FRANCOVKA s klinčićima ZA KAŠALJ I GRLOBOLJU - tzv. bakini savjeti

18 studeni 2015



Alpa francovka

POTREBNI SASTOJCI

* 60 ml Alpe francovke /potražite u svim bolje opremljenim biljnim ljekarnama, specijaliziranim trgovinama i ljekarnama/
* 25 klinčića

POSTUPAK PRIPREME:

Alpa francovka sadrži smjesu 14 eteričnih ulja i prirodni mentol. Stoga je ovaj napitak odličan i za kašalj, grlobolju, prehladu, katar, gripu... Obzirom da Alpa francovka sadrži do 60 % alkohola poželjno je da se konzumira tijekom noći prije spavanja. Preporuča se uzimati jednu malu žličicu napitka prije spavanja. Poželjno je držati ga što dulje u ustima, a tek onda ga progutati.

Klinčiće stavimo u bočiću od Alpe, dobro promućkamo i pustimo da odstoji jedan dan..
Slijedeći dan pripravak će dobiti smeđu boju, te je spreman za upotrebu. Preporuča se piti jednu malu žličicu po mogućnosti prije spavanja.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga ne konzumirate klinčiće, preporučamo vam da nakjavascript:%20void(0);apate nekoliko kapljica Alpe francovke na kockicu šećera koju ćete držati što dulje u ustima, a tek onda progutati. Isto tako možete nakapati nekoliko kapi u mlaku vodu i ispirati grlo ili 1-3 puta na dan utrljati Alpu francovku na zatiljak, vrat i slijepoočnice.
Smjesa 14 eteričnih ulja i pirodnog mentola olakšat vam tegobe izazvane prehladom.

INHALACIJA S ALPOM FRANCOVKOM

Isto tako preporučamo vam da se inhalirate.

Zagrijte pola litre vode do vrenja i maknite s vatre (ili ulijte u inhalator).
Na svakih jednu minutu inhalacije stavljajte po jednu kapljicu Alpe francovke. Inhalirajte se najviše 5-7 minuta i to dva tri puta na dan.

Ukoliko ne posjedujete difuzor, možete naopako okrenuti šalicu od kave i na vrh šalice staviti nekoliko kapi Alpe francovke. Ispod šalice staviti zapaljenu svijeću i neka slobodno gori. Nakon ključanja udisati ulja koja će ispariti. Udisanjem ulja ALPE francovke ublažava se kašalj, gripa, katar, prehlade, a isto se može koristi i pri izlaganju dimu u zadimljenim prostorijama. Smjesa 14 eteričnih ulja i pirodnog mentola olakšat će vaše tegobe.

Asmatičari oprez!

Alpa francovka sadrži alkohol!


duja doo
facebook Alpa

Oznake: KLINČIĆ, grlobolja, priroda, na prirodan način, prirodnim putem, ispirati, eterična ulja, inhalacija, inhalirati, dim, Katar, gripa, difuzor, vrat, zatiljak

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.