buddha u supermarketu

< srpanj, 2004 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

buddha u supermarketu

Opis bloga 
buddha u supermarketu
by porto


na ovom blogu mogli ste pratiti moju potragu za buddhom po supermarketima u hrvata.
čak i nedjeljom, na dan gospodnji.

email Porto:
porto.blog@gmail.com

Blog opcije 
Technorati search
hr.digg|prijavi blog

Komentari On/Off

online

 blogovi
SFera




lighthouse


 Izbor objavljenih priča
PUTOVANJE NA ISTOK, istrakonska zbirka Dobar ulov* ŽIVJETI I UMRIJETI DALEKO OD LAS VEGASA, zbornik Kikinda Short 02 * ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI, sferakonska zbirka XIII krug bezdana * PRIJE KIŠE, istrakonska zbirka Krivo stvoreni * TRAMBULIN ZA SNOVE, zbirka Blog priče * TRI ŠTENCA ZA JELENU SRETENOVIĆ, zbrika Bundolo-offlline * DJEVOJKA KOJA ČITA NEBA * KOVAČI I ALKEMIČARI, zbornik Najkraće priče 2006. * PRIČA O ANĐELI NOVAK * HORVATOVA ZONA SUMRAKA, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * MOJ PRIJATELJ PAS, Večernji list * MALA ZEMLJA ZA VELIKI ODMOR, Večernji list, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * GOSPODAR GORE, SFerina zbirka Zagrob * IMA LI PILJAKA TAMO GORE, NA JUGU?, zbirka blog.sf * KRALJEVA PJESMA ZA KRAJ, zbirka Vamirske priče * IMA LI RAJA ZA TRKAČE? , Vijenac * NEBO NAD HERMINOM, Val * KUPLUNG SAJLA, Karlovački tjednik * DUGO TOPLO LJETO , portal Lupiga * NIZ RIJEKU, OFF VU * GRMLJAVINA GRADA, UV4 * * DOKTOR NIKO NEMA KOM DA PIŠE, UV4 * O AKVARIJSKIM RIBICAMA,Cosmopolitan * NAJSEKSI STVAR ŠTO JE IKADA OBUKLA, Cosmopolitan BUDDHA U SUPERMARKETU, DVD Agrest 3D *, I WISH YOU WERE HERE, Kameleon * JUTARNJI ZEN ŽANETE BAJS, Književna radionica Booksa * SHELLSHOCK, Ekran priče 01 * POKAZUJE LI OVAJ GRAD SVOJE ZUBE?, Ekran priče 01 * ON THE ROAD, Ekran priče 02 * CATCH THAT ZEPPELIN! Ekran priče 03 * SANAJU LI MURJACI EKLEKTIČNE SOVCE?, Ekran priče 03 *

Iz bibliografije:

Zbirka poezije
TRI DANA
Naklada MD, 2005.

Zbirka kratkih priča s bloga
BUDDHA U SUPERMARKETU
Naklada Ljevak, 2006.

* Wish you were here * Casablanca * On the road * Catch that zeppelin! * Šlauf za more tuge * Buddha u supermarketu * Volite li Jergovića? * Dugo u noć * Hey Ya!* Mjera tajne * Zar je dotle došlo, Denise? * Moj prijatelj Goks * Stric Atif * O akvarijskim ribicama * Voodoo instalater * Munchmallow! * Noć kad je ispadao Hamdija * Mnogo vike nizašto * Nebo nad Herminom * Bang Bang * Došljaci s Andromede * Shellshock * Pokazuje li još ovaj grad svoje zube? * Godine u kojima smo zakapali lonce pod lijeske * Doktor Niko nema kome da piše * Kao haljina kada se rašiva * Priča o bezglavom Turčinu * Samba Pa Ti * Moj prijatelj pas *

Zbirka kratkih priča
BRZ KAO BRUCE LEE
Hena Com, 2015.


Brz kao Bruce Lee

Buddha u supermarketu

Tri dana

 26.07.2004., ponedjeljak

Pakleni klan i vremenska mašina ~ drugi deo

Sa 13 sprata sukljao je crni dim.

- Sumiko!- proletelo je njegovim mislima. Da zaobiđe gužvu, obuo je crne tabi patike i postavio ašiko klinove za penjanje te se uspeo po fasadi. Neprimetno se uvukao u sobu kroz rupu na zidu. Inspektor Mekdonovan se prenu kad je pokraj sebe ugledao Leslija. Trebao mu je koji trenutak da se pribere.
- Žao mi je Lesli. Priča se da si je voleo – rekao je inspektor Mekdonovan. Usprkos mučnom trenutku, nije hteo da uvredi jednog ninđu. Znao je da ninđa ne bi trebao imati osećaje kao što su ljubav, gnev ili mržnja, ali tada, mogao se zakleti u mesečnu platu da je na trenutak kratak taman onoliko koliko je potrebno da sevne ninđino sečivo, a opet prostran kao večnost vaseljene, samo za trenutak kao da je u Lesljievom oku ugledao ljubav kako se preleva u okean tuge. Pobojao se da uskoro ne ugleda i gnev. Tko zna šta je sve u stanju razgnevljeni ninđa? Inspektor Mekdonovan imao je doma troje male dece i što se njega tiče, crtaći sa ninđa kornjačama bili su nešto s čime je jedva izlazio na kraj.
- Izađite napolje, promrsio je Lesli. Svi odreda.-

Inspektor Mekdonovan premestio je cigaru u drugi kut usana što je bio znak forenzičarima da se pokupe. Lesli je ostao sam. Luksuzni stan bilo je raznesen u paramparčad. U zraku se osecao miris baruta. Liznuo je oprljenu bambus roletnu. Pod jezikom je osetio okus salitre iz baruta korištenog u eksploziji. Plesan je poticala od micelija gljivica Fombuča. Njegov britki izvežbani um zapanjujućom i neshvatljivom brzinom za prostog čoveka uspeo je da analizuje podatke konstruišući svoje postavke na samoj biti, uklanjajući pritom sve logičke nekonzistencije koje bi mogle da povedu u krivom smeru. Fombuče su specifične za pokrajinu Okiroto. Pogoduje im vlaga koja se skuplja uz južni masiv planine Jamakaro. I, za trenutak je pomislio da greši, ali je disciplinom svog uma odagnao tu misao jer ninđe nikad ne greše..., tamne šume Sakura? Prepoznao je potpis klana Šinkasa. O klanu Šinkasa pričao mu je učitelj Kangora (A opisi učitelja Kagore su se uvijek pokazali tačni.) Čudno, pa zar klan Šinkasa nije istrebljen za vreme ere samuraja iz Tokugava Šogunata? Klan Šinkasa negovao je tajne crne magije i prodao je svoje mračne usluge zlom Šogunu Jošitu Kamasakobasavi. Učitelj Kangura predstavljao je 33 velikog majstora Togakure Riju ninđa tradicije koje je vuklo direktno nasleđe od majstora Hirokosave koji je prije 800 godina zauvek zatvorio poglavlje Klana Šinkase tijekom feudalnih ratova oko Šogunata. Lesli je predstavljao posljednjeg od svoje tradicije. Dali je to osveta klana Šinkasa? Delom na krevetu, delom po okolnim zidovima, ležalo je pougljenisano žensko telo.

Taman što je hteo da se prepusti osećajima i zavapi - Sumiko!, njegov um, operiran od zahvata linearnosti, zametio je jedan detalj na donjem delu ženskog tela: Čipkaste gačice! Sumiko nikad nije nosila gačice... Eventualno tange ako je on inzistirao na tome. Tko je bre ova žena ovde? upitao se Lesli. To nije Sumiko! Kakva je ovo paklena igra? Za ovo će mu biti preko potrebna pomoć starog drugara: Tabasko Pita.

Očistio je um od nepotrebnih misli i spustio se do omiljenog suši bara.

Prvo jedi, Sumiko potraži kasnije, setio se majstorove poduke. Nije prvi put da je gubio Sumiko, no uvek ju je nekako pronašao i sve se dobro završilo. Mnogo je jednostavnije tražiti ju punog stomaka.

(nastavit će se ... ako postoji interes svekolikog pučanstva)
- 14:11 - Ostavi POST! (12) - Isprintaj - # - prijavi hr.digg