Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Athumanunhova legenda

Zašto ime Athumanunh

Tražeći genijalnost, zasljepljen ambicioznošću, žudeći za lijepim i idealnim, tragajući za svjetskom mudrosti – pronašao sam samo gluposti. Oduvijek tražeći i želeći samo ljubav, našao sam i dobio mržnju. Razočaran počeo sam stvarati svoju povijest arbitra i plemenitog mirotvorca, ali izgleda da sam postao bakljonoša koji prenosi vjekovni plamen vlastitog uništenja…
Nema veze tko sam i kako izgledam, važno je kakav sam. Kad bih mogao hranio bih se samo zrakom, da ne bih slučajno povrijedio niti jedno živo biće. Živim na brdu na kojem plaču ptice, promatram ptice, uzgajam i njegujem vinovu lozu i pravim vino. Nekada nas je bilo trideset u moćnome Savezu, a šest je elemenata tog Saveza. Taj moćni Savez nazvali smo imenima svojim Khte-hapa-tine, a onda u strašno doba Alanthanunha ostao sam samo ja – Athumanunh – dječak u kojem se čovjek budi, a možda i čovjek u kojem još uvijek dječak živi.
Imam svoju tajnu, pitajte me bilo što, napisat ću Vam bilo koju mitologiju i legendu, ali nikada me nemojte pitati za moju tajnu jer tajne se ne ispovijedaju.
Ipak je ovo blog za mitologije i legende, pa sam i jednu o sebi napisao. He he he…


Post je objavljen 21.10.2004. u 22:02 sati.