5 stvari koje vaše dijete mora naučiti o sigurnosti

ponedjeljak , 27.10.2014.

Prof.Siguro savjetuje roditelje



Oduvijek se prema djeci odnosimo zaštitnički, a u današnje, suvremeno doba, kao da sigurnosti treba još više. A iz razloga što postoji još više prijetnji, gadgeta, online nesigurnih platformi i događanja uživo. Kako bismo strašne i potencijalno opasne situacije riješili bez previše brige i stresa, moramo ih naučiti ovih 5 stvari...
1. 'Tajno' mjesto i igra nakon škole – sigurno često boravite u prirodi, brojnim trgovačkim centrima i odlazite na javna događanja. Uvijek na takvim prostranim mjestima dogovorite gdje ćete se naći, u slučaju da se izgubite. Isto je i s igrom nakon škole. Neka uvijek jedan od roditelja ili susjeda provjeri da su svi stigli na xy poziciju, gdje će se igrati dok ne krenu kući. Objasnite djetetu da su ova pravila važna za njegovu sigurnost, a možete se uživjeti u ulogu tajnih agenata, koji uvijek znaju gdje je onaj drugi
2. Javni promet – Svako dijete zna da mora pričekati prolazak ili zaustavljanje vozila na zebri, ali što je s pretrčavanjem na žuto, kada svi drugi trče i prelaskom preko tračnica vlaka? Usadite mu znanje da je bolje pričekati zeleno i stići sigurno i da ne škodi pogledati 3x lijevo i desno, kada prelazi ulicu.
3. Važni telefonski brojevi – prve brojeve koje svako dijete treba zapamtiti i imati uvijek kod sebe su upravo telefonski brojevi bližih članova obitelji. Pametno je zapisati mu i broj prve susjede, ako izgubi ključeve i prijateljeve mame, za slučaj da vi niste dostupni. Što više brojeva bliskih osoba ima, to bolje.
4. Svjetlo u mraku – posebice je opasno hodati sa školskom torbom u sumrak ili zimski mrak. Zbog toga mu nabavite torbu koja svijetli ili tenisice koje blinkaju. Svijetleći prsluk možda nije cool, ali svijetleći gadgeti definitivno jesu.
5. Online sigurnost – potencijalno opasne web stranice možete privremeno blokirati, ali bolje je svome djetetu objasniti zbog čega ne smije razgovarati s nepoznatim ljudima online. Osmislite igre u kojima ćete igrati zamišljene likove s interneta i dovedite svoje dijete samo do zaključka, zašto se nikada ne smije odlučiti naći s nekime iz chat sobe uživo. Što više informacija ima, to će biti oprezniji te tako donositi pametne odluke u životu.

Bez obzira jeste li djetetu mama ili tata, znate iz vlastitog iskustva kako život može biti nepredvidiv. Kako biste svojem djetetu omogućili zaštitu i u slučaju nepredvidivih životnih situacija, uz policu osiguranja za djecu sKoki ugovorite jedno ili oba dopunska osiguranja :
- dopunsko osiguranje djeteta za slučaj nastanka teške bolesti
- dopunsko osiguranje djeteta od nesretnog slučaja (nezgode) koje uključuje:
- isplatu osigurane svote za slučaj nastanka potpunog ili djelomičnog trajnog invaliditeta
- isplatu u iznosu 250,00 EUR za prijelom kostiju
- isplatu ugovorenog iznosa dnevne naknade za boravak u bolnici

sKoki je Erste mješovito životno osiguranje sa štednom komponentom čija je namjena olakšati djeci prve samostalne financijske korake u životu te im pružiti sigurnost i zaštitu u trenucima kada im je to najpotrebnije.

Dobro je znati: sKoki glavna obilježja
Premiju možete plaćati višekratno: godišnje, polugodišnje, tromjesečno ili mjesečno, kao roditelj - ugovaratelj i osiguranik. Trajanje osiguranja je minimalno 4 godine, uz uvjet isteka osiguranja između djetetove 17. i 25. godine života. Odlična pogodnost je i ova: ako vaši mališani završe sve razrede srednje škole s odličnim uspjehom bit će nagrađeni jednokratnom isplatom u iznosu 5% osigurane svote!

Ne čekajte predugo, neka sKoki skače paralelno uz vaše dijete, čim počne gugutati!




Oznake: osiguranje, osiguranje života, životno osiguranje, Erste osiguranje, život, zaštita, djeca, osiguranje djece

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.