Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blavor

Marketing

riječi koje zrače

Vidno isfrustriran učenjem jedne vrste prava za sutrašnji kolokvij, ali pozitivno isfrustriran, osjetio sam nagon za pisanjem kako ruje u meni. Očito, želi van. Neka mu bude.
Već sam se puno prije i duže pitao koji je smisao života, odnosno, koje su njegove sastavnice koje ga čine posebnim. Naravno, pogledao sam filmove "Vanilla sky" i "Butterfly effect" i bio pomislio da sam pametan pa da sad mogu napisati nešto što bi se moglo smatrati dubokoumnim, što će djelovati pamtljivim i utisnim. Ne znam da li ću uspjeti.
Po mojem mišljenju, čini mi se vanilla sky slabijim, da tako kažem od butterfly effecta. Zašto? Zato jer je stanoviti drugi film baziran, idejno, na teoriji kaosa koja je stvorena 70-ih godina 20.st. u jednako zbunjujućim bespućima SAD-a, na jugu, otprilike ondje gdje su vrli Ameri testirali predivnu A-bombu. Pitanje: Je li svaka činjenica uistinu i zbiljski presudna u svakom trenutku za svaki nadolazeći? Želim istaknuti da ne želim, a niti hoću kritizirati dotične filmove, samo promišljam o nekim stvarima koje su životno opipljive.
Odgovor: Ako jest, kako možemo sa sigurnošću reći da je stvar1 koja je, hipotetski govoreći, mogući uvjet neke nove, prethodno ovisne o stvari1, kad je vjerojatno za pitati se, a je li vjerodostojna stvar1 kao potpuni uzrok-uvjet. Ako je sve tako iskomešano, zašto se uopće mučiti tim činjenicama kad nas naposljetku tek zanimaju kad o njima dublje promišljamo. Ili ne zanimaju- svakome na volju.:) Dakle, očito je da ne igraju veliku ulogu u našim životima, jer, pobogu, kome je na pameti teorija kaosa non-stop u glavi. A opet ako promatramo svaki daljnji događaj-činjenicu, zašto je promatrati zasebno, ako je posljedica nečega otprije. Vidno zbunjen kao i Vi, mislim da se radi o paradoksu koji nema kraja. Ukratko, toliko (možda ako opet sjednem za tipkovnicu, zbog pritiskanja slova nešto i napišem, ali u budućnosti)
Dakle, idem učiti još malo pa možda jednog dana diplomiram. VIDI VRAGA! Pozdrav sleep-u, machek-u, chip-u, shtef-u, bac-u, jur-i, bill gejts-u, jezh-u, men-i, NJEM-U!

Post je objavljen 11.04.2005. u 19:43 sati.