanja uživo. Kako bismo strašne i potencijalno opasne situacije riješili bez previše brige i stresa, moramo ih naučiti ovih 5 stvari...
1. 'Tajno' mjesto i igra nakon škole – sigurno često boravite u prirodi, brojnim trgovačkim centrima i odlazite na javna događanja. Uvijek na takvim prostranim mjestima dogovorite gdje ćete se naći, u slučaju da se izgubite. Isto je i s igrom nakon škole. Neka uvijek jedan od roditelja ili susjeda provjeri da su svi stigli na xy poziciju, gdje će se igrati dok ne krenu kući. Objasnite djetetu da su ova pravila važna za njegovu sigurnost, a možete se uživjeti u ulogu tajnih agenata, koji uvijek znaju gdje je onaj drugi
2. Javni promet – Svako dijete zna da mora pričekati prolazak ili zaustavljanje vozila na zebri, ali što je s pretrčavanjem na žuto, kada svi drugi trče i prelaskom preko tračnica vlaka? Usadite mu znanje da je bolje pričekati zeleno i stići sigurno i da ne škodi pogledati 3x lijevo i desno, kada prelazi ulicu.
3. Važni telefonski brojevi – prve brojeve koje svako dijete treba zapamtiti i imati uvijek kod sebe su upravo telefonski brojevi bližih članova obitelji. Pametno je zapisati mu i broj prve susjede, ako izgubi ključeve i prijateljeve mame, za slučaj da vi niste dostupni. Što više brojeva bliskih osoba ima, to bolje.
4. Svjetlo u mraku – posebice je opasno hodati sa školskom torbom u sumrak ili zimski mrak. Zbog toga mu nabavite torbu koja svijetli ili tenisice koje blinkaju. Svijetleći prsluk možda nije cool, ali svijetleći gadgeti definitivno jesu.
5. Online sigurnost – potencijalno opasne web stranice možete privremeno blokirati, ali bolje je svome djetetu objasniti zbog čega ne smije razgovarati s nepoznatim ljudima online. Osmislite igre u kojima ćete igrati zamišljene likove s interneta i dovedite svoje dijete samo do zaključka, zašto se nikada ne smije odlučiti naći s nekime iz chat sobe uživo. Što više informacija ima, to će biti oprezniji te tako donositi pametne odluke u životu.

Bez obzira jeste li djetetu mama ili tata, znate iz vlastitog iskustva kako život može biti nepredvidiv. Kako biste svojem djetetu omogućili zaštitu i u slučaju nepredvidivih životnih situacija, uz policu osiguranja za djecu sKoki ugovorite jedno ili oba dopunska osiguranja :
- dopunsko osiguranje djeteta za slučaj nastanka teške bolesti
- dopunsko osiguranje djeteta od nesretnog slučaja (nezgode) koje uključuje:
- isplatu osigurane svote za slučaj nastanka potpunog ili djelomičnog trajnog invaliditeta
- isplatu u iznosu 250,00 EUR za prijelom kostiju
- isplatu ugovorenog iznosa dnevne naknade za boravak u bolnici

sKoki je Erste mješovito životno osiguranje sa štednom komponentom čija je namjena olakšati djeci prve samostalne financijske korake u životu te im pružiti sigurnost i zaštitu u trenucima kada im je to najpotrebnije.

Dobro je znati: sKoki glavna obilježja
Premiju možete plaćati višekratno: godišnje, polugodišnje, tromjesečno ili mjesečno, kao roditelj - ugovaratelj i osiguranik. Trajanje osiguranja je minimalno 4 godine, uz uvjet isteka osiguranja između djetetove 17. i 25. godine života. Odlična pogodnost je i ova: ako vaši mališani završe sve razrede srednje škole s odličnim uspjehom bit će nagrađeni jednokratnom isplatom u iznosu 5% osigurane svote!

Ne čekajte predugo, neka sKoki skače paralelno uz vaše dijete, čim počne gugutati!




Oznake: osiguranje, osiguranje života, životno osiguranje, Erste osiguranje, život, zaštita, djeca, osiguranje djece

Kako spriječiti dječje nezgode?

srijeda , 22.10.2014.

Prof.Siguro savjetuje roditelje



Najslađi trenutak u životu svakog roditelja svakako je prvo puzanje, a ubrzo nakon toga i hodanje tog slatkog malog bića. Čim se beba počne meškoljiti, brzo premještate namještaj, sakrivate oštre predmete visoko na ormar, lijepite utičnice i sakrivate ključeve iz videokruga.
Kako biste spriječili moguće dječje nezgode, pročitajte mudre savjete profesora Sigura:
- presortirajte stvari u niskim ladicama. Ako u njima čuvate alat, premjestite ga u metar višu policu
- na prozore postavite zaštitne mreže ili šipke
- u podnožju i na vrhu stepenica postavite zaštitna vrata
- pronađite novo mjesto za opasne kemikalije, sredstva za čišćenje, boje za kosu, laštila za cipele, sredstva za uništavanje korova i sl.
- nemojte ostavljati lijekove na lako dostupnim mjestima
- postavite zaštitu ispred užarenih grijalica, a djeci kupujte odjeću od nezapaljivog materijala, osobito pidžame
- dok kuhate, drške posuda okrenite prema zidu ili kuhajte na stražnjim plamenicima
- kolijevku nikad nemojte postaviti preblizu radijatora
- nabavite li bazen, prekrivajte ga žičanom mrežom kada se u njemu ne pliva
- dok god obavljate poslove po kući, neka vaša beba bude u sigurnom, ograđenom vrtiću s mekanim igračkama

Bez obzira jeste li djetetu mama ili tata, znate iz vlastitog iskustva kako život može biti nepredvidiv. Kako biste svojem djetetu omogućili zaštitu i u slučaju nepredvidivih životnih situacija, uz policu osiguranja za djecu sKoki ugovorite jedno ili oba dopunska osiguranja :
- dopunsko osiguranje djeteta za slučaj nastanka teške bolesti
- dopunsko osiguranje djeteta od nesretnog slučaja (nezgode) koje uključuje:
- isplatu osigurane svote za slučaj nastanka potpunog ili djelomičnog trajnog invaliditeta
- isplatu u iznosu 250,00 EUR za prijelom kostiju
- isplatu ugovorenog iznosa dnevne naknade za boravak u bolnici

sKoki je Erste mješovito životno osiguranje sa štednom komponentom čija je namjena olakšati djeci prve samostalne financijske korake u životu te im pružiti sigurnost i zaštitu u trenucima kada im je to najpotrebnije.

Dobro je znati: sKoki glavna obilježja
Premiju možete plaćati višekratno: godišnje, polugodišnje, tromjesečno ili mjesečno, kao roditelj - ugovaratelj i osiguranik. Trajanje osiguranja je minimalno 4 godine, uz uvjet isteka osiguranja između djetetove 17. i 25. godine života. Odlična pogodnost je i ova: ako vaši mališani završe sve razrede srednje škole s odličnim uspjehom bit će nagrađeni jednokratnom isplatom u iznosu 5% osigurane svote!

Ne čekajte predugo, neka sKoki skače paralelno uz vaše dijete, čim počne gugutati!






Oznake: osiguranje, osiguranja, Erste osiguranje, osiguranje života, život, osiguranje djece, djeca, zaštita

Imate policu životnog osiguranja i želite je modificirati? Evo kako!

četvrtak , 21.08.2014.

Pitanja čitatelja, odgovara prof.Siguro



U suradnji s profesorom Sigurom, stručnjakom iz područja životnog osiguranja, doznali smo odgovore na pitanja koja zanimaju veliki broj čitatelja ovoga bloga.

Klaudija, Zadar: Koje promjene po polici mogu raditi za vrijeme trajanja osiguranja?
Prof.Siguro: Ovisno o ugovorenoj polici osiguranja kao ugovaratelj osiguranja možete zatražiti sljedeće promjene ugovora tijekom trajanja osiguranja:
- produljenje ugovorenog trajanja osiguranja
- promjenu visine premije osiguranja
- promjenu ugovaratelja osiguranja
- promjenu korisnika za slučaj smrti
- promjenu korisnika za doživljenje

Promjena ugovorenog trajanja osiguranja, promjena godišnje premije i promjena osigurane svote mogu se izvršiti na početku nove osigurateljne godine.

Zaštitite sebe i svoju obitelj
Kako je svakom čovjeku najveća briga sigurnost najbližih, od najmanjih do onih najstarijih, ne odgađajte najvažnije, zaštitite sebe i svoju obitelj ugovaranjem police životnog osiguranja. Živite sigurno i aktivno uz sAktiv Premium, policu životnog osiguranja koja predstavlja optimalan odnos zaštite, sigurnosti i štednje. Uz osiguranje za djecu sKoki olakšat ćete djetetu prve samostalne financijske korake u životu, a u slučaju najgoreg tu je sRiziko koji će pružiti financijsku sigurnost vašoj obitelji. Za najteže trenutke, kada izgubimo dragu osobu i nemamo snage razmišljati o nepredviđenim troškovima na raspolaganju vam je Senior Plan.
Za više informacija o Erste osiguranju Vienna Insurance Group d.d. i ponudi životnih osiguranja posjetite www.erste-osiguranje.hr

Oznake: osiguranje, život, obitelj, zaštita

10 stvari koje rade uspješni ljudi

ponedjeljak , 28.07.2014.

Prof.Siguro otkriva tajne uspješnih ljudi



Sigurno se ponekad pitate, tko su ljudi koji žive posve drugačijim načinom života – raskošnije, s više mogućnosti i prilika, s više novaca i puno uspjeha? To su ljudi koji znaju što žele i vrijedno rade na svakodnevnim zadacima. A ovo su načini njihova rada. Primijenite ih i sami

1. Nikada ne recite – u krivu si. Poštujte mišljenja drugih ljudi, bez obzira hoćete li ih primijeniti ili ne
2. Ako ste sami u krivu, priznajte to
3. Uvijek počnite razgovor na prijateljski način
4. Pristupajte ljudima tako da njihov odgovor uvijek bude: „Da, da, odmah ću!“
5. Uvijek priznajte tuđe ideje i dajte im značaj
6. Pokušajte vidjeti stvari iz kuta drugih ljudi
7. Budite empatični
8. Imajte plemenite motive
9. Testirajte ljude kroz pozitivne izazove
10. Neka vam najveća briga uvijek bude vlastita sigurnost i sigurnost najbližih.

Zaštitite sebe i svoju obitelj ugovaranjem police životnog osiguranja. Živite sigurno i aktivno uz sAktiv Premium, policu životnog osiguranja koja predstavlja optimalan odnos zaštite, sigurnosti i štednje. Uz osiguranje za djecu sKoki olakšat ćete djetetu prve samostalne financijske korake u životu, a u slučaju najgoreg tu je sRiziko koji će pružiti financijsku sigurnost vašoj obitelji. Za najteže trenutke, kada izgubimo dragu osobu i nemamo snage razmišljati o nepredviđenim troškovima na raspolaganju vam je Senior Plan.
Informirajte se još danas o vašem životnom osiguranju, posjetite www.erste-osiguranje.hr




Oznake: osiguranje, Erste osiguranje, život, obitelj, zaštita

Budite najbolji mogući šef!

četvrtak , 13.06.2013.

Profesor Siguro savjetuje ambiciozne

Kao vlasnik ili voditelj tvrtke u kojoj radite, uvijek ste primjer svojim zaposlenicima. Stoga, ako radite pošteno i kvalitetno te neprestano pozitivno motivirate, vaši će ljudi raditi bolje i više. Ako radite suprotno, vaši će rezultati doći sporije ili posve zakazati...

Zašto ne biti najbolji mogući šef? Evo kako, savjetuje prof.Siguro!

• Uvijek dolazite na vrijeme
• Uvijek poštujte primjedbe svojih zaposlenika, osobito ako su pravovaljani
• Nikada ne kritizirajte rad jednog zaposlenika pred drugima, radite to nasamo
• Hvalite i čestitajte na izvrsnom radu, kada god za to imate razloga
• Nagrađujte bonusima, slobodnim danima, izletima, poklon paketima...
• Pitajte svoje zaposlenike o njihovim obiteljima
• Ručajte s njima
• Doznajte zašto vole raditi za vas i što ih motivira
• Omogućite im pravu edukaciju i radnu atmosferu u kojoj mogu napredovati
• Brinite za njihovu budućnost
• Zaštite ih od mogućih ozljeda na radu
• Osigurajte njihove živote

Primijenite li sve ove korake, vaša će tvrtka napredovati brzinom svjetlosti. Biti najbolji mogući šef znači brinuti za one koji vas okružuju. Preuzmite tu odgovornost za sebe, još danas.

Informirajte se i ugovorite
Grupnim osiguranjem života možete osigurati minimalno 20 svojih zaposlenika. Osigurateljno pokriće koje dogovorite, vrijedi za vrijeme zaposlenja vaših zaposlenika, a u slučaju smrti tijekom trajanja osiguranja, osigurana svota isplaćuje se brzo i jednostavno. Sam proces ugovaranja osiguranja je jednako brz i jednostavan: osiguranje se ugovara bez zdravstvenog pregleda, a samo jednom policom osiguravate sve svoje zaposlenike. Ovakav način osiguranja ima i povoljniju premiju u odnosu na pojedinačno osiguranje. Osiguranje, ovisno o vrsti paketa, pokriva osiguranje života za slučaj smrti, trajni invaliditet kao posljedicu nesretnog slučaja i dnevnu naknadu u bolnici kao posljedicu nesretnog slučaja.

Za više informacija posjetite www.erste-osiguranje.hr/zivotno-osiguranje/sigurnost-zaposlenika/grupno-osiguranje-zivota

Zapamtite: vaši su zaposlenici najbolja investicija u vaš biznis
Vaš prof.Siguro



Oznake: osiguranje, osiguranje života, radnici, business, zaštita

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.