Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/porto

Marketing

Pakleni klan i vremenska mašina ~ drugi deo

Sa 13 sprata sukljao je crni dim.

- Sumiko!- proletelo je njegovim mislima. Da zaobiđe gužvu, obuo je crne tabi patike i postavio ašiko klinove za penjanje te se uspeo po fasadi. Neprimetno se uvukao u sobu kroz rupu na zidu. Inspektor Mekdonovan se prenu kad je pokraj sebe ugledao Leslija. Trebao mu je koji trenutak da se pribere.
- Žao mi je Lesli. Priča se da si je voleo – rekao je inspektor Mekdonovan. Usprkos mučnom trenutku, nije hteo da uvredi jednog ninđu. Znao je da ninđa ne bi trebao imati osećaje kao što su ljubav, gnev ili mržnja, ali tada, mogao se zakleti u mesečnu platu da je na trenutak kratak taman onoliko koliko je potrebno da sevne ninđino sečivo, a opet prostran kao večnost vaseljene, samo za trenutak kao da je u Lesljievom oku ugledao ljubav kako se preleva u okean tuge. Pobojao se da uskoro ne ugleda i gnev. Tko zna šta je sve u stanju razgnevljeni ninđa? Inspektor Mekdonovan imao je doma troje male dece i što se njega tiče, crtaći sa ninđa kornjačama bili su nešto s čime je jedva izlazio na kraj.
- Izađite napolje, promrsio je Lesli. Svi odreda.-

Inspektor Mekdonovan premestio je cigaru u drugi kut usana što je bio znak forenzičarima da se pokupe. Lesli je ostao sam. Luksuzni stan bilo je raznesen u paramparčad. U zraku se osecao miris baruta. Liznuo je oprljenu bambus roletnu. Pod jezikom je osetio okus salitre iz baruta korištenog u eksploziji. Plesan je poticala od micelija gljivica Fombuča. Njegov britki izvežbani um zapanjujućom i neshvatljivom brzinom za prostog čoveka uspeo je da analizuje podatke konstruišući svoje postavke na samoj biti, uklanjajući pritom sve logičke nekonzistencije koje bi mogle da povedu u krivom smeru. Fombuče su specifične za pokrajinu Okiroto. Pogoduje im vlaga koja se skuplja uz južni masiv planine Jamakaro. I, za trenutak je pomislio da greši, ali je disciplinom svog uma odagnao tu misao jer ninđe nikad ne greše..., tamne šume Sakura? Prepoznao je potpis klana Šinkasa. O klanu Šinkasa pričao mu je učitelj Kangora (A opisi učitelja Kagore su se uvijek pokazali tačni.) Čudno, pa zar klan Šinkasa nije istrebljen za vreme ere samuraja iz Tokugava Šogunata? Klan Šinkasa negovao je tajne crne magije i prodao je svoje mračne usluge zlom Šogunu Jošitu Kamasakobasavi. Učitelj Kangura predstavljao je 33 velikog majstora Togakure Riju ninđa tradicije koje je vuklo direktno nasleđe od majstora Hirokosave koji je prije 800 godina zauvek zatvorio poglavlje Klana Šinkase tijekom feudalnih ratova oko Šogunata. Lesli je predstavljao posljednjeg od svoje tradicije. Dali je to osveta klana Šinkasa? Delom na krevetu, delom po okolnim zidovima, ležalo je pougljenisano žensko telo.

Taman što je hteo da se prepusti osećajima i zavapi - Sumiko!, njegov um, operiran od zahvata linearnosti, zametio je jedan detalj na donjem delu ženskog tela: Čipkaste gačice! Sumiko nikad nije nosila gačice... Eventualno tange ako je on inzistirao na tome. Tko je bre ova žena ovde? upitao se Lesli. To nije Sumiko! Kakva je ovo paklena igra? Za ovo će mu biti preko potrebna pomoć starog drugara: Tabasko Pita.

Očistio je um od nepotrebnih misli i spustio se do omiljenog suši bara.

Prvo jedi, Sumiko potraži kasnije, setio se majstorove poduke. Nije prvi put da je gubio Sumiko, no uvek ju je nekako pronašao i sve se dobro završilo. Mnogo je jednostavnije tražiti ju punog stomaka.

(nastavit će se ... ako postoji interes svekolikog pučanstva)

Post je objavljen 26.07.2004. u 14:11 sati.